Sâmbătă,
13.09.2025
Ceata
Acum
14°C

Tort de orez cu portocale

Foarte hrănitor, acest tort de orez este perfect pentru o gustare la ora ceaiului sau chiar pentru micul dejun!

Ingrediente:

-1,7 litri / 3 litri de lapte

-1 vanilie

-½ lamaie, doar coaja, în bucăți mari

-200g zahăr

-300g orez Arborio

-5 ouă mari, separate

-50ml lichior de portocale

-40g stafide

-1 portocală, doar coaja, rasă, plus suplimentar pentru servire

Metodă de preparare:

Se încălzește cuptorul la 180C. Se pune într-o tavă cu dimensiunea de aproximativ 24cm, pe fundul tăvii, hârtie de patiserie. Se pun laptele, vanilia, coaja de lămâie și zahărul într-o cratiță mare și se lasă pe foc până fierb.

Adaugați apoi orezul și se fierbe la foc mediu spre mic pentru aproximativ 20-25 de minute, până când orezul este al dente și a absorbit laptele, dar are încă o consistență cremoasă. Se ia apoi de pe foc și se lasă să se răcească.

Scoateți vanilia și coaja de lămie. Într-un castron, amestecați gălbenușurile și lichiorul până devin o cremă. Într-un alt castron, amestecați albușurile de ou până devin rigide.

Adăugați amestecul de gălbenuș de ou la orezul răcit, apoi stafidele și coaja de portocală.

Se toarnă în tava pregătită anterior și se coace în cuptor timp de o oră. Se servește cald sau rece, stropit cu un pic de coajă de portocală în plus pentru a fi complet.

Sursă: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/orange_rice_cake_29449

Orez Arborio

Acest sortiment deosebit este cultivat îndeosebi în orașul italian Arborio, de unde și-a însușit și numele. Orezul Arborio este o varietate a celui cu bob lung, folosit în rețetele italiene pentru a prepara faimosul risotto. Lichidele sunt absorbite, iar boabele sale se extind în timpul preparării, păstrându-și centrul ‘al dente’. Timpul mediu de fierbere este 14-15 minute, însă totul depinde de metoda folosită și rețeta urmată.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 512

Comentarii

1 comentarii

ionut

Acum 11 ani

ba e buna da nu prea ca:))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus