Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

PROPUNERE: Spray-uri lacrimogene pentru asistentele de pe Ambulanta

Incidentul de săptămâna trecută, când o asistentă de pe Salvare a fost bătută de rudele victimei unui accident, l-a supărat foarte mult pe managerul Ambulanţei Sibiu. Ovidiu Luca spune că îi va solicita ministrului Eugen Nicolaescu un lucru fără precedent: ca şi angajaţii săi să poarte arme pentru auto-apărare. Nu este vorba despre arme de foc, ci despre spray-uri lacrimogene, cu care asistentele şi medicii să poată riposta, în cazul în care sunt atacaţi. Solicitarea vine după ce, săptămâna trecută, o asistentă de pe Salvare a fost agresată de părinţii unei fete care a fost victima unui accident.

Accidentul a avut loc într-un cartier mărginaş al Sibiului, locuit în principal de familii de rromi. Asistenta a încercat să le împiedice pe rudele fetei accidentate să o mute din loc, ca să prevină eventuale leziuni suplimentare. Rudele s-au răzbunat însă pe asistentă, care a fost pălmuită pentru îndrăzneala de a le face observaţie. Managerul Ambulanţei din Sibiu spun că acesta nu este singurul caz în care angajaţii instituţiei au avut de suferit. Anul trecut, un pacient aflat sub influenţa alcoolului a spart geamul unei Salvări, iar într-un alt caz, un bolnav a tăbărât pe un asistent, i-a rupt hainele, dar şi un aparat din dotare, pentru că nu i-a permis şi soţiei sale să se urce în Ambulanţă.

„Un om care vine să-ţi salveze copilul, riscă să-şi rupă gâtul pe drum, pt că aleargă şi tu, când ajungi acolo, îl iei la bătaie...  O să fac o hârtie la minister, ori să ni se dea dreptul să purtăm asupa noastră acele spray-uri lacrimogene pt autoapărare, ori, dacă nu, o să dau dispoziţioe scrisă tuturor echipajelor ca, în cazul în care suspicionează că persoanele respective sunt agresive, să nu coboare din maşină decât după venirea Poliţiei. Cu toate riscurile care se impun”, a declarat astăzi Ovidiu Luca.

Asistenta pălmuită nu vrea să depună plângere la Poliţie, de teamă. Managerul Ambulanţei spune, însă, că va face toate demersurile la IPJ Sibiu, pentru ca agresorii să fie traşi la răspundere.
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

8 comentarii

poate

Acum 10 ani

trei fete au fost lovite pe trotuar in statie de autobuz , dar a patra a fost in masina criminala . din costatari , asistenta in loc sa se duca la cele trei victime sa dus direct la conplicea soferului , dar ea nu este vinovata indirect [colateral ] cu soferul criminal , de ce nu a facut nimic inpotriva agresorului , fetitelor nevinovate .
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Ia uite altu\' aici, coborat de la stana. In fata unui cadru medical nu exista decat oameni in suferinta si el e obligat prin juramantul depus sa asigure ingrijire oricarui om, prioritatile fiind cele de ordin medical si nu de vinovatie. Si dupa mintea ta aia ingusta, cam ce-ar fi trebuit sa-i faca soferului \"criminal\", sa-l eutanasieze?
Raspunde

pt 2

Acum 10 ani

sa-i rupa florile din gradinita la matamare , alta data i-l trimet la tine .
Raspunde

pt 1 si 3

Acum 10 ani

ba tu esti nebun? intrebarea e retorica. de cand pasagerul e complice? pune mana pe o carte de gramatica, invata sa scrii corect in limba romana si apoi posteaza comentarii.
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

mai bine sa aibe mitraliere, sa mai curete din stolurile de ciori.
Raspunde

Dan

Acum 10 ani

Intrebarea mea pentru domnul Luca este: cei care au produs pagube le-au si platit?
Raspunde

@6

Acum 10 ani

intrebarea mai mare e daca cei in cauza au platit ceva sa merite salvare , sau mai bine zis o sa plateasca ceva . Aveti vreo idee cat costa sa vina salvarea dupa tine daca nu ai asigurare in europa cat despre cei de la 1 si la 3 nu pot scrie dacat ca sunteti specimene rare , sper.........
Raspunde

mihai

Acum 10 ani

ar trebuii sa i bage in puscarie pe cei care agreseaza verbal sau fizic personalul de pe autosanitare
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus