Luni,
21.06.2021
Ploi Moderate
Acum
17°C

Seminar despre regionalizare in Alba Iulia

Istorici din Franţa, Germania, Polonia, Slovacia şi Ungaria, precum şi de la universităţi din Alba Iulia, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Sibiu şi Târgu-Mureş vor discuta despre regionalizare într-o conferinţă internaţională organizată, între 25 şi 27 aprilie, de Consiliul Judeţean Alba şi Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia, informează Agerpres.

Prin subiectele propuse spre dezbatere în cadrul conferinţei ”Economie şi societate în Europa Centrală şi Răsăriteană. Teritoriu, populaţie, consum”, se intenţionează căutarea unor puncte comune între diversele politici reformatoare experimentate de-a lungul timpului şi proiectul actual al regionalizării, cu multiplele sale implicaţii, potrivit organizatorilor.
Relaţia dintre teritoriu şi economie, transformările etnice şi confesionale suferite la nivel micro şi macro-comunitar, perspectivele sociale ale artei, educaţiei şi culturii sunt domenii din care au fost extrase eşantioane pentru a identifica soluţiile oferite de-a lungul timpului unor probleme similare celor contemporane. De asemenea vor fi prezentate modele experimentate în spaţiile învecinate, care s-au confruntat deja sau se confruntă cu aceleaşi imperative ale convieţuirii într-o lume tot mai marcată de globalizare.
Prin acest dialog ştiinţific se caută oportunităţi pentru dezvoltarea unei strategii locale, prin care să se răspundă eficient dislocărilor inevitabile pe care le va genera implementarea şi în România a proiectului de regionalizare, au menţionat organizatorii conferinţei.
Participanţii la conferinţa internaţională vor vizita şi Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, principalul depozit de valori bibliofile din Transilvania, dar şi Roşia Montană. De asemenea ei vor lua parte, la Palatul Apor, la vernisajul expoziţiei-atelier 'Icoane din Transilvania: artă românească - patrimoniu european', organizată în parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia şi Muzeul Naţional al Unirii.

Comentarii

2 comentarii

gargara

Acum 8 ani

bai locuri de munca nu toata ziua gargara ati praduit tara 24 de ani asai cind au condus interlopi confiscate averile facute ilicit cu contracte de la stat platim 5-6 generati ce ati furat voi legi strimbe s-a va favorizati clientela profitati de noi romani ca pridem greu si uitam repede si mai lasatio cu regionalizarea ce erau acum orasele precum alba,rm vilcea,tg mures ,zalau etc daca nu se facea in 68 judetele de acum explicati oamenilor ce avantaje se creaza prin regionalizare dar scopul vostru nu este economic ca nu va ajuta capu vreti s-a scoateti din moarte clinica niste orase suprapopulate cu o economie nesustenabila cum sunt cluj,brasov,craiova,iasi etrc vezi doamne la furatu banilor nostri le spuneti poluri de dezvoltare dativa deoparte nu aveti nici o viziune economica gargara si diplome de masteranti in manipulare
Raspunde

@1

Acum 8 ani

N am inteles nimic din comentariul tau...mai explicit daca se poate..esti de acord ? Nu esti de acord? Poate Brasov sau Cluj sa aiba legatura cu subiectul..dar ce ai cu Iasi si cu Craiova? Sau ai ceva cu toata lumea..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus