Joi,
09.02.2023
Parțial Noros
Acum
-8°C

Victor Ponta: Respingerea proiectului Rosia Montana ar fi o "catastrofa" pentru Romania

Respingerea de către Parlamentul României a proiectului Roşia Montană ar fi o "catastrofă" pentru România, pentru că ar fi un "mesaj împotriva investitorilor străini", a declarat premierul Victor Ponta la un seminar, conform Mediafax. "Dacă Parlamentul va decide să nu se facă acest proiect, nu va fi o mare problemă (din punct de vedere economic), dar dacă România oferă mesajul că suntem împotriva investitorilor străini, împotriva exploatării potenţialului nostru, acest lucru ar fi o catastrofă pentru România", a declarat Ponta, în engleză, cu ocazia Summitului pentru Investiţii în Europa de Est, organizat de Reuters.
"Roşia Montană este un proiect foarte important ca simbol, nu în primul rând din punct de vedere economic", a subliniat Ponta. "Trebuie să profităm de resursele noastre naturale, bineînţeles respectând toate standardele de mediu, dar, dacă acestea se respectă, ar trebui să fim în favoarea explorării", a precizat Ponta.
Premierul României a recunoscut că proiectul Roşia Montană este unul controversat, de aceea este corect să existe o dezbatere publică pe această temă. Însă Ponta i-a îndemnat pe susţinătorii săi din Parlament "să demonstreze încă o dată că România nu îşi neagă propriul drept la dezvoltare". "Este vorba de dreptul nostru la dezvoltare şi voi continua să lupt pentru asta", a adăugat Ponta.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

9 comentarii

zise pinochio

Acum 9 ani

Hei Turnul Sfatului de ce nu-l dati si cand vorbeste tampenii despre minele din Finlanda contrazis de un europarlamentar finlandez? Asa imi dati impresia ca ati luat-o pe cianura.
Raspunde

adica

Acum 9 ani

***www.gandul.info/politica/un-europarlamentar-din-finlanda-il-acuza-pe-victor-ponta-ca-minte-cand-vorbeste-despre-minele-de-aur-din-laponia-11392116
Raspunde

Giovani

Acum 9 ani

Signor dottore in campanie era o tragedie pentru Romania sa se inceapa esploatarea! Ce te-a determinat sa-ti schimbi opinia? (a se citi CAT)
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

Asa tanar si deja \"basescu \"?
Raspunde

bun

Acum 9 ani

bai voi ce ati crezut ca vine astia si schimba ceva ,s-au nu se vede ca ce criticau la mafia portocalie este bun la ei ,uitativa la toate legile ticaloase pe care leau dat aia prin ordonante si ei erau in opozitie ne plingeau de mila si acum au devenit exact ce crticau la mafioti portocali ,ba nu mai trageti de pene apucativa de ce ati promis locuri de munca adevarate ,care este beneficiul cetateanului de rind dupa vinzarea acamintelor de cite locuri de munca este nevoie intro localitate mica de vreo 3-4000 de locuitori aici daca scoti batrini si copii satului mai ramin vreo 1500 de disperati ca nu au unde s-a lucre faceti infrastuctura rutiera aia 15 km distanta intre localitati mai bine cu locurile de munca si auci ma refer la alba ,aiud ,blaj ,sebes etc poate absorvi toata mina de lucru de la rosia montana ,bai in vest aia fac naveta la distante de 6 -80 km ,da acolo conduce oameni responsabili nu spagari si vinzatori de tara ,ba la noi in tara nu ar trebui s-a fie somaj in halu care aratam ,bai 70 la suta din populatia tari traieste fara minimu de confort ,adica canalizare ,apa curenta ,electricitate drumuri modernizate etc ,daca tot iesiti in lumea civilizata de ce nu puneti in practica ce vedeti acolo ba aia au canalizare si comfortu unei civilizati urbane si in virfu muntilor ,da aia stiu s-a foloseasca bani dati de ue pentru dezvoltare voi nu stiti numai zicala aia din popor mie ce imi pica si rezultatele se vad dezastru
Raspunde

Cetatean de Sibiu

Acum 9 ani

Mesaj împotriva investitorilor străini? Foarte bine, poate se mai trezesc si lenesii nostri si investesc ei. Mai bine pamant Romanesc muncit de Romani, decat pamant Romanesc muncit de straini. Ce manipulator a devenit si Ponta asta, ne crede atat de prosti... Daca nu anuleaza proiectul asta, o sa fie ceva mare, o iesire in strada in masa din partea cetatenilor Romani.
Raspunde

Mihai

Acum 9 ani

ar fi un \"mesaj împotriva investitorilor străini RAUVOITORI\"
Raspunde

nicu

Acum 9 ani

mama ce porc de caine... nimeni cu coloana verticqala in politica asta?
Raspunde

de acord cu 6!

Acum 9 ani

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus