Vineri,
02.12.2022
Partial Noros
Acum
6°C

Noua dintre cele mai apreciate trupe ale genurilor alternativ, indie si electro urca pe scena Focus Festival

Sfârșitul lunii august aduce la Sibiu un nou festival, diferit de cele cu care s-au obișnuit sibienii. Astfel în perioada 23-25 august, în Piața Mică și Piața Huet va avea loc Focus Festival, un eveniment care combină genurile alternativ, indie și electro.

Focus Festival este diferit și prin conceptul unic: acoustic sets în Piața Huet, plugged in în Piața Mică. Astfel, trupele invitate vor putea să prezinte publicului două variante de interpretare, una în variantă acustică și una în regim de concert normal, plugged in.

Ediția din acest an îi aduce în centrul vechi al Sibiului pe Moonlight Breakfast, Grimus, Travka, R.O.A, Toulouse Lautrec, The Amsterdams, We Singing Colors, The Noise, I’m the Trip, iar Dj-ii Cora, New Disorder și Adub vor asigura zona de dj-set și afterparty în cadrul festivalului.

Pe lângă aceste concerte, zilnic, în Piața Huet, începând cu ora 21:30 va fi proiecții de film. Publicul va avea ocazia să vizioneze trei filme a căror poveste este construită în jurul muzicii: “Sound City”, “Heima” și “Searching for Sugar Man”.

Seara zilei de 23 august va fi deschisă de Travka, cea mai longevivă trupă din festival care în octombrie 2012 a lansat al treilea album. Albumul este intitulat „OKEAN” şi are o poveste originală, fiind editat în doar 5 exemplare. Festivalul va continua cu concertul Moonlight Breakfast, trupă care a deschis concerte ale unor cântăreți importanți ca Jamiroquai sau Macy Gray. Acum trăiesc în Viena și concertează în Austria, Germania, Rusia, Ungaria. Grimus, formația care a deschis concertele din România susținute de Red Hot Chili Peppers, Placebo sau Roxette, închide de această dată prima seara de festival. Piesa lor, In a Glimpse a stat cel mai mult pe locul 1 în topurile Radio Guerrilla.

În urmatoarele zile vor concerta The Amsterdams, prima trupa de alternativ indie din țară, trupă care a impresionat atât pe plan național cât și în afară, susținând cu succes turnee în mai multe țări europene. Toulouse Lautrec este formația cu un sound original care mânuiește la fel de elegant versurile în limba română, engleză, dar și franceză.

Seara de 24 august va fi încheiată cu R.O.A. (Rise Of Artificial), trupa care în prima jumătate a anului 2011, cu piesa “ Ne Place “, a ajuns să se claseze pe prima poziție în topurile muzicale și să se transforme în cel mai difuzat cântec din FM-ul românesc. La îmbinarea dintre instrumente acustice, sunete electronice naive și muzică bazată pe armoniile vocale, se vor afla We Singing Colors care vor cânta pe 23 și 24 august în Piața Huet și în alte locații speciale.

Ultima zi a evenimentului va fi dedicată promovării trupelor locale alternative și indie. The Noise, primul cvartet indie sibian format in vara anului 2011, formaţie ce se încadrează evaziv în categoria indie va face spectacol duminică, 25 august.

În aceeași seara, I’m the trip va urca pe scena din Piața Mică pentru un spectacol plin de energie și prospețime.

De asemenea, expoziția foto cu tema Sibiu.Alternativ, semnată Sebastian Marcovici, va putea fi vizitată în 23-24 august în Piața Huet.

Evenimentul oferă un program variat, care permite publicului să „guste” concerte live, DJ sets, concerte acustice, expoziție de fotografie și proiecții de film.

Prețul uni bilet la festival este de 20 lei/zi sau 30 lei un abonament. Biletele pot fi achiziționa din rețeaua Eventim sau la intrare în spațiul de eveniment din Piața Mică.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Adi

Acum 9 ani

De unde se pot procura biletele?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus