Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Ponta la Sibiu. Ce e mai usor de condus: o tara sau o masina?

România a avut “noroc” de mulți conducători de vehicule, care s-au ales în fruntea țării. Un căpitan de vas, un motociclist de frunte și, acum, un copilot care dă direcția. Premierul Victor Ponta a fost prezent, în week-end-ul care s-a încheiat, la Raliul Sibiului, unde a îmbrăcat costumul de concurs și a testat toate traseele din competiție.

Odată ce a dat jos cravata și a intrat în costumul de protecție, Victor Ponta a părut „dezbrăcat” și de tarele politicianului. Copilotul lui Titi Aur, pe mașina deschizătoare de traseu numerotată cu 0, Ponta s-a fotografiat și îmbrățișat cu toți concurenții care au trecut pe la standul de service amplasat în Piața Mare, în apropiere de Muzeul Brukenthal. Stand care s-a distins de celelalte prin mulțimea de SPP-iști și de reporteri care au stat ciorchine în apropiere, fără să-l scape pe demnitar din ochi.

Vineri, prima zi de concurs, a fost și cea mai încărcată pentru Victor Ponta, care a plecat în toate cele șapte probe ale Raliului Sibiului. De fiecare dată s-a întors în Piața Mare cu zâmbetul pe buze, mai satisfăcut decât după orice ședință de Guvern. În acest timp, în fața Ministerului Transporturilor, sute de CFR-iști protestau, fără să-i audă nimeni, pentru că ministrul interimar de resort se întâmplă să fie una și aceeași persoană cu ocupantul scaunului din dreapta de pe mașina de raliu cu numărul 0. Gândul nu l-a tulburat pe Victor Ponta prea mult, care și-a petrecut întreaga zi pe traseu, fără să primească niciun fel de reclamații din partea pilotului său, campionul Titi Aur, școala căruia a și frecventat-o. “Victor a fost un elev bun, altfel nu-l luam eu copilot”, a spus Titi Aur, despre fostul său elev.

În pauzele dintre curse, Victor Ponta a stat, ca orice alt concurent din Raliu, la standul său de service din Piața Mare, pe un scaun pliabil, alături de componenții echipei sale tehnice. Masa lui Victor Ponta a constat într-un meniu de la McDonald’s, pe care premierul l-a mâncat din picioare, între două trasee. Singurul incident, o planetară ruptă înainte de speciala de la Păltiniș, nu a scos deloc echipajul din ritm. Defecțiunea a fost remediată de mecanici în mai puțin de 20 de minute, timp suficient pentru ca deschizătorii de traseu să ia startul la ora programată.

Specialele de noapte, la care au asistat mii de sibieni, l-au impresionat pe Ponta cel mai mult. “A fost extraordinar, cu atât de mulți spectatori prezenți. Mulți piloți din Franța, din Germania mi-au spus că eu au auzit numai lucruri rele despre România, dar ce au văzut aici nu are nicio legătură cu ce au auzit ei. Sibiul este extraordinar și cât mai multă lume ar trebui să vină să vadă această zonă”, a spus premierul, care nu a acceptat nici în ruptul capului să discute, de la standul său de raliu, despre politică. “Lucrurile serioase nu se discută nici la raliu și nici la plajă”, a spus Ponta, cu aluzie directă la președintele Traian Băsescu, aflat săptămâna trecută pe plaja de la Neptun.

Sâmbătă, în ultima zi de raliu, Ponta a testat specialele Sadu și Gâtu' Berbecului, după care a plecat spre Capitală. Întrebat ce e mai ușor de condus, o țară sau o mașină, premierul a zâmbit. “Depinde”, a spus. Nu știm dacă depinde de țară sau de mașină, însă Ponta a adăugat: “cert e că, cu un pilot atât de bun ca nea’ Titi, mașina nu e deloc greu de condus”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

12 comentarii

Marius Oltean

Acum 10 ani

Articolul e bine scris. Bravo, sincer! La can-can-uri va stiti. Ceva INFORMATII?
Raspunde

unu

Acum 10 ani

bai cum incearca s-a ne spele creierile a venit s-a ne consoleze dupa ce nea dat cu predare -primire in custodia iasovului si s-a salveze din imaginea celor care neau vindut ,au astia o scoala perversa ba ce face sibiul acum cu ditai cladirea de la finante s-a numai vorbim de turnurile gemene neam pregatit s-a devenim capitala si dupa cum vad se intimpla invers bai ponta ce ar fi s-a ne lasi pe noi sibieni in pace fa o experienta lasa automomie sibiului si judetului si puneti capitala unde vrea muschi vostri noi majoritatea sibienilor nu vrem ca bani truditi si transpirati s-a mearga la prieteni tai falimentari [iasov ,cluj ,iasi si alte mega metropole nesustenabile dar vesnic cu grandomania in singe bai competitie adevarata ca la box cine rezista sta in picioare nu cu miinile in buzunarele altora permanent ,JOS LABELE DE PE SIBIU
Raspunde

rosu

Acum 10 ani

Moare Iohannis de ciuda ca si-a facut Ponta reclama tocmai la Sibiu, pe teritoriul sasului!
Raspunde

@unu

Acum 10 ani

Bai Unu..ce naiba ...pai nu a intrat Joahannis in PNL, nu a vorbit Cindrea cu maman soacra ca e din Sibiu, nu I-ati promis lui Dragnea ca ii faceti statuie? Eu zic asa ..ca sa nu ne mai certam...hai sa vedem care oras are cea mai mare cladire a Administratiei financiare.(..lasa turnurile ca pe alea se plateste chirie)..si cea mai mare cladire sa castige...nu e mai corect?
Raspunde

@4

Acum 10 ani

mai fraierilor aici nu e vorba despre care oras are cea mai mare cladirea Administratiei financiare sau care e mai tare-n turnuri gemene ,e vorbe de cine are o mentalitate mai sanatoasa si de viitor si ai clar SIBIUL e number one ,brasovul e vechi prafuit si plin de venetici care-l trag in jos ,vezi cazul iasoveanului Nita ,deci mai terminati cu copilariile de 2 bani si vedeti realitatea cotidiana nu ce va baga pe gat miticii de la Bucale
Raspunde

@5

Acum 10 ani

Bai ce m -ai desteptat...acum am inteles ..eu credeam ca e vorba de cladiri..si ma pregateam sa le spun astora de la Brasov sa cumpere sediul Regional a lui Raififeisen Bank aflat in apropiere..ca am zis decat Raiffeisen Regional mai bine Finantele.. Acum ca m -ai luminat ca e o chestie ce tine de mentalitate..m-am linistit ..partial..
Raspunde

@5

Acum 10 ani

Nu te supara pe mine, dar cat de stupid poti fi sa nu vezi mistoul din comentariu?
Raspunde

@6@7

Acum 10 ani

hai n-o mai da pe dupa pruni ca nu tine ,lasa abureala ,fa un dus rece si poate da domnu de-ti revii din letargie si insolatie si te rog din suflet nu le mai amesteca toate pt ca in capsorul tau cred ca la ora actuala exista doar un amalgam de ineptii si tampenii hai pa si WAKE UP
Raspunde

@8

Acum 10 ani

Ai muscat-o , acum nu te dumiresti daca sa inghiti sau nu....inghite inghite ca poate iti place!
Raspunde

coco

Acum 10 ani

Ma asta-i unu din Sibiu cu functie care se substitue in brasovean deoarece ne-a vindut si acum manipuleaza.
Raspunde

@10

Acum 10 ani

Nu va poate vinde nimeni...cine sa va cumpere..un partz de oras de 140.000 suflete majoritatea saracutzi...a caror singur scop e sa se plimbe in centru..si sa-si spuna ce mare si cult oras au..apoi la ora 10 ..fugutza in casa ..cum faceau stramosii lor slugile sasilor..
Raspunde

@11

Acum 10 ani

iasovene vad ca ti-ai revenit din insolatie dar tot degeaba ,esti iremediabil cu cretinismele tale geh schlafen und halt die klappe und bis morgen du kluge trottel ha ha ha
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus