Joi,
29.09.2022
Partial Noros
Acum
19°C

Devoratorul

 

A ros tot în jurul lui, a crescut tot mai mult, până când cei care-i erau aproape n-au mai putut vedea lumina soarelui. La fel cum în umbra unui stejar nu mai crește nimic, tot așa, Traian Băsescu nu a putut construi nimic. A semănat tot timpul vânt și a cules furtună. A rămas aproape singur, în afara propriului ego. Poate își va face un partid înregistrat la OSIM de fiica cea mare. Poate va avea un europarlamentar, fiica cea mică. Poate va avea un primar, pe Boc de la Cluj. Dar altceva nu se mai întrezărește. Crede în teoria celor 30%, potențial electorat cu care-l cotizează institutele de sondaje. Nu cred că acei 30% îi aparțin lui Băsescu, cel mult aparțineau unei idei. O idee moartă, pentru cei mai mulți. Chiar și pentru cei care mai așteptau la un ultim gest de decență politică.
Traian Băsescu a fost Dreptate și Adevăr, alături de Stolojan. Stolojan e acum în dreapta lui Vasile Blaga. A pus apoi apendicul ”L” la PD. Acum Gheorghe Flutur îl slăvește pe ”caporal” în discursuri. I-a avut alături în campanii pe Traian Răzvan Ungureanu, Radu F. Alexandru. Câți au mai rămas lângă el? 
Ce va ”vinde” cu noua organizație? Statul de drept? Constituția? Demascarea fraudelor? Cine mai crede, atâta timp cât cei care i-au fost alături, l-au părăsit aproape toți? 
Nu spun că Traian Băsescu și-a spus ultimul cuvânt în politică. Oamenii uită repede, cu siguranță că va avea și alte șanse de a ieși din nou ”pe piață”. Dar asta nu datorită lui, neapărat, ci din cauza noastră, a celor care ne lăsăm atât de ușor păcăliți.
E foarte greu să discerni binele de rău într-o țară în care nu mai există reper moral.  E dificil să-ți crești copilul într-o nație în care nimeni nu mai știe ce e drept, ce e moral, ce e corect. Luați pe rând declarațiile politicienilor importanți și vedeți de câte ori au jurat strâmb. De câte ori au pozat într-un fel și le-am descoperit apoi adevărata față.
Cred în necesitatea revizuirii propriului CV atunci când te apuci de politică. Și nu mă refer aici la crearea unei comisii care să-ți acopere mizeriile. Ci într-o auto-evaluare aspră care să-ți confirme sau nu dacă poți să fii un exemplu pentru ceilalți. Dacă ai ce să împărtășești. Dacă nu, mai bine apucă-te de furat. Nu vei îmbolnăvi moral o întreagă națiune.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus