Marţi,
14.05.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Opozitia se pregateste pentru Liga Campionilor

Devine din ce în ce mai clar că Victor Ponta și guvernul său de marionete trebuie să plece. Să lase altcuiva conducerea unei țări de care își bat pur și simplu joc de mai bine de un an de zile. Cum, nu știe nimeni. Dacă ar exista o opoziție reală poate ar apărea ceva variante. Însă PD-L-ul a ajuns la limita penibilului și face un non-combat cras, din care nu văd ce ar avea de câștigat iar PNL-ul, care ar putea câștiga enorm trecând în opoziție riscă totul pentru orgoliul unui singur om, ca Antonescu să ajungă președinte. Ceea ce nu se va întâmpla niciodată. Intrăm în cea de-a treia lună de proteste solide ale societății civile împotriva Guvernului. Că se protestează împotriva exploatării la Roșia Montana, împotriva gazelor de șist, pentru condiții mai bune în sistemul sanitar sau în sistemul de învățământ, se protestează. Însă nimeni nu capitalizează aceste proteste. Vocile au început să scadă în tonalitate pentru că toată lumea observă că aceste proteste nu au niciun efect. Nu schimbă absolut nimic din jocul infect pe care îl joacă cei de la putere. E ca și cum aceste proteste nu ar exista. Aduceți-vă aminte protestele din vremea lui Emil Boc și cât de repede s-a schimbat guvernul. Pentru că opoziția din acel moment a știut să folosească presiunea străzii, a inițiat rapid moțiuni de cenzură, a pus cât de multă presiune s-a putut până au cedat. Acum nu se întâmplă nimic din toate astea iar strada răgușește, urlând la lună. 
Oamenii nu vor mai rezista mult timp. Curând, roșiile simbol fluturate în fața delegației PSD vor zbura. Conflictele dintre societatea civilă și guvernanți se vor accentua pe măsură ce vom avansa în iarnă. Iar anul viitor va fi jale. După cifrele penibile reușite de guvernul Ponta în 2013 anul viitor va fi praf și pulbere. Iar pomenile electorale nu vor acoperi nemulțumirea generală față de incapacitatea acestei alianțe de va guverna. Ce se va întâmpla însă, în lipsa unei opoziții reale, păi... Dumnezău cu mila.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 285

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

1 comentarii

vai mama noastra

Acum 10 ani

ce \"competente\" il recomanda pe acest parerolog?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus