Miercuri,
25.05.2022
Acum
0°C

Megalicitatie: peste sase milioane de euro pentru patru strazi din Sibiu

Aproape 28 de milioane de lei (peste șase milioane de euro) este valoarea estimată pentru reabilitarea a patru străzi din Sibiu, reabilitare programată pentru anul viitor. Potrivit unui anunț de intenție postat pe Sistemul Electronic de Achiziții Public, administrația sibiană va lansa la începutul anului viitor o licitație de atribuire a contractului de reabilitare pentru străzile Măgheranului, Calea Gușteriței, Macaralei și Oțelarilor. Potrivit anunțului de intenție, data prevăzută pentru demararea procedurilor de atribuire a contractului este 30 ianuarie 2014, iar termenul de execuție a lucrărilor este de 18 luni de la data adjudecării contractului. Fondurile necesare lucrărilor sunt europene, accesate prin intermediul Programului Operațional Regional, contractul de finanțare fiind semnat în luna august a acestui an. ”Pentru Calea Guşteriţei, tronsonul dintre sensul giratoriu de la intersecţia cu strada Macaralei şi podul peste Cibin, lucrările prevăzute includ modernizarea părţii carosabile pe o suprafaţă de peste 11.000 de mp, modernizarea spaţiilor de parcare şi a trotuarelor, crearea de piste pentru biciclişti pe ambele sensuri ale străzii, amenajarea spaţiilor verzi, dar şi amplasarea mobilierului urban necesar. De asemenea, contractul prevede reabilitarea reţelei de apă şi canalizare pe o lungime de aproximativ 1.000 de metri liniari. Lungimea totală a străzii care urmează să intre în lucru este de 960,92 metri”, anunțau autoritățile locale la semnarea contractului de finanțare.
Pe strada Macaralei, cu o lungime de aproape 290 de metri, vor fi reabilitate, la fel, rețelele de apă și canal, carosabilul și trotuarele. Aceleași lucrări plus unele de creare de zone verzi și amplasare de mobilier urban sunt prevăzute și pentru strada Oțelarilor, ce are o lungime de aproape 950 de metri. În fine, pentru strada Măgheranului, situată în cartierul Terezian, vor fi reamenajate spațiile verzi, carosabilul, trotuarele și parcările, rețelele de apă și canal fiind deja înlocuite. Strada Măgheranului măsoară un kilometru.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

cineva

Acum 8 ani

in sfarsit s-au gandit la calea gusteritei.
Raspunde

locatar Magheranului

Acum 8 ani

Stimate redactor nu stiu de unde le scoate-ti dar pe aceasta strada nu s-a inlocuit reteaua de apa asa ca nu mai laudati degeaba...
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

Mda, ca de obicei, Sibiul ține doar până la podul Cibin, eu propun desprinderea Gusteritiei de Sibiu și organizarea ei ca o comună independentă.
Raspunde

rabdare

Acum 8 ani

bucurativa ca sunteti in grafic eu stau de 50 de ani in cartieru lazaret si pina s-a vina johannis aveam apa la cismeaua din coltu strazi si nema canalizare cu buda in fundu gradini ,asteptati ca mai stau si alti politiceni in cartier si nu va adus la civilizatie ,numai de dat din clanta ,veti vedea nu dupa mult timp ,calea gusteritei si strazile adiacente adevarate bulevarde ,daca nu aveti rabdare si sunteti curiosi faceti o deplasare pe fostul vasile noroi ,bulevardu poplaci ,calea cisnadiei ,cirlova etc ,asa ca inca putin neica rabdare ,70 de ani nu ati guitat ca aveati strazi de pamint si fara utilitati
Raspunde

LOCATARII

Acum 8 ani

DOMNULE PRIMAR SIBIUL ȚINE OARE NUMAI PÂNĂ LA VIADUCTUL DIN VASILE AARON?????????????? PE CÂND CU MODERNIZĂRI ȘI ÎN CARTIERUL DIN STRADA ȘTEFAN CEL MARE NR.147(BROSCĂRIE)????
Raspunde

@4

Acum 8 ani

Din comentariile de mai sus rezulta ca doar analfabetii mai tin cu Johanis si sunt de acord cu bulibaseala numita \"sistem de trafic\".
Raspunde

LOCATARII

Acum 8 ani

DOMNULE PRIMAR SIBIUL ȚINE OARE NUMAI PÂNĂ LA VIADUCTUL DIN VASILE AARON?????????????? PE CÂND CU MODERNIZĂRI ȘI ÎN CARTIERUL DIN STRADA ȘTEFAN CEL MARE NR.147(BROSCĂRIE)???? (
Raspunde

unu\'

Acum 8 ani

@6:Din pacate sunt multi si,pariez,nici nu folosesc prezervative!
Raspunde

LOCATARII

Acum 8 ani

DOMNULE PRIMAR SIBIUL ȚINE OARE NUMAI PÂNĂ LA VIADUCTUL DIN VASILE AARON?????????????? PE CÂND CU MODERNIZĂRI ȘI ÎN CARTIERUL DIN STRADA ȘTEFAN CEL MARE NR.147(BROSCĂRIE)???? ( (15:31:28)
Raspunde

vg8FT5JydW3

Acum 8 ani

Hillary the designer of these bags was sonhiwg right next to PAWAKA at (capsule) NYC. Super nice girl. Her and her boyfriend (blanking on his name) were super generous, letting Fa' crash at their place in Brooklyn on her way back through. Awesome bags too!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus