Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Rabdarea politica. Electoratul trece, eu raman

Câți bani mai dădeați, de exemplu, pe Nicolae Neagu după ce și-a încheiat mandatul de senator din 2008? Ca un câine bătut, urmărit de toți și toate, hăituit politic, toți vorbeau despre el ca o epavă politică. Tiptil-tiptil, mai cu umilință, mai cu vorba bună, Neagu a ajuns din nou în Senat. Iar în PNL-ul local este acum pe postul lui Johannis de la București. Adică prim-vicepreședinte. El, pe care nu dădea nimeni mai mult de ceva mărunțiș (din punct de vedere politic, bineînțeles), el care era considerat pensionarul liberal s-a întors din nou pe val. Scuipat ca o măsea stricată din PDL, terminatul politic, este acum erou local în Senatul României.
Cât credeți că făcea servieta lui Ioan Cindrea prin 2007, 2008, 2009? Câți oameni treceau pragul PSD de lângă primărie? Câți oameni de afaceri își întorceau privirea spre el, când pe la vreo chermeză publică, oamenii zilei din PDL își făceau milă și mai chemau și pe cineva din opoziție? Nu mai întreb cine este Cindrea acum. Este președintele de județ, ales de majoritatea sibienilor. El este Alfa și Omega în tot ce ține de județul Sibiu.
Ce era Ion Ariton în perioada în care Guvernul Boc tăia și spânzura criza prin toată țara, de-a lungul și de-a latul ei? Ministrul Economiei, baza țării, cel care ne încălzea casele în zilele geroase de iarnă și cel care era lăuda FMI este acum un senator în căutare de culoar politic. Ignorat de sibienii potenți ai zilei, fugărește mașina într-o navetă inutilă Sibiu - București.
Nu contează ce ai făcut ca om politic. Nu contează câte audiențe ai ținut, nu contează ce mesaj politic ai avut, nu interesează pe nimeni pe cine ai înjurat, lăudat, faultat, pupat, scuipat. Va veni și vremea ta. Important este să-ți așterni bine culcușul, atunci când te duci la culcare, în perioada de patru ani când soarele stă ascuns. Căci odată cu soarele tău, ce va răsări inevitabil din sud, de la București, te vei trezi și tu. Iar cei care au urinat pe ușa bârlogului tău stau cuminți și se prefac că dorm.
Democrație? Nu. Sărăcie, dezinformare, manipulare și lipsă de educație.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Cristian

Acum 10 ani

Bine zis, Aline!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus