Vineri,
21.11.2025
Parțial Noros
Acum
13°C

Castravetele

Castravetele este alimentul ideal pentru vară. Poți să îl mănânci ca o simplă gustare cu sare și piper, îl poți găti sau adăuga în salate. Are un conținut ridicat de apă, iar efectele răcoritoare ale acestei legume te ajută să-ți păstrezi corpul revigorat. Descoperit acum 10.000 de ani, în Asia, Cucumis sativus aparține aceleiași familii de vegetale ca și dovlecelul și dovleacul.

Castravetele are mai multe beneficii medicinale, de aceea joacă un rol important într-o dietă de vară. Conține cantități mici de zahăr, carbohidrați și grăsimi, în schimb cantități mari de vitamină B, fosfor, calciu, zinc și alte minerale.

De asemenea, poate fi folosit pentru a răcori tenul pe durata verii. Castravetele are proprietăți diuretice, ajutând organismul să elimine toxinele și menținând țesuturile și pielea sănătoase.

El împiedică apariția gastritei, a arsurilor stomacului și creșterea acidității, mult mai frecvente vara. Doctorii recomandă mereu consumul regulat de castraveți persoanelor care suferă de probleme ale presiunii sângelui.

Potasiul, magneziul și conținutul de fibre aduc presiunea sângelui la un nivel normal. De asemenea, este recomandat diabeticilor. Sucul de castravete consumat regulat ajută la creșterea părului și previne ruperea și exfolierea unghiilor.

Castravetele are proprietăți benefice pentru piele și ochi. Miezul castravetelui, o pastă din acesta sau chiar coaja acestei legume au efect răcoritor când sunt aplicate pe ochii umflați sau pe pielea iritată. Când se plasează direct pe loc, ajută la reducerea inflamării și a temperaturii. Sucul de castravete este recomandat pentru a îmbunătăți aspectul pielii.

Apa conținută de castravete hidratează pielea și o face să strălucească. Castraveții sunt ingrediente de bază în multe produse cosmetice, datorită vitaminelor și antioxidanților care se regăsesc în conținutul lor. Pentru iluminarea și revigorarea tenului, puteți prepara diferite măști pe bază de castraveți proaspeți. Datorită magneziului, potasiului și fibrelor alimentare, castraveții contribuie eficient la reglarea tensiunii arteriale și la prevenireabolilor cardiovasculare.

Castraveții au o acțiune alcalină, datorită substanțelor minerale, și neutralizează aciditatea gastrastică, ceea ce înseamnă că ameliorează ulcerul gastric. Contrar credinței populare, castraveții murați au puține calorii, conțin caroten, acid folic și calciu. P

rin murare în saramură, castraveții nu-și pierd calitățile nutritive, deoarece produsul nu este tratat termic. Castraveții murați conțin substanțe care vă conferă rapid senzația de sațietate și scad pofta de mâncare. Tocmai de aceea, înainte de masă de prânz sau de cină este recomandat să consumați un castravete murat. Veți mânca mai puțin, fără să vă fi ridicat flămând de la masă.

Consumați în stare proaspătă, sub formă de suc sau ca atare, castraveții pot preveni diabetul, deoarece stimulează producția de insulină și echilibrează nivelul glicemiei. Castraveții nu au efect curativ în caz de diabet, decât dacă este vorba despre o formă ușoară a acestei afecțiuni.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 482

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus