Joi,
20.01.2022
Cer Senin
Acum
-10°C

Ping-pong cu Spitalul CFR. De la Transporturi, la Primarie, Consiliul Judetean si Ministerul Sanatatii

Spitalul CFR va ajunge în cele din urmă în subordinea Ministerului Sănătății, conform unui proiect propus de Ministerul Transporturilor. Odată cu spitalul din Sibiu, alte 12 unități din țară vor trece în subordinea Ministerului Sănătăţii în 30 de zile de la publicarea Ordonanţei privind reorganizarea reţelei sanitare din subordinea MT, al cărei proiect a fost postat pe site-ul instituţiei spre consultare publică. Acest act publicat miercuri pune capăt, cel puțin deocamdată, ”călătoriei” spitalului prin instituțiile din administrația locală. 

Inițial, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a anunțat că spitalele CFR din ţară ar putea fi transferate către autorităţile locale. De la Sibiu, primarul Klaus Johannis a declarat că nu este foarte încânntat de idee. “Aşa o variantă nu e foarte interesantă. Este un spital micuţ, cu probleme mari. Nu aşa ceva îmi doresc ca şi spital municipal, ci ceva mai pus la punct”, a spus primarul.
Ce nu a fost bun pentru primărie, a fost considerat un câștig de către Consiliul Județean, după ce președintele Ioan Cindrea s-a arătat dispus de preluarea lui. “Suntem în măsură să preluăm spitalul CFR ca unitate în subordinea Consiliului Judeţean. (...) Putem şi avem capacitatea să îl preluăm şi să îl întreţiem dacă se pune această problemă. Nu este o povară, poate să fie un câştig pentru judeţ”, a declarat Ioan Cindrea.
În cele din urmă, tot de la București s-a decis trecerea spitalelor subordonate Ministerului Transportuilor către Ministerul Sănătății. 

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus