Sâmbătă,
11.10.2025
Innorat
Acum
12°C

Per la noi sariti salata

Am stat mult timp ca să mă gândesc ce aș putea scrie despre un restaurant ca acesta. Și după zeci de minute lipsite de inspirație mi-am dat seama ca abordez greșit situația. Pentru că Perla Timi`s nu e un restaurant ci mai degrabă vechea cofetărie e, acum, un bistro.

Locație bună, vad și mai bun, și locul doi la înghețată în Sibiu, după umila-mi părere. Deși nu mă dau în vânt după terase construite în centrul orașului și în continuare nu cred că își au locul, Perla și-a construit o terasă de bun gust. Iar interiorul e plăcut pentru că e foarte răcoros. Însă, cum era gol, am ieșit pe terasă, alături de celelalte două-trei grupuri de persoane.

Să nu aveți așteptări prea mari dacă vă e foarte foame. Dar dacă vreți o simplă gustare, merită încercat. Meniul are patru părți mari și late. Bruschette, sandwich-uri și salate, plus vreo 4-5 pagini de combinații diferite de înghețată și diverse. Cu ceea ce știam despre cum ar trebui să arate o porție de bruschette, am ales aperitiv, o salată, un cocktail de înghețată, plus o limonadă cu sirop de căpșuni de-a dreptul delicioasă. Bună foc pe căldurile astea. Spre surprinderea mea și a tuturor gurmanzilor din lumea largă, înghețata a venit prima. Iar cinci minute am stat și m-am uitat la ea cum se topește până unul din chelneri a binevoit să treacă pe lângă mine ca să îl pot ruga să o pună la congelator măcar până termin aperitivul, dacă nu cumva chiar și salata. Apoi, a doua surprindere, și bruschetta și salata au venit împreună, de-au umplut masa. Iar uimirea a fost maximă pentru că bruschettele la Perla nu sunt un câț-cât de două îmbucături, cum găsești în celelalte restaurante, ci e ceva ce aduce mai degrabă a pizza. În special prin dimensiuni. Am mâncat bruschetta cipolla rossa, cu sos de roșii, mozarella, ceapă roșie, ciuperci, oregano, busuioc și anșoa. Și a fost absolut delicioasă. Și super sățioasă. Îmi părea deja rău că am comandat salata cu somon și parmezan, mai ales că a fost o mare dezamăgire. În lipsa unui dressing, cu toate intervențiile din olivieră, salata n-a avut niciun gust. Salata roșie era foarte amăruie, pe câteva frunze verzi am găsit urme de nisip iar somonul și parmezanul n-au reușit să-i dea suficient de mult gust. Pe final am reluat înghețata, rămasă la frigider vreo 30 de minute. Înghețată de căpșuni și vanilie, cu frișcă și sirop de ciocolată plus o mână de M&M-uri aruncată deasupra. Bună. Chiar foarte bună venind după salată. 61 de lei, din scurt. Cam 30 mâncarea, cam 31 pentru că e în Piața Mare. Vreți? Bruschette și înghețată. Restul, lăsați-le în meniu, că stau bine acolo.

Blestemul Perlei Negre

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

1 comentarii

ik

Acum 12 ani

Da\' unde sa fie terasele? In broscarie(si atat)? Asa-i in orasele turistice si nu numai(ca si noi localnicii mai vrem sa avem unde sta\"pe centru\")
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus