Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Rock am Hermannstadt

Decizia administrației locale de a interzice vânzarea de bilete pentru evenimentele cofinanțate prin agenda culturală a municipiului a stârnit o droaie de controverse. Telefoanele sunau în draci, se pregăteau petiții, scrisori deschise, forumurile online explodau, populate în mare parte de nemulțumiți. Oameni care apreciază ideea ca fiind foarte proastă. Deși se tinde spre o generalizare, în fapt, afectate concret ar fi două evenimente mari și late, Artmania și Media Music Awards. Singurele evenimente aflate pe agenda culturală a orașului și care au/aveau încasări relevante din vânzarea de bilete. Două evenimente din 78 câte a numărat întreaga agendă pe anul 2013.
Cred că această măsură ar putea crea noi oportunități pentru dezvoltarea culturală a Sibiului. Pentru că, să fim serioși, pentru statura pe care pretinde că o are, Sibiul este foarte sărac în infrastructură de spectacol utilizată. Sala Transilvania e scumpă de zici că e făcută din mărgăritare, Casa de Cultură a Sindicatelor se prăbușește peste tine, teatrul e neîncăpător iar Sala Thalia e mult prea pretențioasă pentru o întreagă varietate de spectacole. Așa că oamenii vor trebui să improvizeze. Vineri am văzut sala de festivități a bibliotecii Astra umplută până la refuz de Sibiu Magic Weekend. Feeric Fashion Days a testat Piața Aurarilor. Artmania a pornit pe drumul cel bun amenajarea unui spațiu de spectacole în Pădurea Dumbrava. Și exemple mai sunt grămadă. Oarecum siliți să caute alternativă operatorii culturali ar putea dezvolta noi locații de spectacole în aer liber. În momentul acesta, Sibiul nu are un spațiu unde să poată organiza un concert de 50 – 60 de mii de oameni. Suntem în centrul țării, avem aeroport în buza orașului, avem tot ce ne trebuie pentru a muta din marile concerte de la București în spre Sibiu. Iron Maiden-ul de la Cluj e dovada că se poate și că provincia poate aduna public pe măsura artiștilor.
E adevărat. Momentul de față e un pic bulversant. Cine va avea însă inteligența să se repoziționeze, să creeze în jurul unei oportunități apărută cu de-a sila cred că are o mare șansă să deschidă un nou drum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

4 comentarii

madalinge

Acum 10 ani

Pai cum in gazetarie ai cam dat chix si esti pe cale sa o dai si cu organizarea de \"spectacole\", poate va revergorati, ca burta de haleala gratis de la festivalul de prost gust s-a cam \"mancat\".
Raspunde

SIBIAN

Acum 10 ani

trebuie o sala imensa de spectacole si modernizat stadionul din temelii.
Raspunde

@2sibian

Acum 10 ani

Da-o draq de sala ca merge si in cort, da sa nu ia bani pe bilete
Raspunde

artmania

Acum 10 ani

Pacat sasul distruge unicul festival adevarat din Romania- Artmania. Ma refer la raport calitate-pret-organizare. Toti prietenii mei care au venit din Germania la festival au ramas placut surprinsi de locatia aleasa. Peste tot unde mergi la festivaluri de mai mare anvergura se desfasoara pe campuri, aeroporturi..etc... Asta era singurul lucru unde punctam si noi. Nu cu line-up-ul. Probabil Sasu\' etern nu si-a luat spaga care sa-l multumeasca. Domnule redactor, Sibiul nu are nimic. Ala nu e aeroport cu 4 curse pe zi, stadion care sta sa se prabuseasca, iar in dumbrava te mananca capusele. Nu ai locatie nici pentru 5.000 de oameni apoi de 50.000...haha...Eventual la troita pe camp la Selimbar printre buruieni si porumb.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus