Joi,
20.11.2025
Ceata
Acum
8°C

Paine de carne cu fistic

Pâinea de carne cu fistic este o rețetă franțuzească autentică, ușoară și gustoasă. Este ideală carnea roșie, pentru că se pretează foarte bine la această combinație. Ca să faci pâine de carne cu fistic ai nevoie de:

-500 de grame de carne roșie, macră,

-80 de grame de parmezan,

-100-150 de grame de fistic nesărat, crud,

-trei felii de pâine înmuiată în lapte,

-un ou,

-sare

- piper

-verdeață proaspătă,

-un cățel de usturoi

-o linguriță de cimbru uscat

Se toacă prima dată carnea. Se adaugă pâine înmuiată în lapte, dar bine stoarsă, sare și piper mult. Se pune verdeață și usturoiul pisat. Se adaugă cimbru și oul, după care se amestecă foarte bine.

Carnea trebuie frământată câteva minute, pentru ca toate ingredientele să se amestece bine. Se adaugă parmezanul și fisticul întreg sau măcinat mare şi se amestecă din nou.

Se pune carnea într-o tavă de cozonac, unsă cu ulei și tapetată cu hârtie pentru copt și se coace pâinea de carne cu fistic la foc moale, în cuptorul bine încins pentru circa 45 de minute. Se taie pâinea de carne cu fistic în felii, după ce s-a răcit.

Feliile de carne se servesc cu sos de roșii proaspăt sau cu orice alt tip de sos. Pâinea de carne cu fistic este bună și rece și caldă. Poftă bună!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 190

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus