Sâmbătă,
20.07.2024
Ploi Scurte
Acum
20°C

A murit Cioaba

Autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge, au declarat, pentru Mediafax, apropiaţi ai familiei.
Informaţia a fost confirmată de rudele lui Cioabă, care au precizat că decesul s-a produs la 11.10, în urma unui stop cardio-respirator. Fiul acestuia, Dorin Cioabă, declara sâmbătă că tatăl său a ieşit din comă, este în stare stabilă şi se reface după intervenţia prin care i-a fost montat un dispozitiv de asistare circulatorie.
Dorin Cioabă a mai spus că tatăl său se simte "mai bine" după intervenţia făcută vineri, despre care afirma că a fost una "salvatoare". Tot Dorin Cioabă a spus că la spitalul Akdeniz Üniversitesi a fost adusă, pe banii familiei, aparatură medicală închiriată, necesară pentru tatăl său. În urma operaţiei, Florin Cioabă a avut nevoie de concentrat trombocitar, folosit la transfuzii de sânge, au declarat, tot sâmbătă, apropiaţi ai familiei.
Potrivit surselor citate, la spitalul din Antalya au venit mai multe rude ale lui Florin Cioabă şi alţi membri ai comunităţii romilor. La intrarea în spital, rudele au stat cu afişe în mână, prin care cereau sânge pentru Cioabă, grupa sanguină a acestuia fiind 0 cu RH pozitiv. Apelurile către potenţiali donatori au avut ecou la peste 20 de romi care se aflau în Antalya şi câţiva turci.
Medicii spitalului Akdeniz Üniversitesi din Antalya i-au montat lui Florin Cioabă, vineri seară, un dispozitiv de asistare circulatorie, care să-i ajute inima să pompeze sânge.  Procedura, una extrem de riscantă, a durat patru ore şi s-a încheiat cu succes. Potrivit unor apropiaţi ai familiei, medicii care i-au montat lui Cioabă dispozitivul sunt renumiţi în Turcia şi în lume pentru astfel de intervenţii prin care, practic, pacientului i se instalează o inimă artificială.
Intervenţia a făcută după ce Florin Cioabă, aflat în stare gravă şi ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor, a fost transferat, tot vineri, de la spitalul Anadolu din Antalya la spitalul Akdeniz Üniversitesi din aceeaşi provincie a Turciei. Ministerul Sănătăţii (MS) a precizat că, potrivit informaţiilor primite din partea medicilor din Antalya şi din partea echipei medicale din România, starea de sănătate a lui Florin Cioabă nu permite momentan repatrierea acestuia. "În cazul în care se va pune problema transferului pacientului Florin Cioabă în România, MS în colaborare cu MAI vor sprijini familia pacientului şi vor pune la dispoziţia acestora avionul SMURD, costul transportului, respectiv al combustibilului şi al taxei de aterizare, fiind suportat de către familia pacientului", a mai precizat MS.
Tot MS a informat, joi că au fost de la început în legătură atât cu familia lui Florin Cioabă, cât şi cu Secţia Consulară a Ambasadei României în Turcia, care a facilitat legătura cu spitalul din Antalya prin translatorul pus la dispoziţia familiei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

16 comentarii

Cetăţean

Acum 10 ani

Odihnească-se în pace! Ar trebui să fie un (contra)exemplu pentru cei care sunt la fel ca el, supraponderali. Nu are cum să suporte inima aşa un munte. Din păcate, dacă mergeţi într-o zi la Ocna Sibiului într-una din zile, puteţi observa că vreo 60% din oameni (bărbaţi şi femei) sunt supraponderali. Nu e o problemă de estetică, e o problemă de sănătate!
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Zău? Şi unde scrie că trebuie să trăim toţi 100 de ani? Omul a trăit fix cum a vrut. <br> Bătrâneţea e un balast social, înseamnă pensii, asistenţă medicală, scutiri de impozite, medicamente compensate. Cui prodest?<br> Fie-i ţărâna uşoară.
Raspunde

pt joseph

Acum 10 ani

dar esti nazist rau de tot
Raspunde

@ joseph

Acum 10 ani

Mai Joseph, nu mai fa pe omul hain, du-i si tu maine regelui, daca nu o coroana sau jerba, macar un buchet de besina sasului, ca aia este zona pe unde adulmeci tu permanent. Vezi ca besinile sa fie in numar cu sot, ca asa se duc la morti.
Raspunde

@2 Joseph

Acum 10 ani

Marsh ba in m0rtzii ma-tii de jig0die propagandista Basisto-Merkel-ista, platita de serviciile secrete germane ce colcaie prin tot Sibiul ca sa murdareasca tota ziua forumurile cu acalasi***ieftin. Dar-ar D-zeu ca ajuns la batranete si o\' da cancerul in tine,sa crapi in chinuri in fata spitalului la tine in Germania ta minunata, pentru ca nu ti s-au mai platit asigurarile medicale de catre finantatorii actuali. Secatura 0rdinara!
Raspunde

vorba din batrani

Acum 10 ani

pacientul a murit prin deces.
Raspunde

michael

Acum 10 ani

sa-i fie tarana usoara... si sper sa-l duca intr-un loc cu verdeata ca de carne prea multa a murit pana la urma...totodata ai dedic piesa celor de la Metallica : were is your crown king nothing !? inca ceva : nu este nimic in deradere din ce am scris .
Raspunde

@5(ip.5.15.228.14.)

Acum 10 ani

vorbeste mai frumos magarule pt ca nu te-a injurat nimeni,nici acum cand a murit un om pana la urma nu terminati cu mistocareala si injuriile porci ordinari ce sunteti!
Raspunde

Viorel

Acum 10 ani

Dumnezeu sa-l odihneasca!
Raspunde

nae

Acum 10 ani

Dumnezeu sa-l ierte.Ptr. @5-nici intr-un asemenea moment nu poti sa te abtii,secatura securista.
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Fie-i tarana usoara!
Raspunde

relu

Acum 10 ani

Un tigan mai putin...
Raspunde

gogu pt. joseph

Acum 10 ani

Joseph, ce s-a intamplat cu tine? Adica, de ce sa nu traim 70 sau 80 de ani? Toata viata am platit impozite si asigurari sociale, asa ce e normal ca atunci cand imbatranim sa primim medicamente compensate daca avem nevoie de ele! Prietenii tai, nemtii, la 70 de ani calatoresc in lumea larga! Noi, de ce trebuie sa murim de tineri?!
Raspunde

gogu

Acum 10 ani

Dumnezeu sa-l ierte pe Florin Cioba si sa-l odihneasca!
Raspunde

pt.gogu

Acum 10 ani

Am plătit pentru că am muncit aici, așa este normal, dar acum câți mai fac acest lucru?Mă refer și la asigurări sociale dar mai ales la .....impozite!Croaziere, călătorii, spitalizări si medicamente(ultimele două doamne ferește) in viața de după.
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Fiecare să trăiască cât vrea. Dacă vrei să traiesti mult, atunci trebuie să te antrenezi pentru asta. Nu cred că poate cineva să dea sfaturi cât şi cum să trăim. A trăi cât mai mult nu mi se pare un scop nobil, a trăi frumos pentru a face bine în jurul tău, da.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus