Ingrediente:
-2-3 vinete potrivite
-2-3 dovlecei
-2-3 morcovi
-600-750 gr de brânză de vaci
-sare
-piper
-3-4 căţei de usturoi
-mărar / piper / boia
Pentru dessing: Felii de lamaie şi pătrunjel / leuştean
Mod de preparare: Vinetele se scobesc de miez şi se curăţă de coajă, morcovii se fierb pentru a fi moi, se aleg morcovi mai subţiri care să intre în dovlecei şi dovlecei mai subţiri să intre în vinete.
Separat se face o pastă în brânză de vaci se pune usturoiul zdrobit şi mărar/boia, dar se poate lăsa şi fără aceste ingrediente, se sărează şi piperează.
Deci în vânăta scobită se pune brânza de vaci, se introduce dovlecelul se umple cu brânza de vaci şi se introduce morcovul.
Ulterior vinetele se învelesc în folie şi se dau la cuptor. Se lasă aproximativ 20 de minute. Se servesc calde. Poftă bună!
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 223


Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Ion
Acum 1 oră
Emil
Acum 2 ore
Dorin
Acum 2 ore
5
Acum 2 ore
Unu