Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Medias: debransari legale la bransarile ilegale de curent

Jandarmii sibieni continuă acțiunile de prevenire și combatere a furtului de curent, pe raza județului.

Acţiunile de verificare, iniţiate luna trecută, de către echipe mixte formate din jandarmi și angajați ai firmelor furnizoare de energie electrică, au continuat în datele de 11 şi 14 februarie, între orele 7.00-16.00, în localitățile Brateiu şi Târnava.

Controalele se desfăşoară în baza Convenţiei de colaborare încheiată între Jandarmeria Sibiu şi S.C. Electrica S.A. Mediaş.

4 dosare penale

Un echipaj de la secţia de Jandarmi Mediaş, împreună cu specialişti ai S.C. Electrica S.A. şi poliţişti, a verificat 15 locuinţe.  Echipele mixte au constatat săvârşirea unui număr de patru fapte de natură penală, respectiv furt de energie electrică şi branşare la reţeaua de energie electrică în mod ilegal. „Pe numele făptuitorilor au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de furt de energie electrică şi folosirea instalaţiei clandestine în scopul racordării directe la reţea în vederea ocolirii echipamentelor de măsurare, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 92, alin 2 din Legea nr. 123 din 10 iulie 2012 privind energia electrică şi a gazelor naturale, raportat  la art. 208 din Codul Penal Român”, transmit reprezentanții IJJ Sibiu.

Dosarele cauzelor au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaş pentru continuarea cercetărilor.

Branșarea proprie - ilegală și periculoasă                       

Cetățenii caure se branșează singuri la rețeaua electrică nu încalcă numai legea, ci își pun și viața în pericol. „În urma controalelor efectuate echipele mixte şi-au exprimat îngrijorarea întrucât în majoritatea locuinţelor verificate au fost identificate nereguli în structura tehnică şi de integritate a instalaţiilor de contorizare şi măsurare a consumurilor. Mijloacele rudimentare de branşare suportă consumatori mari - aparate electrice de uz casnic şi dispozitive cu consum ridicat (pompă de apă, generator-transformator, etc), constituie un pericol real asupra vieţii, integrităţii corporale, pentru proprietatea publică ori privată şi pot provoca totodată situaţii de urgenţă civilă”, mai transmit jandarmii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus