Vineri,
21.11.2025
Cer Senin
Acum
13°C

Supa crema de ciuperci

-500 g ciuperci

-1 morcov

-1 ceapă

- 2 cartofi sau 1 lingură de amidon pentru îngroșat crema

-4-5 căței de usturoi

- 1 l supă de pui

-sare, piper, boia

-100 g smântână grasă

-100 g unt

-pătrunjel verde

-suc de lămâie

Se spală ciupercile sub jet de apă rece. Se taie lăsând două căpăcele pentru decor. Se stropesc cu suc de lămâie să nu se oxideze. Se curăţă și se taie ceapa și usturoiul, apoi se curăţă morcovul şi se dă pe răzătoarea mică.

Se curăţă şi se taie cartofii cuburi mici, să fiarbă repede. Se ia o tigaie şi se pune untul, iar în el se rumenesc ceapa, usturoiul, ciupercile, morcovul și cartofii. Se adaugă sare şi piper.

Legumele vor lasă la început apă. Apoi încep să se prăjească, iar atunci se iau de pe foc şi se adaugă boia dulce și apă cât să le acopere. Se lasă la foc mic până când cartofii sunt fierți. Nu mai mult, pentru a se păstra aroma ciupercilor.

Apoi legumele și zeama se pun într-un blender și se mărunţesc. Se pune piureul într-o oală şi se adaugă supa de pui, după care se lasă să fiarbă. Se adaugă smântână, sare şi piper după gust. Se serveşte cu verdeață și decorată cu ciuperci feliate. Poftă bună!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 406

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus