Algele marine conțin minerale şi sunt o sursă majoră de iod, într-o formă ușor de folosit de către organism, dar și de tirozină. În mediul lor natural, algele marine sunt simbiotice cu o bacterie care produce cantități mici de tiroxină, un chimical sintetizat de glanda tiroidă care este deseori extras și folosit pentru tratarea tiroidismului.
Anumite varietăți de alge roșii sau brune sunt apreciate în țările respective pentru multiplele lor virtuți, și fac parte constant din meniurile oferite de numeroase restaurante, alcătuind dejunuri diverse, feluri intermediare de dulciuri servite între brânzeturi și fructe, ciorbe ori preparate cu savoare de fructe.
Din punct de vedere al compoziției chimice, algele marine conțin din abundență minerale și oligoelemente (iod, magneziu, potasiu, calciu, fier, mangan, fosfor, sulf, cupru, nichel, cobalt, rubidiu, siliciu), diastaze (enzime), vitamine (A, B, C, D1, D2, E, F, K, PP), aminoacizi (acid glutamic, cistină, metionină, valină, tirozină, lizină, acid aspartic), glucide și materii grase, clorofilă (structură sa chimică seamănă cu cea a hemoglobinei umane) şi mucilagii și principii antibiotice, fapt care îndreptățește clasarea lor în categoria alimentelor-medicament.
Algele comestibile sunt împărțite pe categorii în funcție de culori: verzi, brune și roșii. În comerț se găsesc în special lăptuca de mare, wakame, hijiki, varec, algă irlandeză. Bogate în antioxidanți, fibre și fitosteroli, algele ne ajută în luptă cu bolile cardiovasculare, diabetul, hipercolesterolemia și hipertensiunea.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 585


Ultimele comentarii
Acum 22 minute
Gabi
Acum 42 minute
Un sibian vero
Acum 1 oră
In marginime, ciuma galbena rezista
Acum 1 oră
Urma scapa TURMA
Acum 2 ore
@5