Am stat mult timp ca să mă gândesc ce aș putea scrie despre un restaurant ca acesta. Și după zeci de minute lipsite de inspirație mi-am dat seama ca abordez greșit situația. Pentru că Perla Timi`s nu e un restaurant ci mai degrabă vechea cofetărie e, acum, un bistro.
Locație bună, vad și mai bun, și locul doi la înghețată în Sibiu, după umila-mi părere. Deși nu mă dau în vânt după terase construite în centrul orașului și în continuare nu cred că își au locul, Perla și-a construit o terasă de bun gust. Iar interiorul e plăcut pentru că e foarte răcoros. Însă, cum era gol, am ieșit pe terasă, alături de celelalte două-trei grupuri de persoane.
Să nu aveți așteptări prea mari dacă vă e foarte foame. Dar dacă vreți o simplă gustare, merită încercat. Meniul are patru părți mari și late. Bruschette, sandwich-uri și salate, plus vreo 4-5 pagini de combinații diferite de înghețată și diverse. Cu ceea ce știam despre cum ar trebui să arate o porție de bruschette, am ales aperitiv, o salată, un cocktail de înghețată, plus o limonadă cu sirop de căpșuni de-a dreptul delicioasă. Bună foc pe căldurile astea. Spre surprinderea mea și a tuturor gurmanzilor din lumea largă, înghețata a venit prima. Iar cinci minute am stat și m-am uitat la ea cum se topește până unul din chelneri a binevoit să treacă pe lângă mine ca să îl pot ruga să o pună la congelator măcar până termin aperitivul, dacă nu cumva chiar și salata. Apoi, a doua surprindere, și bruschetta și salata au venit împreună, de-au umplut masa. Iar uimirea a fost maximă pentru că bruschettele la Perla nu sunt un câț-cât de două îmbucături, cum găsești în celelalte restaurante, ci e ceva ce aduce mai degrabă a pizza. În special prin dimensiuni. Am mâncat bruschetta cipolla rossa, cu sos de roșii, mozarella, ceapă roșie, ciuperci, oregano, busuioc și anșoa. Și a fost absolut delicioasă. Și super sățioasă. Îmi părea deja rău că am comandat salata cu somon și parmezan, mai ales că a fost o mare dezamăgire. În lipsa unui dressing, cu toate intervențiile din olivieră, salata n-a avut niciun gust. Salata roșie era foarte amăruie, pe câteva frunze verzi am găsit urme de nisip iar somonul și parmezanul n-au reușit să-i dea suficient de mult gust. Pe final am reluat înghețata, rămasă la frigider vreo 30 de minute. Înghețată de căpșuni și vanilie, cu frișcă și sirop de ciocolată plus o mână de M&M-uri aruncată deasupra. Bună. Chiar foarte bună venind după salată. 61 de lei, din scurt. Cam 30 mâncarea, cam 31 pentru că e în Piața Mare. Vreți? Bruschette și înghețată. Restul, lăsați-le în meniu, că stau bine acolo.
Blestemul Perlei Negre
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 2333
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
ANDREI NICULAE
Acum 4 ore
Friki Riki
Acum 5 ore
Un cititor
Acum 7 ore
GPT - simplu și fără școală
Acum 7 ore
Ger