Sâmbătă,
28.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-1°C

Sibienii vor avea parte in acest weekend de o multime de evenimente, de la Sibiu Jazz Festival, pana la spectacole de teatru, concerte rock si targuri pentru copii

Timp de trei zile copiii vor fi în centrul atenţiei la Sibiu Baby Days, primul târg pentru copii din oraş. În cadrul evenimentului, vizitatorii por putea alege dintr-o gamă variată de produse şi servicii: de la cărucioare, scaune auto pentru copii, leagăne, biberoane, suzete, articole vestimentare şi jucării, până la alimentaţie, nutriţie, vitamine, cărţi pentru copii, grădiniţe sau activităţi culturale pentru cei mici.

Sibiu Baby Days este un eveniment dedicat sarcinii, bebeluşilor şi copiilor în vârstă de până la şapte ani, care are loc la Sala Transilvania, între 17 - 19 mai.

Cinefilii se vor putea bucura în acest sfârşit de săptămână de mult aşteptatul film „The Great Gatsby”, care va rula la Arta, vineri, sâmbătă şi duminică, de la orele 14:00, 16:30. 19:00 şi 21:30. Filmul, regizat de Baz Luhrmann, îi aduce în faţa publicului pe Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan şi Toby Maguire.

Nick Carraway (Toby Maguire) este atras de lumea misterioasă şi plină de bogăţii a vecinului său, Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio), pe care o consideră fascinantă şi extravangantă. Curând însă, Nick se trezeşte prins în universul lui Gatsby, unde nebunia, obsesia şi tragedia pândesc la tot pasul. Cadrele spectaculoase, costumele senzaţionale şi atmosfera romantică a anilor '20 sunt susţinute cu realism de efectele 3D ale filmului şi interpretarea excepţională a actorilor.

Weekend-ul acesta Sibiul devine capitala jazz-ului şi trupe apreciate, dar şi tineri interpreţi, vin să concerteze în faţa publicului sibian la Sibiu Jazz Festival.

Vineri, 17 mai, pe scen sălii Thalia va urca Antonio Flinta Quartet (Italia), de la ora 19:00, iar de la ora 21.00 Omar Sosa - The new Afro-Cuban Quartet (Cuba). Seara de sâmbătă aduce alte surprize muzicale, de data acesta în interpretarea Grzegorz Karnas Quintet (Polonia) şi Richard Galliano – Tangaria New Quartet (Franţa), ambele la sala Thalia. În ultima zi din weekend, spectatorii vor putea aplauda concertele susţinute de Omri Mor & Andalou Jazz Project (Israel) şi Carlos Maza & Familia (Spania), de la orele 19:00 şi 21:00, la Thalia.

Bohemian Flow găzduieşte nu unul, ci două concerte în acest sfârşit de săptămână.

Vineri, 17 mai, de la ora 22:00, Pistolul Cu Capse vine de la Bucureşti pentru a încânta sibienii. Deși fără contract cu o casă de discuri și neimpresariată de nimeni, formația se bucura de o oarecare notorietate pe scena underground românească. Anul 2008 a marcat lansarea primului LP al formației, autointitulat “Pistol Cu Capse”, disc ce conține 15 piese.

De la înființare, formația nu şi-a schimbat componenţa şi a susținut peste 150 de concerte atât în țară cât și în străinătate (Austria, Sampling Bucharest 2007), având ocazia de a cânta pe aceeași scena cu nume sonore ale genului precum: NOFX, No Use for a Name, Strike Anywhere, 3 Feet Smaller, Marky Ramone (de la The Ramones), Jaya The Cat, La Plebe și alții.

Duminica, 19 mai, de la ora 21:00, în aceeaşi locaţie, vine să conceteze Einuiea Trio. Einuiea Trio, grup bucureştean de world-music, va propune o călătorie cu ochii închişi pe vechile rosturi ale Drumului Mătăsii.

La Teatrul Gong copiii nu sunt uitaţi nici săptămâna acesta, iar actorii îi aşteaptă un spectacol plin de voie bună – „Greierele aproape faimos”. "Greierele aproape faimos" este un spectacol muzical inspirat din fabulele scriitorului francez Jean de la Fontaine.

Copiii vor fi încântaţi de marionete, personaje, intrigă, precum și de atmosfera veselă a spectacolului. Din dorința sa de a deveni celebru, greierele, personajul principal interpretat de Mihaela Grigoraș, trece prin mai multe întâmplări alături de prietenii săi. El stăruie în dorinţa de a face performanţă în muzică şi reuşeşte în final să-şi împlinească visul, prin muncă şi perseverenţă.

Spectacolul va avea loc sâmbătă, 18 mai, de la ora 20:00, la Teatrul Gong. Preţul uni bilet este de 6 lei.

Tot la Gong, duminică de la ora 11:00, se va juca spectacolul "Castraveţii regelui", cu Madeleine Briand. Spectacol este în limba franceză cu traducere în limba română, şi este prezentat în cadrul “Fete de la Bretagne” / Sărbătoarea Bretanieim care se desfăşoară în perioada 17 – 26 mai.

Liceenii vor fi şi ei peremiaţi în acesta weekend în cadrul „48 for TEENS”, un proiect finanţat prin programul YouthBank, coordonat de către Fundaţia Comunitară Sibiu şi la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare. Perioada de desfășurare a concursului este 17-19 mai și este adresat tinerilor liceeni din Sibiu, care împarţiţi în echipe alcătuite din 2-4 membri, au la dispoziție 48 de ore pentru a realiză un film de scurt metraj bazat pe o temă comunicată în ziua începerii concursului.

Duminică, de la oră 17:00, va avea loc proiecția și jurizarea filmelor, urmată de decernarea premiilor, în Bohemian Flow. Cele mai bune filme vor avea șansa să fie difuzate la Festivalul Internațional de film documentar de la Sibiu, Astra Film.

Weekend-ul se va încheia în Shopping Mall, unde de la ora 17:00, sibienii vor putea admira noile colecții de haine sport pentru femei, barbați și copii, într-o prezentare de moda inedită oferită de brandurile prezente în Shopping City Sibiu: Hervis, Andu, Killtec, C&A, Deichmann și pot participa alaturi de instructori la demonstrațiile de Kangoo Jumps, Rebound AAS, Zumba și dansuri sportive.

La sfârşitul prezentării, pe scenă va urca Guess Who, care promite un show incendiar, cu cele mai cunoscute piese, dar şi cu melodii lansate în acest sezon.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

bebe

Acum 9 ani

La baby days intrarea e contracost-5lei-si nu gasiti altceva decat e prin magazine si la aceleasi preturi
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus