Miercuri,
26.11.2025
Cer Senin
Acum
11°C

Salata de quinoa cu menta si mango

Quinoa este un preparat fantastic, pentru că are o mulțime de proteine şi puţini carbohidraţi. Pe lângă quinoa se adăugă mentă proaspătă și mango.

Ingrediente:

-110g quinoa fiartă;

-1 lingură mentă proaspată, tocată;

-4 cepe verzi, inclusiv frunzele, tocate;

-2 linguri de coriandru, proaspăt tocat;

-1 mango, curăţat, tocat fin;

-2 linguri ulei de măsline;

-sucul de la o jumătatea de lămâie;

Preparare:

Se combină toate ingredientele într-un castron și se amestecă împreună.

Se serveşte cu brânză halloumi la grătar, carne de pui, pește sau alte tipuri de carne. Poftă bună!

Sursa: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/quinoasaladwithavoca_84148

Ingrediente principale:

Quinoa este numele unei cereale arhaice, originare din America de Sud, unde creşte la mari altitudini. Este apreciată pentru valoarea nutrițională, fiind bogată în proteine, fibre, fosfor, magneziu și fier. Ca regulă generală, quinoa se fierbe în apă cu puţină sare sau, şi mai bine, în supă de carne sau legume timp de 15-20 de minute, acoperit, la foc mic. După fierbere, vasul se ia de pe foc şi se lasă acoperit pentru ca quinoa să absoarbă tot lichidul. Quinoa se fierbe, asemeni orezului în proporţii de 1 la 2, sau la 3 părţi (quinoa/lichid): 1 cană de quinoa la 2 sau 3 căni de supă. Quinoa se adăugă, amestecând, în lichidul de fierbere.

Prețul unui pachet de 500 de grame de Quinoa este de 20 lei.

Brânza Halloumi

Este o specialitate tradițională cipriotă, populară și în Grecia. Este preparată din lapte de capră și de oaie, iar unele sortimente pot conține și lapte de vacă. Are proprietatea de a nu se topi la căldura, fiind servită de obicei după ce a fost friptă pe un grătar încins.

Prețul unui pachet de brânză Halloumi cu 5-6 bucăți este de 12 lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 246

Comentarii

4 comentarii

joseph

Acum 12 ani

Io zic ca fiecare trebuie sa manance doar ce creste prin preajma lui. ***adevarul.ro/life-style/stil-de-viata/pot-vegetarienii-digere-adevarul-despre-quinoao-1_510a67064b62ed5875bf3ecd/index.html
Raspunde

unu\'

Acum 12 ani

@1:Prin preajma mea stinga creste o casa fara autorizatie de construire.Prin cea dreapta,niste mite in calduri.Ies in oras si vad ca au crescut gropile dupa \'\'deszapezirea\'\' de iarna si reparatiile E-On Gaz.Nefiind bugetar nu ma pot face ca lucrez.Cu greu,ma intorc acasa,rupt de foame!Desi o sa te enervezi,iau o cina romantica:pita cu slanina si cu ceapa,toate crescute departe!
Raspunde

joseph

Acum 12 ani

@unu\': Nu ma enervez, vai de mine, pita cu slana si ceapa e mana cereasca in ziua de azi, noroc ca mai avem porci din aia cu patru picioare, ca astia cu doua s-au inmultit peste masura si se pare ca nu-i mai starpeste nimeni. Am insa doua sfaturi pentru tine, nu te mai uita in stanga si-n dreapta, si-n fata uita-te numai cat sa nu nimeresti in gropi, astfel o sa eviti sa-ti creasca... tensiunea si doi, mai schimba meniu, ce zici de o pita cu unsoare si cu vegeta, ca pe vremurile vechi?
Raspunde

unu\'

Acum 12 ani

Asta-i ditamai festinu\'!In anii \'80,studinte la Cluj mincam pita cu zahar ars si cu ceapa!Alte vremi!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus