Miercuri,
07.12.2022
Ceata
Acum
3°C

Recital dedicat reginei Maria la sala Thalia

Filarmonica de Stat Sibiu a pregătit pentru prima zi a primăverii un recital-eveniment intitulat „Salve Regina”. Mezzosoprana Claudia Codreanu, pianista Inna Oncescu şi actriţa Liliana Pană au pregătit un program care are la bază texte din cartea „Regina Maria a României - Capitole târzii din viaţa mea“ şi din alte scrieri inedite ale Reginei Maria.

Acestea vor fi completate de acorduri muzicale aparţinând compozitorilor F. Durante, C.Debussy, F. Schubert, C.Franck, F. Donceanu şi de o serie de proiecţii video.

Caludia Codreanu este absolventă a Academiei de Muzică din Bucureşti (1991), la clasa prof. univ. Georgeta Stoleriu. A obţinut premii la concursuri naţionale şi internaţionale (Concursul de lied „Ionel Perlea” – România, Concursul „Luisa Todi” – Portugalia, Concursul „Julian Gayarre” – Spania etc.). În prezent, Claudia Codreanu este lector universitar doctor la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.

Inna Oncescu a studiat pianul la Academia de Muzică din Bucureşti, la clasa prof. Viorica Diaconu Zorzor şi acompaniament la clasa prof. Suzana Szöreny. A urmat cursuri de specializare la Weimar cu prof. V. Gornostaeva şi D. Zechlin, la Szombathely, la seminariile Bartók, cu Imre Rohman, G. Kurtág şi G. Sebök, iar la Bucureşti cu pianista Maria Fotino.

Liliana Pană a absolvit Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică, Bucureşti, Facultatea de Teatru (1992), clasa profesor Florin Zamfirescu, luându-şi doctoratul la aceeaşi instituţie, în 2009. Este o prezenţă constantă a scenei româneşti de teatru (Teatrul Mic, Teatrul Foarte Mic, Teatrul Bulandra), interpretând peste 30 de roluri, în perioada 1992-2011.

Biletele pentru acest recital se pot cumpăra de la sediul Filarmonicii de Stat Sibiu, între orele 12:00-16:00. Preţul unui bilet este de 14 lei, elevii, studenţii şi pensionarii beneficiind de o reducere de 50%.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus