După o noapte și-o zi petrecute pe tronul din baie, vă spun cu mâna pe inimă că m-a păcălit Cristinne. A fost dragoste la prima vedere, ne-am desfătat cu două feluri de mâncare, ne-am admirat de la distanță și mai apoi de-aproape. Doar că mi-a tras clapa. M-a lăsat cu burta la gură. La propriu. Dar să vă zic cum s-a petrecut.
La început a fost locația. Nu e păcat să ai o bijuterie de clădire cu sute de ani de istorie în spate și tu să o vopsești roz? Asta n-are de-a face neapărat cu Restaurantul Cristinne, unde am fost la sfârșitul săptămânii trecute, dar e păcat. Strada Turnului s-a transformat peste vară într-o mică bijuterie și dacă lucrările se vor încheia în această toamnă, la anul sibienii, dar și turiștii, cu siguranță vor avea ce să vadă. Urmează ca și locuitorii de aici și micii sau marii investitori să-și facă datoria. Pentru oraș.
Istoria clădirii de pe strada Turnului, nr. 17 e complicată, veche și plină de povești. Clădirea a fost proiectată și construită pentru a fi închisoare şi a funcționat până în 1908, când s-a finalizat construcția Palatului de Justiție de pe Bulevardul Victoriei, cu tot cu închisoarea aferentă. După 1911, clădirea a fost sediul Creşei Societăţii pentru Protecţia Copilului, sediul Sindicatelor Unitare, reședința Blocului muncitoresc ţărănesc şi a Ligii drepturilor omului, Clubul Sportiv Muncitoresc, iar în 1924 s-a constituit aici organizaţia judeţeană a UTC. În anii ‘80 era aici o fabrică de mobilă.
Până acum ceva timp, funcționa aici restaurantul Casa Medievală, iar acum s-a dat de trei ori peste cap și se numește Restaurant Cristinne. Din păcate, noul proprietar sau chiriaș nu a schimbat absolut nimic. Doar meniul. În rest, totul arată la fel. Inclusiv umbrelele mari, branduite, care acoperă ziduri, detalii, cerul.
Miroase a pustiu în zonă și cu toate acestea, meniul ne-a fost înmânat după vreo 20 de minute de conversații. Ne-am lăcomit la două beri și apoi chelnerița și-a notat sârguincioasă: ciorbă de pui a la grec, supă cremă de ciuperci, medalion de porc Cristinne cu cartofi aurii și salată de roșii și castraveți, piept de pui Quattro Formaggi și salată de varză. Mult pentru doi oameni vrednici?
În supa cremă ciupercile erau tăiate cu barda, iar musculița găsită în zeama mai mult curgătoare decât gelatinoasă a fost dată la o parte cu lingura. Fie răposată. Ciorba de pui n-a fost nici cea mai proastă mâncată vreodată, dar nici cea mai bună. Undeva în media restaurantelor de duzină.
Lucrurile s-au schimbat la felul doi. Pieptul de pui, deși nu a fost ”Quattro Formaggi”, așa cum am cerut, a fost aplaudat cu genunchii de către comesean, pentru a nu da satisfacție chelneriței aiurite, iar medalionul de porc a fost bun, iar porumbul dulce ce-a însoțit sosul bine îmbibat cu vin, ardei gras, ceapă, smântână și alte mirodenii au mers ca unse. Am avut o clipă de oarece neliniște în momentul în care mi s-a părut puțin ciudată carnea de porc. Dar am clipit absent și am trecut mai departe. Dragostea... Foamea... Mare greșeală! Stomacul s-a întors pe dos vreo 10-12 ore mai târziu. M-am abonat la toaletă, am luat medicamente și m-am întins în pat ca o gravidă la prima naștere. Una părăsită după primul contact mai eficient. Simptome: stare de rău, greață, crampe la stomac, știți voi...
Ca să vă faceți idee cam ce prețuri poartă cei de la Cristinne, vă zic doar că tot ce-am mâncat mai sus a costat 90 de lei. În rest, un escalop de porc cu ciuperci face 18,5 lei, un cotlet de porc țigănesc – 15,5 lei, cordon bleu de pui – 15,5 lei și așa mai departe. Diferența până la 90 de lei, cât a fost la noi nota e dată de micile detalii: pâinea, ardeiul și așa mai departe. Totul trecut din scurt pe nota de plată. Mai puțin Furazolidonul de după.
Păcat că micile detalii sunt ignorate de proprietar: la baie săpunul lichid era probabil pe sfârșite și a fost aprig îndoit cu apă și locul de joacă pentru copii nu era altceva decât un vechi și trist mic tobogan. Poate că restaurantul va crește, o dată cu zona, dar trebuie ceva muncă. Și spălați-vă pe mâini când preparați mâncarea. Sau schimbați-vă distribuitorul.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Ultimele comentarii
Acum 9 ore
Cornel Sibianul
Acum 10 ore
Ada
Acum 10 ore
Ioan Rotar
Acum 10 ore
Rotar
Acum 11 ore
EVREU