Duminică,
05.05.2024
Innorat
Acum
11°C

Alegeri in PDL. Linistea dinaintea furtunii

Ion Ariton, președintele PDL Sibiu, anunță oficial că va candida pentru un nou mandat în fruntea organizației. Vicepreședintele partidului, Raluca Turcan, susține la fel de oficial că nu s-a decis dacă va participa sau nu la alegeri în calitate de candidat. Horațiu Răcuciu va candida cel mai probabil doar în cazul în care senatorul Ariton va decide să se retragă. Alegerile de la organizația județeană se anunță extrem de interesante, în condițiile în care la organizația de tineret, de exemplu, votul a fost o simplă formalitate. Noua conducere la organizația județeană se vor desfășura în 13 decembrie, în timp ce alegerile pentru organizația municipală vor avea loc în 29 noiembrie.
 
Președintele organizației, Ion Ariton, susține că va candida pentru un nou mandat. Asta, în condițiiile în care el a explicat cu ceva timp în urmă că va renunța la această funcție pentru a face loc unora mai tineri.”Nu candidez la alegerile pentru președinția organizației, am mai spus asta, nu mai doresc. Oricum, cred că este timpul să facem un schimb de ștafetă. Dacă se vor organiza alegeri în cadrul PDL Sibiu, eu nu voi mai candida. Am spus că nu candidez nici la alegerile pentru conducerea națională a partidului, însă de această dată depinde doar de mine. Și spun că nu voi candida”, spunea în urmă cu două luni Ion Ariton. Senatorul a anunțat însă vineri că a luat o decizie și va candida. ”Da, voi candida pentru un  nou mandat. Deocamdată atât pot spune”, a declarat liderul democrat-liberal. 
 
La începutul lunii trecute, deputatul Raluca Turcan susținea că nu a luat încă o hotărâre cu privire la posibilitatea de a candida pentru șefia organizației. „Nu am luat nicio decizie. Cum am mai spus, există orice posibilitate de a candida sau de a nu candida, dar o voi discuta ulterior”a spus Turcan. Totuși, la ultima conferința de presă susținută de aceasta ea a declarat că va face un anunț cu privire la aceasta chestiune la momentul potrivit. 
Cornel Știrbeț, fostul președinte al PNL Sibiu și lider al organizației municipale Sibiu a PDL spune la rândul său că nu ăși dorește o funcție importantă în organizație, ci doar una în Biroul Politic Județean. ”Nu candidez nici pentru județ, nici pentru municipiu. Probabil voi candida în Birou, dar nu m-am hotărât încă pentru ce poziție”, a declarat Știrbeț. Fostul deputat crede că vor exista cel mai probabil mai mulți candidați pentru șefia celor două organizații. ”Știu doar că domnul Ariton va candida, de altcineva nu știu. Dar probabil că vor fi unul, doi, trei candidați”, a mai spus Știrbeț.
 
 La organizația județeană de tineret, alegerile s-au desfășurat fără probleme, în urmă cu două săptămâni, după ce 150 de delegați democrat-liberali din județ au ales la sfârșitul săptămânii trecute noua conducere. Noul lider al TDL Sibiu, este și vechiul președinte: Gheorghe Sterp-Vingărzan. El a fost ales pentru un al doilea mandat preşedinte al tinerilor democrat-liberali din Sibiu, după ce a candidat singur pentru această poziție. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

P.D.L.ist realist

Acum 10 ani

O noua candidatura a lui Ariton si ,,doamne fereste ,, sa mai si castigi , un drum sigur pentru lngroparea P.D.L.ului sibian si o carare batuta pentru U.S.L. Ai facut destul rau sibienilor prin jocul murdar vizavi de dl. Johanis . Cand P.D.L.ul a castigat ln Sibiu nu a fost nici pe departe meritul tau , acum ca a pierdut asa de rau porti cea mai mare vina .
Raspunde

@pdl-history

Acum 10 ani

Sunteți din ce în ce mai jalnici,dezorientați,în loc să vă bucurați că nu sunteți(încă)la pușcărie vă certați ca proștii pe nimic,veți avea soarta fosilelor pnțcd-iste,veți rămâne în istorie ca o adunătură de escroci și lichele analfabete care au pus (pe lângă alții)țara pe butuci.
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

History : Probabil vei fi si tun vreun intizator de mana din cei 70 la suta ce au votat u.s.l.ul ca cei din 20 mai 1990 din Dumineca orbului . De unde nu e nici Dumnezeu nu cere . Ma mir ca ai reusit sa aduni corect sa poti introduce codul dar pardon se aduna doar pana la 10 .
Raspunde

@3

Acum 10 ani

Ești penibil băi lingău pdl-ist de două parale....lasă abureala și ciocu mic slugoiule.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus