Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Fundatia Balea Transilvania raspunde CJ: ne vom respecta calendarul

Fundaţia Bâlea Transilvania, organizatorul Carnavalului Zăpezii de la Bâlea Cascadă a transmis un comunicat de presă în care le răspunde consilierilor județeni care nu au mai dorit să susțină pe agenda sportivă a județului acest eveniment. ”Competiţiile pentru care s-a cerut finanţare sunt cele cuprinse în cererea de finanţare, şi anume: concursuri de slalom schi şi snowboard; concursuri de cros montan; concursuri de tir; concursuri de mountain-bike; partide de fotbal şi volei pe zăpadă; concurs de tras cu frânghia; demonstraţii de salt cu parapanta şi aterizare la punct fix. Aceste competiţii se desfăşoară în principal pe zăpadă, pe grupe de vârstă şi categorii (femei şi bărbaţi), cu participanţi din ţară şi străinătate, pe parcursul a două zile, beneficiind de o puternică mediatizare locală şi naţională”, susține președintele Fundației, Marius Olariu într-un comunicat de presă.
Comunicatul fundației vine după ce evenimentul a fost respins de către consilierii județeni și nu a mai primit bani pe agenda sportivă finanțată cu bani de la Consiliul Județean. ”Serbările Estivale ale Zăpezii au fost susţinute constant de către Consiliul Judeţean Sibiu, prin Agenda acţiunilor sportive, de peste opt ani acesta constituind principalul nostru partener. Facem aceste precizări pentru toţi iubitorii muntelui şi ai sportului, şi în special, pentru preşedintele Comisiei de evaluare şi selecţie a proiectelor sportive, consilierul judeţean Adrian Besoiu, care a catalogat competiţiile de mai sus drept "divertisment, amuzament, carnavalism”, considerându-le neeligibile pentru programul de acţiuni sportive finanţate de către Consiliul Judeţean Sibiu. Ne exprimăm nedumerirea şi regretăm faptul că, la nivel oficial, se face confuzie între două dintre cele mai importante acţiuni ale fundaţiei, Carnavalul Zăpezii, acţiune de divertisment şi cultură montană, care se desfăşoară în luna februarie şi Serbările Estivale ale Zăpezii, din luna iunie, care includ competiţii sportive din calendarul naţional şi internaţional al unor discipline sportive ca snowboard, cros, parapantă. Înţelegem însă faptul că trebuie găsită o explicatie, o justificare, pentru o decizie care a stârnit numeroase zâmbete şi interpretări de tot felul”, se mai arată în comunicat.
Fundaţia Bâlea Transilvania anunță de asemenea că îşi va respecta calendarul de activităţi pe anul 2013 şi anunță că sâmbătă, 8 iunie, începând cu ora 11, la Bâlea Lac, va începe cea de-a XIX-a ediţii a Serbărilor Estivale ale Zăpezii.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

sibian

Acum 9 ani

Besoiu asta pe unde a fost numai din astea a facut,de aia l-a plimbat si Relu Munteanu...pe unde mai lucreaza ca ii tot prin oras,prin baruri
Raspunde

www

Acum 9 ani

Pentru Sibian : Si nu are dreptate ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus