Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
8°C

Turcan: se impune o demisie - Ponta sau Nicolaescu

 

Deputatul PDL, Raluca Turcan, cere ca Victor Ponta ori Eugen Nicolaescu să demisioneze din funcțiile de premier, respectiv ministru al Sănătății, din pricina greșelilor din legea bugetului, se arată într-un comunicat de presă emis duminică de democrat-liberală. “Guvernul USL se găseşte în faţa unei situaţii fără precedent – fie are un premier care nu cunoaşte programul de guvernare în baza căruia a fost învestit, fie are un ministru care se dezice de programul de guvernare al Cabinetului din care face parte. Mai exact, fie dl Ponta nu ştie că în programul său de guvernare este prevăzută desfiinţarea CNAS, motiv pentru care ar trebui să plece din fruntea Guvernului, fie ministrul sănătăţii nu este de acord cu desfiinţarea CNAS, motiv pentru care ar trebui să părăsească echipa de la Palatul Victoria.
Mai exact, autorii capitolului referitor la sănătate din bugetul pe 2013 au strecurat în document câteva paragrafe care prevăd, în mod clar, desfiinţarea Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate (FNUASS) şi, pe cale de consecinţă, desfiinţarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS)”, spune Raluca Turcan. “Prin urmare, este clar că bugetul de stat pentru 2013 a fost elaborat având la bază programul de guvernare care la pagina 106 prevede implicit desfiinţarea CNAS. La susţinerea bugetului în comisia de specialitate a Parlamentului, ministrul sănătăţii s-a dezis de o asemenea măsură menţionată atât în buget cât şi în programul de guvernare. Un lucru este clar: ori premierul nu a ştiut ce scrie în program, caz în care trebuie să demisioneze, ori ministrul sănătăţii se dezice de programul de guvernare, caz în care trebuie să plece. Aşteptăm, aşadar, cu interes decizia USL, care trebuie să ne spună urgent cine pleacă din funcţie, ministrul sănătăţii sau primul ministru”, adaugă vicele PDL.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

7 comentarii

gore

Acum 11 ani

Inunda prostia si incompetenta. Toate guvernele au profitat de faptul ca banii asguratilor ajungeau la Min Finantelor, de unde au fost folositi dupa \"necesitati\", dar niciodata in mod exclusiv pentru scopul pt care au fost colectati. Daca lucrurile acum se schimba si Min San va avea un cuvant de spus nu convine celor care au folosit dupa bunul plac banii colectati cu titlu de asigurari de sanatate. D-na Turcan nu prea cunoaste situatia dupa cum pune problema, desi din pacate reprezinta Sibiul de atatia ani, la ultimele alegeri in lipsa unei majoritati la nivelul circumscritiei electorale unde a candidat. Deci teoretic nu mai este o reprezentanta legitima a Sibiului, asa incat nu ar mai avea ce vorbi in numele sibienilor.
Raspunde

Magda

Acum 11 ani

Mai bine ar fi sa-si dea amindoi demisia: Ponta si Nicolaescu pt. ca sint incompetenti .
Raspunde

Sorin

Acum 11 ani

Cat au obtinut Ponta si Nicolaescu la alegeri in colegiile lor? Dar Turcan? Primii doi au castigat colegiile lor, Turcan este intrata cu 23% intre cei peste 100 in plus si pe care ii platim noi ca fraierii.
Raspunde

pt Sorin

Acum 11 ani

Antonescu si Ponta a obtinut cam la fel cu toti USL-isti, a fost un vot de ura si cu naduf astfel ca, si daca era si o maimuta pe afis din partea USL tot ar fi luat mai multe voturi decat cei de la ARD.D-na Turcan a castigat colegiul prin redistribuire pentru ca cel de la USL A FOST SINGURUL CARE NU SI-A CASTIGAT COLEGIUL. Asa ca nu ne mai aburiti aici cu legitimitatea. Are dreptate dna Turcan acestia doi, Ponta si Nicolaescu ar trebui sa isi dea demisia pentru ceea ce fac cu sistemul de sanatate si balbele pe care le scot de la o zi la alta.
Raspunde

pt IP 5.15.71.9

Acum 11 ani

Ce abureala? Nu sa dus Turcan pe posturi suplimentare? Cine mama dracului ii plateste ei salariul? Eu, tu, noi toti. Si ea imbracata in haine si cu accesorii de mii de euro bate campii. Vreau sa o aud macar odata pe Turcan sa spuna- ceea ce nu a facut in nici un mandat- vorbind de spital regional la Sibiu, de autostrada Sibiu- Pitesti, fara abureli de critici la nivel central. Este parlamentar de Sibiu. Toate guvernele PDL de dupa 2009 au fost ilegitime si construite pe majoritati parlamentare artificale- incapabili sa castige alegeri legislative pentru a forma guvernul. Dar la clanta si carait sunt buni. Mama lor.
Raspunde

ionica

Acum 11 ani

Turcan sa taca intrucat nu este reprezentanta a sibienilor,ci este o trompeta a lui Stolojan. Intro tara normala cu 23% statea la cratita si nu in parlament.
Raspunde

pentru Mirela de la IP 5.15.71.9

Acum 11 ani

inteleg ca o aperi pe Raluca, doamna Turcan cum ii spui tu, pentru ca asta e meseria ta, ca oricare alta si pot intelege ce zici tu aici la comentarii. Dar poate o intrebi pe Raluca si ne spui si noua in care tabara se pozitioneaza, ca Stolo il sustine pe Blaga. Mai sunt inca doua Tabere, una e a lui Kill Bill, alias Lenuta.Deci .... ? asteptam raspunsul oficial, aici.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus