Ingrediente:
Pentru aluat:
-300 g făină
-200 ml apă călduţă
-1 linguriţă oţet
-1 linguriţă rasă de sare
-80 g unt
Pentru umplutură:
-1 conopidă potrivită ca mărime
-200 g telemea de oi
-nucşoară rasă
-1 lingură unt
-1 lingură smântână groasă
-2 ouă
-1 lingură pesmet
Preparare:
Se amestecă făina cu oţetul, sarea şi apa călduţă adăugată treptat până se obţine un aluat consistent. Se frământă apoi până devine omogen şi elastic. Se pune într-o folie alimentară şi se lasă la rece circa 30 de minute.
Se împarte aluatul în 5-6 porţii, care se modelează ca nişte bile. Se întinde prima bilă cu sucitorul, se unge cu unt moale, se acoperă cu a doua bilă întinsă cu sucitorul, se unge cu unt moale şi se continuă până se termină tot aluatul şi tot untul.
Toate foile suprapuse se pun în folie alimentară şi se lasă din nou la rece circa 30 de minute. Între timp, se opăreşte conopida desfăcută bucheţele în apă cu puţină sare, se scurge şi se trece prin mixer pentru a se obţine un piure. Se amestecă cu telemeaua de oi rasă, o lingură de unt, ouăle, o lingură de smântână, o lingură de pesmet şi puţină nucşoară rasă.
Se aşază pe planşetă foile de aluat suprapuse, se întind cu sucitorul, de la mijloc spre exterior, până se obţin două foi subţiri de formă dreptunghiulară. Se întinde umplutura de conopidă pe cele două foi, se rulează fiecare, cu umplutura în interior, şi se aşază într-o formă unsă şi tapetată cu făină.
Se introduce forma în cuptorul preîncălzit pentru circa 40 de minute. Se taie după ce se răceşte. Poftă bună!
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 764


Ultimele comentarii
Acum 8 ore
Olguța Crăcănici
Acum 8 ore
Ouțele, tablourile, industria și canalele la Dunăre
Acum 8 ore
Ghita
Acum 8 ore
Emil
Acum 9 ore
NFilip