Orezul Jollof se găsește în întreaga Africă de Vest și este considerat a fi la originea unor preparate precum Cajun, jambalaya. Se servește cu banane prăjite și salată verde.
Ingrediente:
Pentru orez:
-1 lingură de ulei de măsline sau ulei vegetal
-2 cepe mari, tăiate felii
-2 cutii de câte 400g cu roșii întregi
-1 ardei roșu, tăiat cuburi
-4 linguri de pastă de tomate
-¼ linguriță piper cayenne sau praf de ardei iute
-1 linguriță praf de curry
-1 foaie de dafin
-crenguță de cimbru proaspăt
-1 cub de vegeta
-225g orez basmati sau orez cu bob lung
-sare și piper negru proaspăt măcinat
Pentru a servi:
-2 banane, tăiate în felii și prăjite
-salată verde
Metodă de preparare:
Pentru orez, incinge uleiul într- o tigaie mare apoi se adaugă ceapa și se lasă la foc mic până devine translucidă. Se amestecă roșiile din conservă, ardeiul roșu și piureul de tomate, apoi se condimentează cu sare, piper negru proaspăt măcinat și ardei iute.
Se adaugă pudra de curry, frunzele de dafin și cimbrul, apoi se toarnă în 550ml de apă și se pune și cubul de vegeta.
Se acoperă și se aduce la fierbere, apoi se micșorează flacăra și se fierbe timp de 20-30 minute.
Clătiți orezul bine pentru a elimina excesul de amidon, apoi adăugați-l la amestecul de roșii.
Se lasă la foc mare până începe să firbă, apoi se reduce focul. Se acoperă și se lasă la foc timp de 25-30 minute sau până când orezul este fiert.
Se condimentează după gust cu sare și piper negru proaspăt măcinat și se servește cu banane prăjite și o salată verde.
Sursă: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/jollof_rice_with_fried_796
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Orezul Jollof
Vizualizari: 1069
Ultimele comentarii
Acum 49 minute
O sibianca
Acum 59 minute
Eu
Acum 1 oră
Kokos
Acum 1 oră
LOL
Acum 1 oră
Hermannstadt