Luni,
22.07.2024
Cer Senin
Acum
17°C

Trupa Domino - primul concert outdoor

Trupa sibiană Domino va susține primul concert în aer liber în acest week-end, în cadrul Festivalului Huet.Urban. Evenimentul va avea loc duminică, 2 iunie, începând cu ora 21:00, pe scena amplasată în curtea liceului Brukenthal.

Pe scena festivalului vor mai urca trupele The Mono Jacks și The Amsterdams.

„Ne-am dorit foarte mult să avem și anul acesta în line-up-ul Festivalului Huet.Urban o trupă locală. Domino se potrivește perfect conceptului Smart & Green pentru că stilul lor de abordare muzicală este extrem de inteligent. Au un sound foarte nou plus că împărțim același public “SMART”, care apreciază actul cultural-artistic de bună calitate. Cu siguranță, prezența lor va aduce un plus de valoare festivalului”, a declarat Michael Engel, directorul Fundației Heritas, organizatorul Festivalului Huet.Urban.

Este primul concert pe care trupa îl va susține în aer liber, un pas firesc în evoluția lor, având în vedere că spațiul în care au susținut primele două concerte s-a dovedit prea mic pentru un band cu o asemenea priză la public.

Pe scenă cu Zdob și Zdub, la 6 luni de la lansare

Romulus Cipariu, Sebastian Marcovici și Valentin Oancea sunt cei trei sibieni care au avut ideea SMART de a cânta Beatles la țambal și de a include acest instrument complex în multe alte combinații suprinzătoare. Muzica lor se încadrează în categoria rockului alternativ însă are foarte multe influențe, mai ales din folclorul românesc ceea ce face ca stilul lor să fie unul greu de definit. Un lucru e sigur: reușesc să te surprindă oricare ar fi așteptările tale.

Succesul înregistrat la scurt timp de la lansare se datorează unei maniere originale cu care reorchestrează piesele unor trupe de legendă sau a unor trupe a căror istorie se scrie de abia acum: Pink Floyd, Depeche Mode, Queens of the Stone Age, Muse, Jet și alții.

La începutul acestui an au reprezentat Sibiul la Târgul de Turism de la Viena iar la doar șase luni de la lansare sunt invitați să cânte în deschiderea celor de la Zdob și Zdub, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania, ediția de la Sibiu. Concertul va avea loc în Piața Mare din Sibiu, în 20 iunie.

Huet.Urban 2013. Green is SMART

Festivalul Huet.Urban este un eveniment cultural ajuns la cea de-a treia ediție, care promovează locul de desfășurare al festivalului, Piața Huet ca o imensă scenă urbană, ideală pentru derularea de evenimente culturale, gastronomice, spaţiu de acţiune dar şi loc de odihnă. În fiecare an, festivalul se concentrează pe o anumită temă de actualitate, prin intermediul căreia organizatorii reinventează Piața Huet. În 2013 tema aleasă, ţine cont de strategia de dezvoltare a oraşului Sibiu și se concentrează pe subiecte din domeniile „Smart“ şi „Green“.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus