Încă din cele mai vechi timpuri, ridichia făceau parte din alimentația egiptenilor. Vechii greci foloseau ridichea ca leac pentru tratarea nervozității, căderii părului și a opririi hemoragiilor.
Dacă urmezi o dietă pentru slăbit atunci ridichea va fi un aliat împotriva kilogramelor în plus. Ea îți va face salata mai apetisantă și mai colorată, iar valoarea sa calorică mică te va ajuta să-ți recapeți siluetă mult visată.
Ridichea este o legumă bogată în acid ascorbic (vitamină C, 100 de grame de ridichii asigurând un sfert din necesarul zilnic al organismului), acid folic (6%) și potasiu (5%), și cu un conținut mediu de vitamină B6, riboflavină, magneziu, cupru , zinc, fier și calciu.
De asemenea, 100 de grame de ridichii conțin 1,86 grame de zahăr și 1,6 grame de fibre. În sezonul rece este indicat să mâncăm cât mai multe legume verzi deoarece astfel vom ajuta sistemul nostru imunitar să fie mai puternic.
Ridichea te va reîncărca cu minerale și vitamine, iar organismul tău va fi plin de energie vie. Ridichea conținw calciu , magneziu, vitamină C, potasiu și fibre alimentare necesare unei bune digestii.
Specialiștii au afirmat că substanțele de origine vegetală sunt mai bine asimilate decât cele de origine alopată (drajeurile și comprimatele de la flacon).
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 247


Ultimele comentarii
Acum 17 minute
Gabi
Acum 37 minute
Un sibian vero
Acum 1 oră
In marginime, ciuma galbena rezista
Acum 1 oră
Urma scapa TURMA
Acum 1 oră
@5