Vrem de mult să scriem articolul acesta. Dar cum colegii mei preferă să își cheltuie alocația la bere pe terasă a durat ceva până am adunat un buget dublu față de cel al rubricii săptămânale. Și am dat drumul la „Concursul pizzelor”. Am comandat la distanță de un minut una de alta cinci pizza de la cinci pizza-delivery din Sibiu. Cinci de pe prima pagină din Google.
13:44 - Crazy Pizza. 13:45 - Pizza Calabria. 13:46 - Pronto Pizza. 13:47 - Pizza Gustosso. 13:48 - El Pizzador. Și am așteptat. Inițial, doream să le pozăm împreună. Dar la distanța dintre livrări, prima ar fi fost demult tare ca piatra.
Cei mai rapizi au fost Pizza Gustosso. 32 de minute de la telefon, pizza ajungea în Piața Mică. 12 minute mai târziu, adică după 44 de minute, Crazy Pizza au sunat. Singurii care au anunțat la telefon că pentru livrare se percepe un comision de 6 lei. Comision din care au luat doar 3 pentru că nu aveau rest și nici eu nu aveam mărunt. Și primii care n-au intrat în Piața Mică ci au parcat pe Avram Iancu la Billa și au rugat să ne vedem acolo. Nici n-am plătit bine pizza de la Crazy că în spatele meu parca mașina de la Calabria iar doamna care livra pizza tocmai forma numărul de telefon. Am scutit-o de un drum și i-am plătit pe loc. 45 de minute de la apel. Deși după nume nu s-ar spune, Pronto a lălăit-o 52 de minute până la livrarea pizzei. Față de ultimii doi competitori, domnul de la Pronto a venit frumos, pe jos, de pe Avram Iancu până în Piața Mică. Singurii care au sărit de o oră au fost El Pizzador. 1 oră și 9 minute, cu exactitate. Dar și singurii care au livrat pizza în birou. Adică așa cum ar trebui să facă toți. Capitolul rapiditate încheiat, să trecem la gust.
Pizzele din Sibiu sunt praf. Praf și pulbere. De exemplu, pentru pizza Nordica de la El Pizzador am avut două voturi de cea mai bună și două voturi de cea mai nașpa. Pizza țărănească de la Gustosso, cea mai rapidă, a primit nașpa la unison. Blat ca pingeaua cizmei, mult prea săracă în ingrediente. Și numai țărănească nu era. Mai degrabă o tocană cu cârnați. Pizza Stomboli de la Calabria a dat chix cu blatul dar conținutul a fost bunicel. Quattro Stagioni-ul de la Pronto n-a avut absolut niciun gust. Trei din patru felii arătau la fel iar gustul era același, indiferent din care felie mușcai, că era iarna sau primăvara. Plus, n-avea nici măcar un strop de sare. Crazy Pizza de la, evident, Crazy Pizza a fost puțin mai diferită pentru că avea singurul blat ceva mai pufos. Nu neapărat diferită în sensul bun. Pentru că, la fel ca și colegele de suferință, n-avea gust. Insipidă până la cer și înapoi. Nordica Pizzadorului a trecut, șchiopătând, testul. Două dintre colege nici n-au vrut să se atingă de ea, pentru cum arăta. Bărbații și-au luat inima în dinți, doi au decretat-o cea mai nașpa, doi i-au dat medalia. Adevărul adevărat este că blatul a fost la mii de ani lumină în fața concurenței. Combinația de verdețuri cu carne tocată și șuncă, chestiune de gust. Unora ne-a plăcut, altora nu.
Una peste alta, măi pizzeri dragi, faceți și voi o pizza comestibilă? Să-ți fie haznă de ea, așa, nu să o înfuleci doar pentru că trebuie să umpli cu ceva stomacul.
El Înfulecador
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Avram Iancu , Piața Mică , Nordica Pizzadorului , Crazy Pizza , Pizza Gustosso , El Pizzador , Pizza Stomboli , Pizza Calabria , Pronto Pizza , Quattro Stagioni
Vizualizari: 7747
Ultimele comentarii
Acum 10 minute
Morvoveață
Acum 17 minute
Timotei Popovici
Acum 23 minute
Porr
Acum 28 minute
@
Acum 38 minute
Barosanu