Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
3°C

UDMR nu ne vrea in regiune. Mai bine Bistrita sau Brasov

 

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, ar vrea o regiune compusă din județele Harghita, Covasna și Mureș, la care s-ar putea adăga Bistrița Năsăud sau Brașov. În ceea ce privește capitala regiunii, Borbely consideră că cea mai bună locație ar putea fi municipiul Târgu Mureş. ”Municipiul Târgu Mureş reprezintă locaţia cea mai bună pentru o regiune alcătuită din judeţele Mureş, Harghita şi Covasna (eventual şi cu Bistriţa Năsăud sau Braşov), deoarece deşi reprezintă un centru economic şi cultural al acestei regiuni, nu este îndepărtat de nivelul de dezvoltare al celorlalte centre urbane şi este legat cu o reţea adecvată feroviară şi de drumuri de acestea, precum şi de întreaga zonă menţionată. Pe lângă acestea, Târgu Mureş îndeplineşte şi o varietate de funcţii necesare unui centru regional, dispune de un aeroport internaţional, va fi în apropierea nodului de legătură între cel puţin două autostrăzi, este centru universitar şi centru medical renumit, dar şi un centru logistic”, susține Borbely, într-un comunicat de presă citat de Agerpres.
Reprezentantul UDMR crede că asocierea judeţelor mai dezvoltate cu cele mai puţin dezvoltate nu este în beneficiul celor mai puţin dezvoltate, iar dacă o asemenea împărţire va fi consacrată şi în Constituţia României, situaţia dezvoltării armonioase a ţării ar putea suferi în mod semnificativ.
Județele Covasna, Harghita și Mureș fac parte alături de Brașov, Alba și Sibiu din Regiunea de Dezvoltare Centru.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

19 comentarii

Ungur bulan

Acum 9 ani

Nu-i bai ! Nici noi nu va vrem ! In nici o REGIUNE !
Raspunde

ReMi

Acum 9 ani

Brasovul merge cu Tg.Mures capitala si jud.Covasna si Harghita DAR fara Sibiu si Alba !!!
Raspunde

mia

Acum 9 ani

De ce fara Sibiu si Alba ? V-au facut ceva ? Sau numai puteti de prea mult bine. Si la Sibiu aeroport este , Centru de afaceri este , Policlinici ,Spitale sunt ,biserici in limba maghiara este , scoala este asa ca mai bine sa va purtati maghiarilor frumos ca de toate aveti ca si noi romanii . Iar romanii ii lasa pe secui sa comande cum sa se imparta regiuniile ?
Raspunde

siby

Acum 9 ani

Auzi la el, infrastructura feroviara si rutiera la Tg. Mures?! Cred ca se uita din avion si era deasupra Clujului sau Timisoarei! Mare prost si pe deasupra si prost informat. Dar oricum parerea UDMR nu conteaza si nici nu se va lua in considerare.
Raspunde

@ mia

Acum 9 ani

Cred ca ai facut romana cu profa de mate ...Esti praf!
Raspunde

vasile

Acum 9 ani

mai laslo tu vrei capitala pritenu tau si tot odata sefu tau fost sinistru a culturi kelemen horor a sabotat intrarea sibiului in patrimoniu UNESCO oare de ce frustare mare la voi
Raspunde

mia

Acum 9 ani

Pana la urma imi comvine sa fie regionala fara unguri asa ii pot privi mai ales ca Harghita si Covasna sunt regiuni sarace sa vad cine ii intretine .
Raspunde

ardelean

Acum 9 ani

Ungurii in tot deauna erau un popor gospodar, harnici, si bine organizat, ca sasii. O sa se descurce ei.. Romanii erau un popor primitiv puturos si ticalos de cand e lumea...Nu ma mira ca nu ne vor in regiunea lor..
Raspunde

eu

Acum 9 ani

@8 cum te cheama pui de dac?Lacy?Pt toti ungurii:stiti bancu cu ratza?RATZA-I DRACU!!!
Raspunde

ardelean

Acum 9 ani

Un popor care nu îşi cunoaşte istoria este ca un copil care nu îşi cunoaşte parinţii..
Raspunde

pt adrelean IP 109.166.133.191

Acum 9 ani

ungurii erau \"un popor bla bla bla \" , intre timp le-a trecut. romanii erau alt \"popor bla bla bla \" , intre timp le-a trecut si lor.
Raspunde

ni la ei

Acum 9 ani

.peteava.ro/id-944674-nu-limba-romana-este-o-limba-latina-ci-limba-latina-este-o-limba-romaneasca
Raspunde

ardelean

Acum 9 ani

Romana se inrudeste cu albaneza intr-o masura mult mai mare decit o accepta traditional linvistica si istoriografia din Romania. Ceea ce nu s-a spus inca pina acum este ca fondul latin al celor doua limbi, la origine surori, este identic si ca procesul latinizarii lor a fost simultan, urmand acelasi mecanism. Rezumat al studiului pe care l-am publicat in Essays in Memory of Ioan Petru Culianu, Volumes I-II, Bucuresti, Nemira, 2001 si pe care sint pe cale de a-l extinde, cu o argumentatie mult mai dezvoltata..***www.george-damian.ro/si-daca-albanezii-sunt-veniti-din-romania-nu-romanii-din-albania-4064.html
Raspunde

este ca te-ai saturat ?

Acum 9 ani

Povestea cu românii veniți din sud și înmulțindu-se excesiv ca să enerveze maghiarii din Ardeal și să devină majoritari începe să fie susținută de diverși “intelectuali” români pentru că e la modă demitizarea, așa cum ai scris într-o postare mai veche. Evident, maghiarii se bucură că uite, și românii încep să le dea dreptate! Eu nu cunosc istoria atît de bine, eu îmi imaginez tabloul doar la nivelul bunului-simț: veneau niște ciobani împingînd la turme spre nord, da? Și au găsit acolo orașe și sate deja formate de bravii războinici maghiari, organizați administrativ și militar. Și i-au înspăimîntat atît de tare cu fioroasele lor turme, încît ăia s-au retras în comunități compacte, ca să poată face față îngrozitorilor ocupanți valahi, cu turmele lor. Iar ăștia, fericiți de victorie, s-au pus pe puit, ca să devină majoritari în mai puțin de trei secole, cît avem de la colonizare pînă la primele dovezi scrise ale prezenței românilor. Foarte plauzibil, ce să zic.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Ce vor ungurii e normal, Sibiul si Alba nu se afla pe culoarul lor (Brasov, Secuime, Cluj, Oradea). E o aberatie sa trebuiasca sa mergi la Tg Mures sau Miercurea Ciuc, la fel si invers, nu exista infrastructura dezvoltata si nici nu prea ne leaga nimic. In rest, ce mai conteaza cine a fost primul aici, romanul sau ungurul, important este ca trebuie sa convietuim si e bine ca asta sa se intample cat mai eficient si fara contradictii de-astea emotionale. Doar suntem in Europa, cu totii.
Raspunde

VM

Acum 9 ani

romanii nu sint puturosi si lenesi ,am observat dorinta de a munci si flexibilitatea la majoritatea celor pe care i-am intilnit ,,,comunistii au distrus intelectualitaea romana ,foemata atit de greu in lungul secolelor zbuciumate ale tarii ,,,,acum este plin Sibiul de sus in os de pseudo -intelectuali,care nu isi cunosc decit interesele proprii,o societate ,un popor nu poate supravietui fara o constiinta social dezvoltata ,fara patrioti ,fara educatie solida in scoli ,in a cunoaste istoria si nazuintele poporului ,,,si acei care au sansa sa se ridice in societate ,trebuie apoi sa isi aduca aportul in societate si sa sprijine pe cei mai slabi ca eli ,sa ii ajute sa traiasca demn ,,,aici simnnt problemele locale in Sibiu si in tara ,,,apoi limba romana ,dulcea limba romana face parte din paleta mareata a limbillor latine ,fiind cea mai apropiata de limba mama latina ,,,,tot binele poporului roman ,,,sa faca loc cei incapabili in conducerea locala sau pe tara celor cu idei si cinstiti ,
Raspunde

mia pentru joseph

Acum 9 ani

Ce a fost intai oul sau gaina ?
Raspunde

raul cel mare la maghiari

Acum 9 ani

E chiar UDMR-ul. Sa fim seriosi, ei cu putin exceptii au fost tot timpul la guvernare. Stiti cat e de la pamant economia si drumurile in ungurime... Pai cu UDMR la guvernare si nu au ridicat zona? Pai nu, ca ei au hoti mai hoti decat ai nostri se pare... Cred ca interesul UDMR e sa ii tina in saracie ca sa ii voteze in continuare tot pe ei, si sa se poata mentine ca partid/organizatie la putere... Daca s-ar dezvolta in ungurime nu i-ar mai vota lumea asa mult pe ei...
Raspunde

@joseph

Acum 9 ani

Pt mine romani, unguri, sasi tot ardeleni de ai mei sunt...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus