Duminică,
20.06.2021
Innorat
Acum
18°C

Basescu: Tinutul Secuiesc nu se poate finanta singur

Președintele Traian Băsescu a afirmat, marţi seară, că proiectul PDL privind regionalizarea, care prevederea formarea a 12-14 regiuni era cea mai bună soluție pentru România, iar formarea unui Ținut Secuiesc nu ar fi fezabilă din punct de vedere economic. "Eu vă spun cum o proiectasem (regionalizarea - n.r.) dacă nu se întâmpla încercarea de a forţa şi asumarea pe legea sănătăţii şi reuşeam şi etapa următoare cu Emil (fostul premier Emil Boc - n.r.), noi stabilisem o asumare de răspundere pe reorganizarea administrativă. Era cu 12 regiuni dacă îmi aduc bine aminte, se viza o asumare de răspundere care să creeze cadrul legal ca timp de patru ani să se pregătească toată infrastructura de funcţionare a viitoarelor regiuni. (...) În proiectul nostru, care e şi acum la mine la birou şi cred că e şi la Emil Boc în bibliotecă, erau cele 12 sau 14 regiuni - că am avut o variantă cu 12, una cu 14, niciuna nu crea Ţinutul Secuiesc", a declarat Băsescu citat de Agerpres. Preşedintele Traian Băsescu a mai spus că într-un proces de regionalizare el nu vede judeţele cu populaţie maghiară ca făcând parte din aceeaşi regiune, menţionând că localităţi precum Covasna sau Harghita nu se vor putea autosusţine.

Pe planul regionalizării PDL, Braşovul ar fi cuprins judeţele Sibiu şi Covasna, iar judeţul Alba ar fi fost împărţit între Cluj şi Hunedoara. Într-o altă variantă, Guvernul Boc a propus opiniei publice crearea a opt județe la nivel național, pe structura actualelor Regiuni de Dezvoltare, la fel ca social-democrații, Sibiul urmând să facă parte din aceeași regiune cu județele Brașov, Alba, Mureș, Covasna și Harghita. Capitala acestei regiuni ar fi urma să fie, potrivit democrat-liberalilor, în orașul Brașov.

Comentarii

1 comentarii

unu\'

Acum 8 ani

Sper ca la dl.Boc in biblioteca e si teza de doctorat(sau lucrarea de licenta) in care prezenta avantajele Parlamentului unicameral!Cred ca locuitorilor din Alba le-a \'\'trecut glontul pe la ureche\'\'!Ce ar mai fi de discutat e partea cu\"noi stabilisem o asumare de răspundere pe reorganizarea administrativă\'\'.De fapt,gresesc:nu mai e de discutat nimic!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus