Duminică,
05.05.2024
Partial Noros
Acum
22°C

Forta Civica in fata imposibilului: Venit mai mare pentru cei care aduc bani

Forța Civică Sibiu anunță că va iniția în următoarea sesiune parlamentară un proiect de lege privind descentralizarea fiscală, în urma căruia orașele puternic dezvoltate să poată beneficia într-o proporție mult mai mare de veniturile pe care le generează. „Problema descentralizarii fiscale este una extrem de importantă, în special pentru orașele din Centrul și Vestul țării, cum sunt Sibiu, Timișoara, Arad și Cluj Napoca. În acest moment, acestea contribuie cu sume importante la Bugetul de Stat, însă banii care se întorc sunt substanțial mai puțini. Noi considerăm că orașele care reușesc să producă pe seama propriului potențial economic profit, ar trebui ca acel profit să rămână, măcar parțial, la îndemâna Consiliului local”, a declarat președintele Forța Civică Sibiu, Diana Pavelescu. Propunerea amintită acum de Forța Civică face parte din aptru în patru ani din ”arsenalul” de promisiuni electorale al oricărui candidat la alegerile parlamentare. Până acum nu s-a inițiat niciun demers în acest sens. Forța Civică este de părere că bugetele locale nu trebuie să mai rămână la îndemâna unor decizii politice luate în mod arbitrar, ci să depindă în mare parte de capacitatea primarilor de a genera prosperitate pentru locuitorii comunităților pe care le conduc. „Cu siguranță că un astfel de proiect ar înseamna o revoluție în sistemul fiscal românesc și raportul dintre bugetul administrației locale și cel național, însă lansez încă de pe acum o invitație tuturor parlamentarilor de Sibiu să susțină acest proiect, care nu ar face decât să ducă la dezvoltarea orașului și a județului”, a mai spus Diana Pavelescu. În 2013, județul Sibiu s-a clasat pe locul 39 la banii alocați pentru echilibrarea bugetelor locale, și pe locul 29 la capitolul bani pentru drumurile județene și comunale. În cifre, sumele sunt de 26,16 milioane lei din cotele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale și 7,37 milioane lei pentru drumuri. În schimb, Sibiul se află mai mereu în primele 10-12 județe din punctul de vedere al contribuțiilor către bugetul de stat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

7 comentarii

Sibian

Acum 10 ani

Foarte buna initiativa.Si parlamentarii de sibiu ce asteapta?Primarul Johannis de ce nu se implica?
Raspunde

@1sibian +pdl

Acum 10 ani

Excelent ! Sa ramana banii la noi! Harcov, Salaj si Bistrita sa le ia Hungaria de sarantoace ;Soldoca sa se care dracu \' cu Basarabia si sa -i fericeasca si pe rusi ;pe mitici nu stoi cine -i vrea (sa se fure singuri) ;si Brasovul, desi bogat ca noi, cam pute;oh! Ce ne facem cu falitii din Agnita si Dumbraveni? Oricum, veniturile sa ramana la parinti, cacopiii si bunicii nu produc!!! Un rezumat gandirii politico -politicianiste a \"genialului \" ex -P.M. Sa vedem ce predica viermusul in Vaslui si Teleorman! Alzara.
Raspunde

@alzara

Acum 10 ani

FYI...Brasovul este pe locul 40 la ambele alocari...de asta ce zici
Raspunde

zic :

Acum 10 ani

mai bine sa poti da decat sa trebuiasca sa primesti...Alzara.
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Fătuca asta are mintea in ceaţă, şi aruncă fumigene ca să nu se mai înţeleagă nimic. <br> Autonomia administrativă si bugetară a regiunilor istorice rezolvă toate aceste probleme. Până când oprişan, dragnea si alţi răpitori vor face averi personale din banii plătiţi de ardeleni la buget, n-o să fie pace, noi o să fim pentru ei veşnicele vaci de muls, ardeleni blajini şi înceţi la minte. Ei, veşnicii băieţi şmecheri şi descurcăreţi.
Raspunde

ISU

Acum 10 ani

Idee execlenta si ar trebui sustinuta de toti. Asa s-ar vedea capitalismul adevarat Va doresc mult succes in aplicarea acestei initiative.
Raspunde

ISU

Acum 10 ani

Idee execlenta si ar trebui sustinuta de toti. Asa s-ar vedea capitalismul adevarat Va doresc mult succes in aplicarea acestei initiative.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus