Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

PDL cere legislativ cu 300 de parlamentari. Turcan: Aplicati referendumul!

Deputatul PDL Raluca Turcan cere o dezbatere transparentă în privința modificării Contituției. ”Fără o dezbatere reală, fără transparență, e greu sa mobilizeze lumea la vot. Atunci, pentru a nu avea emoții și a mai economisi timp pentru emisiunile de televiziune propun (n.r. Victor Ponta și USL) un prag redus pentru modificarea actului fundamental. Schimbarea condițiilor de referendum înseamnă că Victor Ponta și USL trebuie să-și asume, ca de acum încolo, oricând și aproape oricum, modificarea Constituției. Constituția va putea fi modificată și folosită după bunul plac al guvernanților”, susține Turcan.

Deputatul PDL susține că PDL poate participa la dezbaterile privind modificarea Constituției cu o serie de teze care pleacă de la cerințele electoratului: limitarea deficitului bugetar la la 3% din PIB, acordarea a minim 5% din PIB pentru învățământ, respectarea rezultatului referendumului din 2009, reorganizarea administrativ-teritorială să fie făcută în acord cu prevederile Directivei nr. 1054/2001 a Comisiei Europene, clarificarea atribuțiilor Președintelui în materie de politică externă și a poziției României ca stat membru al Uniunii Europene, întărirea rolului Curții Constituționale în procesul de suspendare a Președintelui și prevederea expresă a faptului căParlamentul se dizolvă în condițiile în care referendumul pentru demiterea Președintelui este invalidat , clarificarea condițiilor în care Guvernul își poate angaja răspunderea și limitarea acestei posibilități la o data pe sesiune și clarificarea regimului ordonanțelor de urgență ale Guvernului .

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

brrrrrrrrrr

Acum 10 ani

stie cienva cine este trasexuala din poza?
Raspunde

politica pe usa din dos

Acum 10 ani

pe la spate, pe la spate asa vor fetele toate
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus