Sâmbătă,
13.09.2025
Innorat
Acum
23°C

Dribling, fenta, sut si... bara

Ca niște cunoscuți locuitori de bloc-notes-uri, fotbaliștii nu dau pe-afară de carte. Știm. Bănuiesc că nu există dezbatere pe marginea afirmației. Nu intră pe dreptunghiul verde ca să rezolve o ecuație, să recite tabloul lui Mendeleev sau pentru te miri ce analiză literară. Cu BAC luat, sau nu, ei știu una și bună. Meseria lor, gleznieră de aur. N-are niciun sens să ne dăm prețioși și să-i miștocărim. Că așa topor-intelectuali cum sunt, fără ei ne-am uita la telenovele pe Acasă și chiar n-am avea altă soluție ca să scăpăm de cicălelile nevestii. Așadar, pentru un ceas, am mâncat ca fotbaliștii, pe marginea terenului de fotbal. Baza sportivă Luceafărul și-a deschis de ceva vreme și un restaurant-pizzerie. Lipită de liceul Goga, baza arată foarte îngrijit iar restaurantul la fel. Deși e la doi pași de șoseaua Alba Iulia, terasa e foarte liniștită, cu muzică plăcută, în surdină. Cu calificativ maxim, a câștigat lupta cu restaurantul din interior ca să mă găzduiască pentru o oră. Am luat meniul la frunzărit și am fost destul de surprins că un restaurant atât de micuț are specialități ale bucătarului. Două la număr, dintre care am ales rulada de pui cu cartofi săsești. Apoi am stat vreo trei minute ca să mă hotărâsc pentru o ciorbă. Nu c-ar fi contat, pentru că în frigider aveau doar trei mărci care, de fapt, după ce am comandat de perișoare, a rămas una singură, cea de legume. Ori ciorba de legume n-are cum să se califice în Europa, și uite așa, am ajuns să mânânc desert. Crepes Suzette. Apăi clătitele alea groase ca deștu și cu un fir de înghețată împachetat la mijloc sunt Crepes Suzette cum e Dinamo echipă de Champions League.

Dar până la clătitele cu pricina, trei vorbe despre felul principal. Arată de îți plouă în gură. Rulada frumos rumenită, o cojiță de cașcaval topit, o minunăție, ce mai. Gustul ce o trage în jos. Că la cât de bine arată te-ai aștepta să fie delicioasă. Și biata ruladă e banală. Să nu mă înțelegeți greșit, nu e rea. Dar nici nu e pe măsura aspectului. Iar cartofii săsești de-abia, de-abia ce se apropie de niște cartofi rântăliți. Adică sunt nici, nici. Ce să zic. Nu mi-aș face un obicei din a mânca la Il Calciatore (pe românește, Luceafărul). Nici n-aș duce prieteni special pentru mâncare. Dar după un fotbal, o miuță, ceva acolo, probabil că restaurantul își face treaba. Iar totalul, cu o cola și o apă plată, a fost nițel sub 50 de lei. Cam cât un bilet decent la un meci al naționalei.

Claudiu Răcudanu. Rădacunu. Răduc... eh, ce contează.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

4 comentarii

...

Acum 12 ani

si tu scrii cam cum joaca Dinamo in europa..adica prost si foarte prost..
Raspunde

@blocnotes

Acum 12 ani

Diferenta intre Claudiu blocnotes si tine, la scris? ZERO. Il Calciatore sa doreste a fi \"jucatorul\". Luceafarul e numele fostei baze sportive. Ca tu ai vrut sa arati ca stii, nu ti-a prea iesit.. mai ai de lucrat mestere. Lasa carciumile si repeta ceva ani se scoala generala, ca de calitatea lu\' matale de gazetar ne-am lamurit demult.
Raspunde

un gurmand adevarat

Acum 12 ani

cunostintele tale de gastronomie (sper ca stii ce inseamna )sunt varza , ramai la pastrama de oaie si ciorba de burta ce te caracterizeaza.
Raspunde

jamie oliver

Acum 12 ani

Claudiuleee Raducanuleeee confunzi tabla inmultirii, baiatule, cu tabla zincata,,,,Il calciattore nu e tocmai Luceafarul pe romaneste cum reusesti sa-i faci pe oameni sa inteleaga. Daca stiai sa citesti (pana si de asta ma cam indoiesc acuma) ai fi vazut ca e vorba de Il Calcetto ceea ce are o alta traducere (dar deh,,,unde nu a intrat nici macar limba romana cum sa mai intre si ceva italiana) . Apoi despre concluziile extrase din dictatul papilelor tale gustative ma intreb cum un ziar care se vrea respectat ofera un spatiu atat de larg descrierilor tampe despre un produs culinar care probabil place altora. Cu ce fel de cunostinte culinare esti tu atat de inzestrat incat sa faci recenzii de acest fel? Eu am mancat si l-am recomandat si altor doi prieteni, ne-a placut si uite vezi cum te-am batut cu 3-1? Convingerea mea acuma?: ,,,,nici macar propriul sandwich facut acasa nu te multumeste chiar daca ti-l faci singur.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus