Duminică,
17.08.2025
Cer Senin
Acum
25°C

Cum m-a lasat Cristinne gravid

După o noapte și-o zi petrecute pe tronul din baie, vă spun cu mâna pe inimă că m-a păcălit Cristinne. A fost dragoste la prima vedere, ne-am desfătat cu două feluri de mâncare, ne-am admirat de la distanță și mai apoi de-aproape. Doar că mi-a tras clapa. M-a lăsat cu burta la gură. La propriu. Dar să vă zic cum s-a petrecut. 
La început a fost locația. Nu e păcat să ai o bijuterie de clădire cu sute de ani de istorie în spate și tu să o vopsești roz? Asta n-are de-a face neapărat cu Restaurantul Cristinne, unde am fost la sfârșitul săptămânii trecute, dar e păcat. Strada Turnului s-a transformat peste vară într-o mică bijuterie și dacă lucrările se vor încheia în această toamnă, la anul sibienii, dar și turiștii, cu siguranță vor avea ce să vadă. Urmează ca și locuitorii de aici și micii sau marii investitori să-și facă datoria. Pentru oraș.
Istoria clădirii de pe strada Turnului, nr. 17 e complicată, veche și plină de povești. Clădirea a fost proiectată și construită pentru a fi închisoare şi a funcționat până în 1908, când s-a finalizat construcția Palatului de Justiție de pe Bulevardul Victoriei, cu tot cu închisoarea aferentă. După 1911, clădirea a fost sediul Creşei Societăţii pentru Protecţia Copilului, sediul Sindicatelor Unitare, reședința Blocului muncitoresc ţărănesc şi a Ligii drepturilor omului, Clubul Sportiv Muncitoresc, iar în 1924 s-a constituit aici organizaţia judeţeană a UTC. În anii ‘80 era aici o fabrică de mobilă.
Până acum ceva timp, funcționa aici restaurantul Casa Medievală, iar acum s-a dat de trei ori peste cap și se numește Restaurant Cristinne. Din păcate, noul proprietar sau chiriaș nu a schimbat absolut nimic. Doar meniul. În rest, totul arată la fel. Inclusiv umbrelele mari, branduite, care acoperă ziduri, detalii, cerul. 
Miroase a pustiu în zonă și cu toate acestea, meniul ne-a fost înmânat după vreo 20 de minute de conversații. Ne-am lăcomit la două beri și apoi chelnerița și-a notat sârguincioasă: ciorbă de pui a la grec, supă cremă de ciuperci, medalion de porc Cristinne cu cartofi aurii și salată de roșii și castraveți, piept de pui Quattro Formaggi și salată de varză. Mult pentru doi oameni vrednici?
În supa cremă ciupercile erau tăiate cu barda, iar musculița găsită în zeama mai mult curgătoare decât gelatinoasă a fost dată la o parte cu lingura. Fie răposată. Ciorba de pui n-a fost nici cea mai proastă mâncată vreodată, dar nici cea mai bună. Undeva în media restaurantelor de duzină.
Lucrurile s-au schimbat la felul doi. Pieptul de pui, deși nu a fost ”Quattro Formaggi”, așa cum am cerut, a fost aplaudat cu genunchii de către comesean, pentru a nu da satisfacție chelneriței aiurite, iar medalionul de porc a fost bun, iar porumbul dulce ce-a însoțit sosul bine îmbibat cu vin, ardei gras, ceapă, smântână și alte mirodenii au mers ca unse. Am avut o clipă de oarece neliniște în momentul în care mi s-a părut puțin ciudată carnea de porc. Dar am clipit absent și am trecut mai departe. Dragostea... Foamea... Mare greșeală! Stomacul s-a întors pe dos vreo 10-12 ore mai târziu. M-am abonat la toaletă, am luat medicamente și m-am întins în pat ca o gravidă la prima naștere. Una părăsită după primul contact mai eficient. Simptome: stare de rău, greață, crampe la stomac, știți voi...
Ca să vă faceți idee cam ce prețuri poartă cei de la Cristinne, vă zic doar că tot ce-am mâncat mai sus a costat 90 de lei. În rest, un escalop de porc cu ciuperci face 18,5 lei, un cotlet de porc țigănesc – 15,5 lei, cordon bleu de pui – 15,5 lei și așa mai departe. Diferența până la 90 de lei, cât a fost la noi nota e dată de micile detalii: pâinea, ardeiul și așa mai departe. Totul trecut din scurt pe nota de plată. Mai puțin Furazolidonul de după.
Păcat că micile detalii sunt ignorate de proprietar: la baie săpunul lichid era probabil pe sfârșite și a fost aprig îndoit cu apă și locul de joacă pentru copii nu era altceva decât un vechi și trist mic tobogan. Poate că restaurantul va crește, o dată cu zona, dar trebuie ceva muncă. Și spălați-vă pe mâini când preparați mâncarea. Sau schimbați-vă distribuitorul. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

25 comentarii

gimmy

Acum 12 ani

M-am tot intrebat ce-o fi quatro fromagi ala:)) poate quattro formaggi, da\' stiu ce e si quatro fromagi autohton, dupa cum scriu multi in meniu: branza burduf, cascaval ras, telemea taiata, variatiuni pe aceasta tema sau ce le-a mai ramas pe la frigider...mmmi-nu-nat. Nu va pacaliti! Mi s-ar parea util sa puneti poza cu restaurantul de afara si din interior decat cu preparatele.
Raspunde

@1

Acum 12 ani

Valeu, dupa ce ai dat amanuntele acestui meniu gretos a inceput sa ma doara burta! Si n-a Furazolidon!
Raspunde

gimmy

Acum 12 ani

@2 :)) io nu mananc quattro fromaggi la restaurant, nici quatro fromagi, nici creier pane, ficat sau alte minunatii, sunt vigilent. O limonada?
Raspunde

_

Acum 12 ani

Nu sunteti primul si din pacate probabil nici ultimul pe care Cristiine l-a \"pacalit\".
Raspunde

FlorinD

Acum 12 ani

Rusine,rusine porcilor,otraviti oameni..huoooo.Patronii sa manance laturile astea nu turisti.Rusine
Raspunde

autoland.ro

Acum 12 ani

La un asa meniu si la o asa masa e posibil sa te fi lacomit, e normal si de la un pepene sa te doara burta. Insa lacomia din acest caz este sub semnul intrebarii??? Iar faptul ca portiile au fost mari si generoase este un semn ca se mananca bine.....mi se pare mie sau e si putina rautate in articolul tau? sincer sunt placut impresionat de atmosfera restaurantului nu de putine ori am comandat mancare la serviciu si a fost super.
Raspunde

Todea Natalia

Acum 12 ani

Am aflat despre articolul Dvs de la clienti. La inceput am crezut ca e o gluma proasta, dupa care am inceput sa scotocesc internetul sa vad ce o fi cu articolul asta si ce altceva ati mai scris pana acum (Nota :nu sunt consumatoare de ziare si TV, prefer cartile). SOC... vad ca cu asta va umpleti ziarul, calomnie despre unul si altul, ati mai scris si despre alte restaurante numai rautati. Domnilor de la ziarul \"Turnul Sfatului\", ne acuzati pe noi ca nu ne facem treaba, ca otravim clientii, etc... dar Dvs tocmai ati incalcat legea, e f grav ce scrieti aici: 1. inainte sa scrieti acest articol, care este strict o parere personala a unui pusti de ziar, trebuia sa ma sunati si pe mine sa ma informati despre acesta stire si sa-mi cereti parerea , pe care TREBUIA SA O PUBLICATI IN ACEST ARTICOL 2. acest articol are iz intens de CALOMNIE. Pai ce inseamana sa vina orice nebun sa se plimbe prin curtea restaurantului si sa consume dupa care sa scrie un articol in ziar. E parerea personala a individului pe post de consumator. 3. ce dovada aveti Dvs, in afara de bonul fiscal, ca produsele consumate la noi v-au pus in pericol sanatatea; aveti vre-un certificat medical, ati anuntat vre-un organ al statului? Apropo, vi se deconteaza la ziar masa de pranz de ati cerut bon fiscal stampilat, sau erati in misiune sigura de calomnie ca sa avem cu ce umple foile de ziar? Prin cele scrise mai sus va amintesc ca am dreptul la replica si de a cere despagubire in instanta.
Raspunde

joseph

Acum 12 ani

Todea Natalia, în loc să sari de fund, ia seamă şi remediază problemele, pentru că, vorba proverbului, un şpiţ în fund, doi paşi înainte, o critică cinstită face cât o sută de laude mieroase. <br>Şi nu te mai lauda ca preferi cărţile, ziarele şi cărţile nu se exclud.
Raspunde

tudor

Acum 12 ani

Cei de la Cristinne sunt niste neprofesionisti. Am organizat cu ei un eveniment si nu si-au respectat contractul semnat. (in schimb se pricep la promisiuni). Locatie aranjata in ultimul moment in timp ce intrau invitatii, chelneri neprofesionisti, ursuzi si prost-crescuti (care la intrebarea: \"Ce se mai serveste?\" au raspuns cu \"Bataie...\", sau \"De ce am primit rosii in loc de cartofi?\" au raspuns, citez: \"Nu mai ESTE cartofi!\" :) si alte lucruri care au lipsit si care ne-au fost ascunse pana in ziua evenimentului ca sa nu mai putem renunta. Se pare totusi ca nu sunt singurul care a fost pacalit.
Raspunde

Nexus

Acum 12 ani

Problema articolelor culinare din Turnul Sfatului este una de fond: Nu este critic gastronomic cel caruia ii place sa manance asa cum nu este critic muzical cel caruia ii place sa asculte muzica. In strainatate criticile de restaurant sunt facute de regula de cei, care au fost macar un timp chef al unei bucatarii sau au studii in domeniu. Pentru ca, daca vrei sa critici modul cum s-a facut sauce béarnaise trebuie sa stii cum se face si ce gust trebuie sa aiba. Cu alte cuvinte ai nevoie de un anume set de cunostinte ca sa poti face o critica exigenta. Asa cum sunt concepute articolele sunt parerile unui vizitator mai mult sau mai putin avizat si nimic mai mult.
Raspunde

ego

Acum 11 ani

nu obisnuiesc sa postez insa ineptiile unora ma scot din sarite. \"portiile au fost mari si generoase este un semn ca se mananca bine\" :))))) ce sa mai comentezi la asa ceva?! sa deschida cineva in Pta. Mare o shaormerie unde sa se vanda varianta XXXXXL de 2 kg/buc. Sa fie multumit dl. autoland ca a mancat bine. La dna Natalia no comment. sunt sigur ca articolul de mai sus este rezultatul unei conspiratii internationale. Probabil e implicat si SRI-ul care vrea sa-i inchida distinsei patroane bodega. Eu unul citesc saptamanal \"rautatile\" de la aceasta rubrica si in mod straniu gasesc ca, in cele mai multe cazuri, corespund cu realitatea. Articolele reprezinta pareri personala scrise in general in mod ce se doreste amuzant. E destul de limpede zic eu. Daca nimeresc intr-un restaurant unde mancarea si serviciile sunt de rahat (ceea ce nu e deloc greu in Sibiu) trebuie sa revin apoi cu un master chef ca sa-mi confirme ca am luat teapa? inainte sa mergi in vacanta dai un search pe tripadvisor sa vezi in ce fel de hotel o sa stai si ce spun despre el fostii clienti. cand o sa inteleaga patronii lui peste ca asa procedeaza tot mai multi cu restaurantele si pensiunile poate vor inceta sa trateze clientii ca pe prosti. cu cat mai multe astfel de rubrici, bloguri etc. cu atat mai bine.
Raspunde

taranilor

Acum 11 ani

acceptati criticile, chiar daca nu e inspector michelin autorul, e o critica personala, apreciata de unii. sariti ca arsi cand va scrie adevarul din bodegi, in loc sa remediati problema si sa aveti un local decent.
Raspunde

rusinica rusinica rusiniiiiicaa

Acum 11 ani

o rusine de restaurant. i-am avut la servici cu meniul zilei, si de foarte multe ori mi-a fost rau.
Raspunde

Mars todea natalia

Acum 11 ani

Mars de aici. Nu iti este rusine? Ai o bodega ordinara cu mancare groaznica. Am fost la un prieten la o firma si chiar atunci venea mancarea de la voi cu intarziere de 2 ore jumate. Atunci am aflat despre voi ca faceti mancare groaznica si multora le-a fost rau. Sfatul meu este sa va faceti analizele pentru ca este posibil sa suferiti de vreun stafilococ si de aici sa fie problema. Oricum rusine sa iti fie ca ai tupeul sa apari aici si sa vorbesti prostii.
Raspunde

@13

Acum 11 ani

subscriu la cele spuse de tine
Raspunde

consumatorul

Acum 11 ani

doua lucruri am remarcat/m-au amuzat 1. daca doamna Todea nu facea un comentariu asa revoltator, nu avea si mai multe comentarii negative la adresa restaurantului (putea fi un comentariu reconciliant - sa o indulceasca si sa spuna ca nu se mai repeta) :) 2. romanii nu o prea au la inima pe doamna critica sau pe doamna discutie civilizata: de ambele parti se arunca destul de repede cu noroi, cred ca e mai \"fun\" sa iti iasa flacari pe nas cand scrii un comentariu. in rest, sa n-aveti parte de Furazonidol
Raspunde

consumatoruleee

Acum 11 ani

Fura.....ce ai vrut să scrii?:))))))
Raspunde

@16 @17

Acum 11 ani

furazolidon berbecilor!...multa prostie in tara asta.
Raspunde

PT.18

Acum 11 ani

Ești cel mai deștept de pe pagina asta!De ironie ai auzit?
Raspunde

@19

Acum 11 ani

bine mai Furaprostule....te bagi si tu in seama....ce sa-ti povestesc....n-aveai ce face si hop-top si tu cu ironiile!
Raspunde

@20

Acum 11 ani

Adresează-te cuviincios mojicule!
Raspunde

consumatorul

Acum 11 ani

plecaciuni umile pentru eroare, nu stiu ce a fost in mintea mea, e corect cum ati spus, furazilidon, aa furazolion, aappp furazodonol, of. mai bine renuntam la medicamente. promit sa nu se mai repete.
Raspunde

eu sunt musca....

Acum 11 ani

as fi vrut o poza cu musca din mancare...daca tot s-a facut poza la ciorbe si potoale...nu? era bine so vedem si noi . Dar nefiind poza cu raposata credeam ca acest articol a fost \"putin\"\" exagerat. Dupa portii mari si mancate pe fuga spre redactie...furazolidonul se recomanda in astfel de situatii , desigur fara musca :)
Raspunde

gingis han

Acum 11 ani

Dragi cititori,va propun o experienta: beti o bere rece si apoi serviti o ciorba calda! E o combinatie super exploziva ! Dincolo de acuzele a treia zi dupa Scripturi,ramane replica doamnei Todea,autoproclamata administratoare care foloseste un limbaj aproximativ romanesc...vre-un se scrie intr-un cuvant,madam, Dvs se scrie cu litere mici,si apoi daca am suna,sigur am dori sa vorbim cu patronul nu cu dumneata.In Registrul Comertului e altcineva!Dumneata sigur esti nevasta nebuna de legat,care scrie,urla,si face de rusine munca celor ce lucreaza acolo. Un ton mai conciliant ar fi fost mai potrivit.Cat despre musca...unde e??? Sa o vedem si noi,nu? Vrajeli de doi lei.......
Raspunde

Ofra Haza

Acum 11 ani

Am luat masa de doua ori in restaurant si am fost super multumiti.In primul rand preturile,care sunt super ok,in al doilea rand chiar mi-a placut la umbra ,care restaurant nu are umbrelute cu logo??? Si mancarea servita a fost f buna si proaspata.Si cartofii deliciosi, si mititeii si ciorbitza !Si totul a fost impecabil.N-o mai dati in barci degeaba,a face misto si bataie de joc e f usor.Daca as locui in Sibiu sigur as fi pus acest restaurant la lista de preferate.Nu credeti? Veniti la Brasov sa vedeti preturi nesimtite,si mancare alterata.Daca ar fi fost asa acum scrieti,nu ar mai fi existat localul de muuuult,nu credeti?Avea grija Protectia Consumatorilor.M-as bucura sa aveti parte exact de ceea ce s-a scris in articol sa vedeti cum e sa stai o noapte pe buda.Cred ca a doua zi angajati 2 avocati meseriasi.PS:Culoarea cladirii nu este roz,ci frez venetian,potrivita pt cladirile istorice,dar ochisorii vostri vad numai roz,ca si iepurii care va asteapta acasa cu masa,cu morcov cu tot in gura.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus