Ingrediente:
Pentru aluat
-500 g făină
-100 g margarină topită
-1 cub drojdie
-300 ml apă minerală
-sare
-1 plic zahăr vanilat
-coaja de la o lămâie
-1 lingurita zahăr
-500 ml ulei pentru prăjit
Pentru glazură
-200 g zahăr
-100 g margarină
-1 plic plic zahăr vanilat
-ciocolată de post
Preparare:
Se cerne făina într-un bol, se face o gaură la mijloc, se pune drojdia, se adaugă zahărul vanilat, coaja de lămâie, zahărul şi sarea şi se toarnă apa minerală. Se amestecă uşor până se obţine o cocă destul de moale. Se adaugă margarina topită, treptat.
După ce s-a încorporat toată grăsimea, se mai frământă puţin şi se lasă să crească. Aluatul se întinde uşor cu sucitorul şi cu o formă sau cu un pahar, se porţionează. Separat, se caramelizează zahărul şi apoi se adaugă margarina.
Se fierbe apoi la baie de aburi până capătă consistenţa unei glazuri groase. Gogoşile se mai lasă câteva minute să crească şi apoi se pun să se prăjească în uleiul încins.
Se scot cu spumiera pe un platou tapetat cu prosoape absorbante de bucătărie. Gogoşile se trec prin glazură şi se ornează cu ciocolată de post, topită în prealabil. Poftă bună!
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 574


Ultimele comentarii
Acum 7 ore
Olguța Crăcănici
Acum 7 ore
Ouțele, tablourile, industria și canalele la Dunăre
Acum 7 ore
Ghita
Acum 7 ore
Emil
Acum 7 ore
NFilip