Cele mai indicate tipuri de linte în alimentație sunt cele de culoare verde sau cele maronii, fiindcă își păstrează cel mai bine formă și proprietățile în urmă fierberii, restul devenind cremoase.
Lintea este foarte bogată în molibden, un metal care face parte din structura unor enzime folositoare organismului uman. Atât de bogată în molibden este lintea încât 100 de grame reprezintă tot necesarul zilnic al organismului pentru acest metal. Molibdenul arde grăsimile sanguine, ajută la formarea hemoglobinei sau îmbunătățește metabolismul celular.
După molibden, cea mai mare concentrație în linte este reprezentată de acidul folic și de fibre, două elemente absolut vitale. Alți nutrienți importanți din alcătuirea unei boabe de linte sunt manganul, fierul, fosforul, proteinele, cuprul, potasiul, vitamină B1.
Dar iată care sunt beneficiile practice ale consumului regulat de linte: ajută la scăderea colesterolului și controlează nivelul zahărului din sânge; previne apariția afecțiunilor inimii; sporește nivelul de energie al organismului și crește rezistenţa fizică la efort; este recomandată în tratamentul post-operatoriu (stările de convalescență); este recomandată mamelor care alăptează;
Este posibil să găsiți lintea în mai multe culori: verde, portocalie, maronie, galbenă, roșie. Diferențele constau în timpul de fierbere: cele verzi se fierb cel mai mult, aproximativ 30 de minute, în timp ce lintea roşie doar 20 de minute. O altă diferență este reprezentată de conținutul de fibre, cele de culoare verde având un conținut de 3 ori mai mare decât cele de culoare roșie.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 227


Ultimele comentarii
Acum 22 minute
Gabi
Acum 42 minute
Un sibian vero
Acum 1 oră
In marginime, ciuma galbena rezista
Acum 1 oră
Urma scapa TURMA
Acum 2 ore
@5