Sâmbătă,
23.10.2021
Parțial Noros
Acum
15°C

Incepe a II-a etapa de inscriere la clasa pregatitoare. Peste 1.200 de locuri disponibile in judetul Sibiu

Părinţii care nu şi-au înscris copiii în clasa pregătitoare în prima etapă, o pot face începând de mâine, până în 17 mai, perioadă în care se va desfăşura a doua etapă de înscriere la clasa pregătitoare.

În judeţul Sibiu mai sunt disponibile 1.211 locuri şi doar 26 la secţiile cu predare în limba germană, acestea din urmă fiind clasele pentru care s-au înregistrat mai multe cereri decât a estimat Inspectoratul Şcolar Judeţean în prima etapă. După prima etapă la înscriere, la nivelul judeţului Sibiu au rămas 23 de cereri nerezolvate.

Inspectorul şcolar general, Ştefan Firu a declarat că cererile nesoluţionate se datorează faptului că părinţii nu au bifat şi opţiunea de revenire la şcoala de circumscripţie, dar în a doua etapă cererile vor fi soluţionate fără probleme.

La nivelul municipiulului Sibiu s-au ocupat toate locurile disponibile la patru unităţi şcolare - Şcoala Gimnazială I.L. Caragiale, Şcoala Gimnazială N. Iorga, Şcoala Gimnazială nr. 18 şi şcoala Gimnazială nr. 4, iar în judeţ clasele au fost completate în alte 16 unităţi şcolare.

CALENDAR CLASA PREGĂTITOARE A DOUA ETAPĂ DE ÎNSCRIERE

08 - 17 mai 2013 - depunerea cererii-tip de înscriere, la secretariatul şcolii de circumscripţie de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă. Totodată acum are loc validarea cererilor-tip de înscriere.

20 - 23 mai 2013 - procesarea cererilor-tip de înscriere depuse de părinţi pe baza criteriilor generale date de inspectoratul şcolar şi a celor specifice de departajare ale şcolii, în limita locurilor disponibile.

24 mai 2013 - afişarea la fiecare unitate de învăţământ a listelor finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.

27 - 31 mai 2013 - centralizarea şi soluţionarea de către inspectoratul şcolar a cererilor părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus