Vineri,
21.11.2025
Parțial Noros
Acum
13°C

Prajitura cu biscuiti si budinca de ciocolata

Ingrediente:

-biscuiţi simpli

Cremă:

-2 gălbenuşuri

-2 linguri zahăr

-2 linguri amidon

-400 ml lapte

-100 g ciocolată amaruie

-50 g unt

Pentru sirop:

-100 ml lapte

-2 linguri cacao Nesquik

Pentru ornat:

-150 ml smântână pentru frişcă

-1 zahăr vanilat

-1 întăritor de frişcă

-cacao

Mod de preparare:

Crema:

Amestecăm cele două galbenuşuri cu zahărul şi amidonul, apoi turnăm laptele, amestecând bine să nu se formeze cocoloaşe. Punem la foc mic şi fierbem fără a da în clocot până compoziţia se îngroaşă.

Adăugăm ciocolata ruptă bucaţele şi untul moale. Omogenizăm, apoi o lăsăm să se răcească, amestecând din când în când, să nu se formeze pojghiţă deasupra.

Pentru sirop: amestecăm laptele rece cu Nesquik. Folosim o tava de 20/20 cm şi 4 rânduri de biscuiţi a câte 12 bucăţi.

Crema o împărţim în 3. În tava tapetată cu folie alimentară punem un strat de biscuiţi după ce i-am însiropat uşor pe ambele părţi.

Punem o parte din cremă şi continuăm operaţiunea până terminăm. Învelim bine în folie şi dăm la frigider pentru o oră. Smântâna pentru frişcă se mixează până începe să aibă consistenţă. Adăugăm zahărul vanilat şi întăritorul de frişcă şi mixăm până când frişca devine fermă şi pufoasă.

Se pune un platou peste tavă şi cu o mişcare fermă se răstoarnă prăjitura, apoi se desprinde uşor folia alimentară. Acoperim cu un strat de frişcă şi pudrăm cu cacao. Poftă bună!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 482

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus