Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Sibiul, asa cum este! Viata orasului, in 100 de fotografii

De joi seara, sibienii pot vedea retrospectiva anului 2012 în cele 100 de fotografii realizate de Sebastian Marcovici și expuse în curtea interioară a Primăriei până în 9 iunie. Vernisajul expoziției de fotografie, ajunsă la a cincea ediție sub numele generic Focus Sibiu, a inaugurat și un nou sistem expozițional, cu panouri de un metru lățime și doi înălțime, luminate din interior pentru a oferi fotografiilor ”profunzime și claritate”. După expoziție, cele 12 panouri vor fi donate de Asociația Focus Primăriei Sibiu.
”2012 a fost un an în care au predominat evenimentele culturale. Iar complexitatea acestor evenimente se regăsește în fiecare fotografie. Am spus de fiecare dată, fotografiile realizate de mine sunt spectaculoase pentru că evenimentele sunt de această natură. Sibiul este un oraș perfect pentru evoluția profesională a unui fotograf profesionist”, spune Sebastian Marcovici. Acesta a ales pentru expoziția de anul acesta imagini ”memorabile” din cadrul unor evenimente precum Festivalul Internațional de Teatru, Artmania, Huet Urban, Feeric Fashion Days, Turul Ciclist sau turneul internațional de tenis BRD Sibiu Challenger.

Pe lângă cele 100 de fotografii realizate în anul 2012, Focus Sibiu prezintă sibienilor cele mai reușite fotografii din cei cinci ani expoziționali pe panouri outdoor în întreg orașul. Astfel, fotografii reprezentative pentru orașul Sibiu, realizate în 2007, 2009, 2010 și 2011 de Sebastian Marcovici și viitoarea sa soție, Silvana Armat, invită locuitorii orașului la o călătorie în timp, plecând din anul Capitalei Culturale Europene încoace.
Toate fotografiile din expoziție sunt prezentate și pe site-ul oficial, focussibiu.ro

  • Fotograful Sebastian Marcovici ne-a obişnuit deja de cinci ani cu o perspectivă inedită asupra evenimentelor care marchează Sibiul. Fotografiile realizate de artist au promovat Sibiul în ţară şi străinătate, arătând cu adevărat ineditul oraşului nostru şi al evenimentelor care au loc aici. Îl felicit pentru lucrările deosebite” Klaus Johannis, primarul Sibiului

 

 

Foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

prof

Acum 10 ani

la expozitii de fotografie imediat ati sarit cu reportaje. Dar la concursuri de elevi v-a fost lene. Halal de promovare a bunului simt si al invatamantului.
Raspunde

altul

Acum 10 ani

@1 , pentru ca Marcovici a fost si este colaborator Turnulsfatului. probabil ca trebuiau sa isi stinga ceva facturi :)
Raspunde

altul

Acum 10 ani

Probabil se promoveaza ceea ce merita, daca nu va convine faceti va voi ziar.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus