Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Un elev din Marsa a fost eliminat din examenul de Bacalaureat pentru ca a intrat in examen cu telefonul mobil

2.481 de elevi din judeţul Sibiu au susţinut astăzi probă scrisă diferenţiată la alegere, în funcţie de filieră, profil şi specializare a Balaureatului, dar un elev nu a apucat să termine exemenul, fiind eliminat pentru că a fost prins cu un telefon mobil asupra sa.

„Astăzi am avut un eliminat – Liceul Tehnologic Mîrşa – candidat dintr-o promoţie anterioară care a fost surprins în timpul examenului cu telefonul mobil asupra lui. Candidatul eliminat azi susţinea proba la disciplina Biologie vegetală şi animală şi era un fost absolvent - dintr-o promotie anterioara - a Liceului Tehnologic Mârsa”, a declarat Livia Creţulescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Sibiu. La examenul de astăzi au fost înscrişi 2.644 de candidaţi, dar 162 au absentat.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, astăzi examneul s-a desfăşurat conform calendarului stabilit, nefiind afectat de începerea de cătrea Direcția Națională Anticorupție a urmăririi penale împotriva lui Sorin Joantă, inspector școlar de specialitate la disciplina Religie al județului Sibiu, care pentru o şpagă de 500 de euro, s-a angajat să intervină pe lângă profesorii Colegiului Tehnic Independența care corectau lucrarea unui tânăr, astfel încât acesta să treacă examenul la Română.

„Prin prezentul comunicat de presă vă readucem la cunoştinţă faptul că DNA face investigații în legătură cu unele persoane acuzate de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență la un centru zonal de evaluare din Sibiu. Echipa Inspectoratului Județean Sibiu se dezice cu fermitate de astfel de practici și are încredere că justiția își va face datoria, asigurând din nou candidații că bacalaureatul se va desfșura în condiții normale”, mai spun reprezentanţii ISJ SIbiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

dorinel

Acum 10 ani

Trebuie sa recunosc: sunteti de la o zi la alta tot mai penibili. Corinuta eu in locul inspectorului as avea grije sa te justifici in tribunal pt afirmatiile pe care la faci - mai ales ca sunt supercunoscute cunoscute metodele pe care la folosisiti pt a va creste un pic si voua veniturile!!!!
Raspunde

mihai

Acum 10 ani

\"pt afirmatiile pe care la faci\" Care afirmatii, badita ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus