Miercuri,
08.07.2020
Partial Noros
Acum
19°C

Neamtu la Sibiu: Rusine Ovidiu Victor Gant! Rusine Tamaian! Rusine Roman!

30 Aprilie 2013 15:55

 

Președintele Partidului Noua Republică, Mihai Neamțu, a lansat astăzi la Sibiu un atac împotriva parlamentarilor care au votat împotriva înființării unui muzeu al comunismului. ”Rușine Ovidiu Victor Ganț! Rușine Ioan Tâmăian, sau Tămâian. Membru al PNL care a dat eroi acestei Românii, oameni care au murit la Sighet. Cazul lui Dinu Brătianu, istoricul extraordinar care a vorbit despre România Mare, ar fi trebuit să-i dea fiori acestui domn care avea 32 de ani la Revoluție și lucra la Sticla Avrig. Rușine Gheorghe Roman, membru PSD. Avea 17 ani la Revoluție, era elev și se putea bucura atunci de promisiunea libertății. Au murit oameni la Sibiu, înainte de 22 decembrie. Au murit oameni la Sibiu, la Cluj, la Timișoara la Arad pentru ca noi să fim liberi. Acești ipochimeni care ne reprezintă în Parlamentul României votează împotriva unui muzeu care să le comemoreze jertfa și sacrificiul. Suntem indignați să avem niște conducători care-și bat joc de memoria neamului românesc”, a declarat Mihai Neamțu, în cadrul unei conferințe de presă susținută marți la Sibiu. 
Neamțu s-a declarat îndurerat de faptul că politicienii români nu au putut lua exemplul Germaniei sau Poloniei, care au creat spații memoriale în lagărele construite în timpul celui de-al doliea Război Mondial. ”O decizie tristă pentru poprul român, care confirmă orientarea anti-patriotică a actualei guvernări. USL nu e nunumai alergic, ci inamicul înființării unui muzeu al comunismului și acest lucru ne doare mai ales în Sibiu. Ne doare în această regiune superbă a Transilvaniei, pentru că aici au fost luptători anticomuniști. La câțiva zeci de kilometri de Sibiu au fost luptători înb munci care s-au jertfit pentru proprietate, familie, credință și demnitate, chiar și cu arma în mână. (...) Parlamentul Rommâniei, prin Camera Deputaților a decis să ignore apelul făcut de Noua Republică și de alți oameni pentru respectul unei culturi a memoriei. Dacă tot credem că trebuie să fim europeni, ar trebui să învățăm de la germani de la polonezi și de la alte națiuni despre felul cum să ne respectăm eroii. Mergem în Germania și vedem în fostele lagăre de muncă ale nazismului spații memoriale, vedem locuri în care o educație, o pedagogie se produce, în beneficiul tinerilor. Vedem pelerinaje la Dachau, acolo unde mii de vieți umane au fost condamnate la moarte”, a mai spus Neamțu.
Cu o majoritate zdrobitoare, Camera Deputaților a respins săptămâna trecută înființarea unui muzeu al comunismului, în București. Singurul grup care a susținut acest proiect de lege - inițiat în legislatura 2008-2012 de către patru parlamentari de la PDL, independenți și minorități - a fost cel al PDL.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

29 comentarii

Ema

Acum 7 ani

Cretinoidul asta ar trebui sa ia tot Parlamentul si Senatul sa le faca Muzeu de ce vrea el !...oricum e plin de fosti securisti si comunisti ! Tara arde, iar prostii vor tichie cu margaritar ! Flit !
Raspunde

K.Samuel

Acum 7 ani

@Ema: Un muzeu al comunismului are o importanta deosebita pentru ca ar include o reconstituire ierarhica a conducerii partidului comunist. In aceasta ierarhie ar intra si Ion Iliescu si alte personaje politice care au jucat atunci un rol considerabil in mersurile partidului, si care, din pacate, mai joaca si astazi un rol important in viata politica a Romaniei.<br><br>Ar fi de asemenea un loc in care crimele comunismului ar fi condamnate deschis iar victimele comunismului ar fi comemorate primind respectul cuvenit, servind ca o avertizare constanta asupra pericolului regimurilor totalitare. <br><br>Iar acestea sunt doar doua lucruri din zecile care recomanda infiintarea unui astfel de muzeu, la care as adauga intarirea principiului de soare dupa nori sau a faptului ca binele triumfa intr-un final si ca minciuna orchestrata de comunisti, a iesit la iveala. Daca ati calatori un pic, ati vedea ca majoritatea lagarelor de concentrare au fost transformate in muzee, tocmai din motivele enumerate mai sus.
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

Samuel asta ma inerveaza cu alineatele lui. Ca nu vrea sa spuna cum le face.
Raspunde

Florian

Acum 7 ani

Prea multe vieti au fost distruse de comunism. Avem nevoie de un muzeu al comunismului, daca nu din alte motive, macar din respect pentru cei care au suferit in urma comunismului, cat si pentru a ne asigura ca asa ceva nu se va mai intampla niciodata in Romania...
Raspunde

cugetator

Acum 7 ani

ba narozilor ,dar horia , closca si crisan , doja , daci ,moti , copos-24 ani puscarie comunista ,Constantin Brincoveanu si cei 4 fii ai lui ,sacrificati la 15 august 1714 pentru credinta ,dar patrioti din munti ,se intorc in mormint . Sau sacrificat in padurea spinzurata , sa facut batalioane in 1877 si 1916 , inpotriva austro ungar si german , care ne-a inpartit romania .Daca nu era armata romana era comunizm in ungaria din 1918. SIBIENI ati luat ce-i mai bun de la austrieci -comertul (excrocheria) de la unguri perfidia , de la Nemti vinzarea de tara pe care ei a inceput-o in 1.100 era noastra ,cind au trimes sasi ( renegati si puscarias)pe lantul muntilor Carpati ,in cale urgiei mongole-tatare si sperau ca imperiul german sa fie pina aici. Sasi din judet sibiu sint cu muma ,ciuma , batrini ,copii -1400 deci au votat 350 de tolerati sasi si vor sa conduca 280.000 de romani si sa-i dezbine .Primi comunisti si organizati proletare de la ei au inceput .Insusi LENIN a fost infiltrat si pregatit , sponsorizat ,tot de ei. Cred ca el este singurul neamt cu simt de raspundere si corectitudine . Voi mai faceti cu mediasul congrese , olimpiade ,conferinte ,mascarade ,teatre ,tradari, umflari de directori cu 140.000 lei ,furtisaguri de sute de milione euro, din bani prostilor manipulati , la umflari de preturi la gaze. Pina si zeus a bagat mina in cascaval. halal oameni care ii prostesc pe cetateni de rind ......
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

@cugetator: esti total, m-am oprit din citit la faza cu padurea spanzurata, ca altfel riscam sa mor de ras.
Raspunde

nedumerit

Acum 7 ani

De ce ies alogenii ca paduchii in frunte?
Raspunde

Ciuf

Acum 7 ani

@joseph Samuel cred ca foloseste spatii???
Raspunde

K.Samuel

Acum 7 ani

Afisarea comentariilor tine cont de etichetele HTML. Deci pentru linie noua folositi < br > fara spatii. Cred ca merg si altele ca bold folositi < strong > si eticheta < /strong > unde vreti sa incheiati bold-ul. < i > si < /i > pentru italice si alte etichete html care le gasiti pe net. <br><br>Deci putem folosit <strong><strong></strong>, <i><i></i>
Raspunde

K.Samuel

Acum 7 ani

Evident, ideal este sa nu incarcam mesajele cu tot felul de formatari inutile. Folositi-le cu cumpatare, doar atunci cand este nevoie.
Raspunde

5. cugetator (IP 109.100.42.149)

Acum 7 ani

sunt un retardat ce vorbesc din filme.nici macar nu am habar de ce scriu.de vina este aia de ma fatat pe valea oltului ...scuze dar treb sa dau fuga acasa la nr.3 sami iau tabletele
Raspunde

brrrrrrrrrrrrrrrrr

Acum 7 ani

ce muzeu tata..pai trebuiau inchisi totzi in frunte cu iliescu,basescu,voiculescu ............cum sa si faca inchisoare astia?....zii popor roman si trage apa la buda
Raspunde

K.Samuel

Acum 7 ani

@brrrrrrrrrrrrrrrrrr: Cand justitia nu isi face treaba, societatea civila trebuie sa gaseasca metode de a protesta si de a evidentia faptele celor ce scapa de justitie. In felul acesta, vazand ca poporul reactioneaza si se impotriveste, asa cum poate, personajelor respective, este posibil ca judecatorul santajat sa prinda curaj si sa se scuture de jugul santajistului si sa dea sentinta corecta. Sigur, am prezentat un caz ideal, dar posibil. <br><br>Concluzia este ca stand nepasatori sau reluand placa cu coruptii care nu intra niciodata la inchisoare, nu vom rezolva chiar nimic. Daca ne agitam, poate rezolvam putin sau aproape nimic, dar stim ca ne-am facut datoria si nu am acceptat mizeriile create de acele personaje.
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

Ia sa vedem.<strong>deci...
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

Noch einmal <br>deci...
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

Und noch einmal <br><br>deci
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

samuel esti cul!
Raspunde

vreau europarlamentar

Acum 7 ani

hau, hau, hau. Parca am mai auzit /vazut!
Raspunde

ion

Acum 7 ani

neamtu are dreptate , este nevoie de un muzeu al comunismului , dar cum sa fie de acord , comunistii sa-si faca un muzeu al lor cand mai sant in viata , trebuie sa fi nebun sa aprobi asa ceva.USL-e continuatorul PCR , simtim asta in fiecare zi , aceleasi mutre in parlament de de 23-50 de ani .Ce muzeu visati??usl nu e in stare sa se debaraseze de puscariasii si penalii din guvern si parlament. USL-GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT-VORBA LUI IOAN RUS.
Raspunde

ogoranul

Acum 7 ani

Despre ION GAVRILA OGORANU de la moartea caruia comemoram azi sapte ani, nimic, nimic nimic! D -zeu sa ne ierte. Neamtule, (Mihail) a cantat deja cocosul!
Raspunde

roman

Acum 7 ani

cele mai de pret bunuri ale romanilor sunt sanatatea, credinta- ortodoxia, puterea de munca, tenacitatea in fata asupritorilor de orice fel, demnitatea, pamantul acesta frumos al Romaniei, natura extraordinara. Nu va bateti joc de ele, nu le vindeti pe mercedesuri si concedii ! generatii de bunici si strabunici curati s-au jertfit pentru ele, nu-i ascultati pe cei care se vand ieftin dintotdeauna - vatafi, comunisti, turnatori si \"oameni de afaceri\" care au descoperit ce usor se fac bani din tradarea de neam si de pamant! ascultati-va memoria, inimile si inteligenta, nu luati de bun ce va spun altii!
Raspunde

poate

Acum 7 ani

se va face un muzeu al mafiei gazelor la Medias , cu ajutorul PDL si caracatita cumetriilor, colegi de armata , facultate , incuscriri, cu BOC , BLAGA , DIRECTORI ROMGAZ si prostimea care ia ales .
Raspunde

Odin

Acum 7 ani

Nu avem nevoie de un muzeu al comunismului, sunt bani aruncati aiurea. Avem deja Parlamentul si cam tot ce e relevant e expus acolo ...
Raspunde

Gavrila

Acum 7 ani

Brazii se frang, dar nu se indoiesc!
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

Gavrila, nici eu nu ma indoi ca esti un tip erudit.
Raspunde

pakala

Acum 7 ani

brazii nu se indoiesc, doare se indoaie...
Raspunde

Gavrila

Acum 7 ani

Ati putea sa va interessati inainte sa judecati... Ion Gavrila Ogoranu a scris o carte al carei titlu este \"Brazii se frang, dar nu se indoiesc\". Comentariul meu chiar la titlul acestei carti se referea. Chiar eram curios cati vor fi auzit de carte si nu vor corecta \"greseala\" gramaticala. In fata lor, ma inclin.
Raspunde

Magda-Sibiu- Schengen

Acum 7 ani

Aveti dreptate d-le Mihai Neamtu ! Muzeul comunismului trebuie realizat ,pentru cultura noastra , a copiilor de azi si de miine, pentru toata lumea de pe acest pamint, ca sa se invete din tragedia comunismului,iar cei vinovati cum sint Iliescu si Voiculescu sa-si primeasca pedeapsa. Iar Lista continua................... Succes! Muzeul trebuie infiintat!
Raspunde

Magda-Sibiu- Schengen

Acum 7 ani

Aveti dreptate d-le Mihai Neamtu ! Muzeul comunismului trebuie realizat ,pentru cultura noastra , a copiilor de azi si de miine, pentru toata lumea de pe acest pamint, ca sa se invete din tragedia comunismului,iar cei vinovati cum sint Iliescu si Voiculescu sa-si primeasca pedeapsa. Iar Lista continua................... Succes! Muzeul trebuie infiintat!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus