Miercuri,
08.02.2023
Innorat
Acum
-7°C

Caravana Astra Film Junior la Palatul Brukenthal din Avrig

Proiecţiile Astra Film Junior din cadrul proiectului Zilele Culturale ale judeţului Sibiu continuă sâmbătă, 18 mai. După proiecţiile în premieră de la Căminul Cultural din Alămor, al doilea popas va fi în Ţara Oltului, în oraşul Avrig. La Palatul Brukenthal – Reşedinţa de vară, în sala Oranjerie de la ora 10:00 vor fi prezentate documentarele „Dimineţile lumii” şi „Esperanto, copiii apei”.

Din seria „Dimineţile lumii” vor fi prezentate succesiv episoadele Japonia şi Maroc. Documentarul este o invitaţie la aventura matinală a copiilor de pretutindeni, de când se trezesc şi până ajung la şcoală: ce mănâncă la micul dejun un tânăr japonez sau unde dorm copiii din sudul Marocului, sunt întrebări aparent nesemnificative, dar revelatoare pentru diferenţele culturale, care stârnesc curiozitatea şi imaginaţia celor mici, dar şi apetitul pentru cunoaştere. O călătorie magică care surprinde ritmul lumii exterioare care se accelerează odată cu fiecare răsărit.

Mini-serialul „Esperanto, copiii apei” explorează problemele ecologice cu care se confruntă Pământul, în special ameninţarea unui element primordial vieţii: apa. La Palatul Brukenthal din Avrig va fi prezentat episodul Stanislas şi pădurea de mangrove – Senegal, în care Stanislas, un băiat de doar 10 ani, caută soluţii pentru a stopa dispariţia mangrovelor, păduri marine tropicale care sunt vitale pentru protejarea ţărmurilor, purificarea apei, absorţia dioxidului de carbon sau pentru reproducerea numeroaselor specii de peşti. Mesajul documentarului este că fiecare copil, indiferent de vârstă, poate fi un erou şi poate salva planeta albastră, cu un dram de ingeniozitate.

„Ediţia de primăvară a Zilelor Culturale ale judeţului Sibiu programată între 11 mai şi 9 iunie 2013 în locaţii precum Loamneş, Avrig, Gura Râului, Alţâna, Şeica Mică şi Blăjel reuneşte o serie de evenimente care pun tradiţia la loc cinste. Astfel, programul cuprinde concerte, lansări de carte, expoziţii, ateliere de creaţie, circuite turistice, spectacole de dans tradiţional sau proiecţii de film documentar. Întreg programul este conceput pentru menţinerea şi răspândirea valorilor locale, iar evenimentele vor avea loc fie în aer liber, fie în cămine culturale, intrarea fiind gratuită”, spun organizatorii.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

av

Acum 9 ani

priviti cum arata casa de cultura. ea este tinuta in stare de degradare pentru a fi vanduta la un pret mic cu un comision mare. uite asa palatul klingeis nu are concurenta si nevasta primarului se umplu de bani.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus