Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

I-a unit gheata: sase preoti, patru confesiuni, o singura slujba

 

Biserica de Gheață de la Bâlea Lac a fost astăzi sfințită de un sobor de șase preoți, din patru culte religioase diferite. Lăcașul sfânt, construit la peste 2.000 de metri altitudine, a fost neîncăpător pentru cei peste 40 de turiști care au dorit să asiste la slujbă. Construcția întregește complexul de la Bâlea Lac, care mai cuprinde un hotel de gheață și patru iglu-uri în care turiștii se pot caza.
Preoții care au oficiat slujba de binecuvântare sunt reprezentanți a patru rituri creștine: ortodox, evanghelic, romano-catolic și greco-catolic. Prelații au trecut peste criticile confraților și au oficiat slujba împreună. În cuvântările lor, preoții i-au amintit mai ales pe cei care și-au pierdut viețile în zona Bâlea Lac și în special pe victimele avalanșei de acum 36 de ani. ”Am considerat că pentru cei mulți morți în 77, pentru cei de la Salvamont și pentru cel care a muncit aici și și-a dat viața, pentru Roland, care a murit la Avrig, am spus că i-am botezat copilul aici și pentru mulți alții pe care nu-i pot aminti, cred că suntem și în asentimentul dvs. dacă spunem astăzi o rugăciune”, a început procesiunea preotul evanghelic, Michael Reger.
La Bâlea au urcat astăzi atât turiști români, cât și vizitatori din Anglia și Franța. Intrarea, în biserica de la Bâlea Lac, va fi liberă pentru toți credincioșii.
Biserica a fost construită pentru al șaptelea an consecutiv și reproduce, la scară mai mică, o biserică evanghelică din satul Mălâncrav, din județul Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 278

Comentarii

7 comentarii

crestin

Acum 11 ani

Dacă vei muri în noaptea asta unde vei merge? Vei merge în rai sau în chinul veşnic al iadului? . Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi, dacă Mă veţi căuta cu toată inima. – spune Dumnezeu în Biblie -Ieremia 29:13. Căutaţi pe Dumnezeu, căci doar cine ÎL cunoaşte personal va fi mântuit. Dacă nu ştiţi cum să ÎL căutaţi citirea Bibliei vă va ajuta ( pe internet se găsesc o serie de siteuri unde se poate citi Biblia în limba română).
Raspunde

M.

Acum 11 ani

Nu gheata i-a unit...
Raspunde

Bula

Acum 11 ani

Pe idioti ii uneste...PROSTIA. Extremismul in religie,indiferent de confensiune, este o forma de subcultura...
Raspunde

d

Acum 11 ani

Dreptate are Bula
Raspunde

sasul hotz si bulangiu

Acum 11 ani

nu ati inteles nimic sau faceti pe prostii. e voie sa ataci doar biserica ortodxa, biserica romanilor! daca cineva ataca biserica sasalailor sau a bozgorilor este automat incult si extremist...
Raspunde

lili

Acum 11 ani

Biserica exista doar findca exista sustinatori. In Europa bisericile le inchid pe capete noi, mai tampiti cum suntem, acordam bani de la buget sa construim unele noi... Un alt barometru al prostiei se poate vedea in coada care se face la pupat oase, si multe false...
Raspunde

decapolitul

Acum 11 ani

Adica in cimitirul privat nu poti face o slujba si intr-un morman de gheata poti sa face asemenea prostie.Mie scarba de asemenea religie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus