Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Turisti rataciti, dupa ce s-au speriat de porcii mistreti

Doi turiști au fost recuperați azi-noapte de salvamontiștii sibieni, după ce s-au rătăcit în Munții Cindrel. Turiștii s-au speriat după ce s-au întâlnit cu mai mulți porci mistreți și s-au abătut de la traseul marcat. Și-au dat însă seama, târziu, că nu mai reușesc să găsească poteca marcată.

Potrivit salvamontiştilor sibieni, tinerii s-au rătăcit în zona pădurii Găujoara, la aproximativ 5 kilometri de staţiunea Păltiniş. Echipa de salvatori a pornit în căutarea lor în jurul orei 12 noaptea, după ce tinerii au sunat pe numărul de urgență 112. După o oră de căutări, salvamontiștii au reuşit să-i localizeze.

Turiștii le-au povestit salvatorilor că au parcurs un traseu montan, de la Păltiniș, la Sinaia și înapoi, însă la întoarcere, au vrut să evite un grup de porci mistreți care se afla pe drumul marcat.

“Nu au fost problem deosebite, i-am găsit relativ repede. Nu erau departe, doar că nu mai reușeau să găsească poteca, după ce au părăsit-o, ca să evite porcii mistreți. S-au speriat puțin, dar nu erau răniți”, a declarat șeful Salvamont Sibiu, Adrian David.

Tinerii au fost aduși în siguranță în stațiunea Păltiniș.

Foto: DC News
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

intrebare

Acum 10 ani

Ce traseu au parcurs ? De la Paltinis la ...Sinaia si inapoi ???
Raspunde

intrebare

Acum 10 ani

Ce traseu au parcurs ? De la Paltinis la ...Sinaia si inapoi ???
Raspunde

Alexandra

Acum 10 ani

Probabil e vorba de Canaia, nu Sinaia :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus