Joi,
18.07.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Descentralizare: Sibiul primeste oficial un teren care nu-i apartine. ”In fiecare an s-au facut hartii...”

Terenul Luceafărul ce a aparținut de Clubul CSM Sibiu va ajunge, conform funcționarilor bucureșteni, la Consiliul Local Sibiu, deși este retrocedat încă din anul 2005. Potrivit variantei de lucru a proiectului de descentralizare discutată de vicepremierul Liviu Dragnea cu partidele parlamentare, în municipiul Sibiu, ar trebui să treacă de la Clubul Sportiv Municipal (CSM) la Consiliul Local (CL) mai multe baze sportive, între care şi Terenul Luceafărul. Purtătorul de cuvânt al CSM, Dan Magoş, a declarat, joi, că acest teren nu mai este în proprietatea clubului încă din 2005."Baza Luceafărul nu mai este a noastră încă din anul 2005. Aceasta a fost retrocedată Bisericii Evanghelice, acţiunea fiind finalizată de mult. În fiecare an s-au făcut hârtii către minister (Ministerul Tineretului şi Sportului - n.r.) să fie scoasă din evidenţe, dar am văzut că a apărut tot la noi", a spus Dan Magoş, citat de Mediafax.
Situaţia nu este însă singulară, în procedura de retrocedare fiind şi Ştrandul Municipal, care apare, de asemenea, în proiectul Legii descentralizării ca fiind al CSM şi urmând să treacă la CL Sibiu. Potrivit lui Dan Magoş, celelalte baze sportive care ar trebui să treacă de la CSM la CL sunt "profitabile". În această categorie intră Bazinul Olimpia, baza hipică şi terenul de rugby. "Bazinul Olimpia este singurul bazin de înot din ţară în care se pot face antrenamente pentru sărituri, celelalte baze din ţară nemaifiind funcţionale. Pe terenul de rugby se antrenează echipa care face parte din Divizia A, iar la baza hipică am avut anul acesta trei competiţii internaţionale. Este o bază complexă, singura pe gazon din ţară, care are şi teren şi manej. Aceste baze sunt profitabile", a declarat Dan Magoş.
Bazinul Olimpia este însă şi o clădire problematică, având în vedere că acoperişul ar trebui refăcut în totalitate, dotările sunt vechi, vestiarele neamanajate de zeci de ani, întreaga clădire fiind insalubră. 
Întrebat dacă îşi asumă aceste baze sportive care ar trebui să revină CL Sibiu după adoptarea Legii descentralizării, primarul municipiului Sibiu, Klaus Johannis, a răspuns: "Aceste baze care sunt folosite de oamenii din localitatea respectivă trebuie administrate de cei care răspund de administrarea comunităţii respective. Şi bazinul de înot şi baza hipică şi alte lucruri este absolut corect să fie administrate de Primărie".
Potrivit aceluiaşi proiect de lege, Consiliul Judeţean Sibiu ar trebui să preia taberele şcolare din judeţ, dar şi alte clădiri care aparţin Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

9 comentarii

SPORTIV

Acum 10 ani

O treaba buna ,bai cita mirsavie ,dupa ce nu tea lasat s-a modernizezi bazele sportive m sportului acum vine si spune sunt ale primariei ,asa s-a intimplat si cu proiectu spitalului regional ,leaga utilitatile de niste ministere si aia pusi numai s-a saboteze ,asa s-a intimplat si cu stadionu VOINTA sta i paragina ba daca nu sunteti in stare s-al administrati benefic comunitati nu mai trage de el ca nu lai adus tu din sadu in spate,ai facut destul rau fotbalului sibian sa-ti platesti datoriile ne ti cu echipa in liga 4 de ne bate toate satele din judet ,o rusine ba daca nu va pricepeti la sport dativa deoparte ,atitia oameni cu banii in sibiu si nu le place nici un sport ,am incredere in johannis cred ca si bazele sportive va arata cel putin cum a facut orasu in 13 ani ,la luat dintrun dezastru total si la facut o bijuterie
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Păi, e simplu, hoții din satul cu miniștri n-au scos din evidențe retrocedatele tocmai pentru a mai justifica niște hoții. <br> Cum este posibil ca pe teritoriul unui oraș să existe spații și clădiri care să aparțină de \"centru\" și nu de Consiliul Local? La asta numai comuniștii pot răspunde...
Raspunde

gogu

Acum 10 ani

ma nu va m-ai uitati ce timpeni spune DAN MAGOS ,care este un papagal....
Raspunde

Vaticanus

Acum 10 ani

Bai dar pe unde te intorci dai de o proprietate bisericeasca, incredibil ce nenorociti, unde sunt modestia si smerenia predicate???
Raspunde

jhoiop#

Acum 10 ani

Ce, sa faci prietene, daca proprietarii imobilelor, le donau, bisericii.
Raspunde

rosu

Acum 10 ani

Vaticanus, nu-i vorba de libraria Luceafarul. Daca nu stii unde-i terenul, mai bine te abtii.
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

trb renovate toate.
Raspunde

mda

Acum 10 ani

v-au luat sasii cam tot!
Raspunde

treaba multa

Acum 10 ani

johannis astia dupa ce au tinut bazele sportive in paragina si nuteau lasat s-a le modernizezi acum ti le face cadou gata facute praf ,e mult de munca dar cum te stiu un om strateg ,cred ca le vei mai da o palma circotasilor de pretutindeni ,este o noua incercare dupa preluarea orasului de la 0 ,dezastru total si lai adus intopul oraselor cele mai rivnite din tara chiciurilor si copy -paste sper ca vei reusi
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus