Joi,
25.07.2024
Parțial Noros
Acum
22°C

Noul manager al Spitalului Judetean, doctor in... informatii

Dr Vasile Spinean a fost numit astăzi manager al celei mai mari unităţi sanitare din judeţ. Contrar așteptărilor și titlului din CV, Spinean nu este medic de profesie, deși are titlul de doctor. Doar că acesta este obținut în materie de... științe militare și informații! De altfel, din datele sale de background reiese că a intrat în domeniul sanitar, direct din lumea Armatei.

Numirea lui Spinean s-a realizat prin dispoziție de Consiliul Judeţean, în baza rezultatelor concursului pentru postul de manager al instituţiei sanitare. Acesta a fost, de altfel, singurul candidat pe post. Contratul de management a fost încheiat pentru o perioadă de trei ani.

Concursul a constat în examen cu trei probe: test grilă, interviu cu comisia de concurs şi susţinerea planului de management. Probele de concurs s-au desfăşurat în 18, respectiv 20 noiembrie 2013.

Noul manager a fost prezentat astăzi, oficial, și medicilor şefi de secţie. „Este o onoare pentru mine să fiu alături de oameni cu un prestigiu deosebit, cum sunt medicii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi să lucrez alături de ei. Este un mandat de trei ani pe care mi-l asum şi doresc o coagulare a tuturor energiilor pentru ca împreună să facem din acest spital o unitate de referinţă nu numai la nivel judeţean, ci şi la nivel naţional. Depinde doar de noi să eficientizăm activitatea şi sunt deschis la orice propunere şi soluţie din partea celor care duc greul activităţii într-un spital: medicii şi personalul sanitar”,  a declarat managerul SCJU Sibiu, dr. Vasile Spinean.

Potrivit CV-ului lui Vasile Spinean, oferit de Consiliul Județean, noul manager al Spitalului Județean are 45 de ani, este căsătorit și are 2 copii. Chiar în anul revoluției, 1989, Spinean a absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu Sibiu”, ca şef de promoţie. În 1996 a absolvit Facultatea de Drept, Secţia Ştiinţe Juridice, din cadrul Universităţii „Lucian Blaga Sibiu”. În 2002 a absolvit un curs post-universitar  de drept internaţional umanitar iar în 2006 un curs de specializare în Managementul datelor, informaţiilor şi materialelor NATO. În anul 2010 a obţinut titlul ştiinţific de Doctor în ştiinţe militare şi informaţii.  

Între 1989 şi 2006, Spinean a ocupat diverse funcţii în Structuri ale Ministerului Apărării Naţionale, cum ar fi șef Birou Secretariat şi Registratură, Comandant de Batalion Studenţi, Şef al Protecţiei NBC şi Şef al Geniului, Comandant de pluton studenţi şi soldaţi. Între 2006 şi 2008 a activat în cadrul Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Sibiu în funcţia de Consilier juridic principal fiind totodată şi cadru didactic asociat la disciplina „Dreptul Conflictelor Armate”. Din 2008 până în prezent a ocupat funcţia de Director departament juridic la S.C. Polisano S.R.L.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

28 comentarii

john

Acum 10 ani

Păi atunci să punem în centru frizer un măcelar,pe post de educatoare una care face ”mileuri” iar președinte de stat pe vasîle a lu găsîtu din hoghilag care e rangă de beat 27 de ore din24...iar comandantul flotei NATO din Europa pe marinaru chior,analfabet și drojdier de la cotroceni....numai așa avem viitorul asigurat...hihihihihihi!!!!!
Raspunde

Impartial

Acum 10 ani

Ba esti prost? Ba esti nebun ?
Raspunde

Cunoscător

Acum 10 ani

Medicii nu pot conduce bine spitalul din cauza apartenenței lor la tot felul de grupuri implicate în conflicte, invidii, rivalități, care nu pot fi eradicate. Au fost directori medici și nu a funcționat bine spitalul. Este bună ideea de a se încerca un management al unui jurist, fost militar (ordonat și disciplinat;condus și educat 4 ani de generalul Uscoi). Spinean este bun. Sperăm să confirme și să conducă bine spitalul și să-l ridice din nou, chiar dacă mulți dintre medici nu-l vor ajuta și îl vor bârfi, pentru că mulți dintre medici așteaptă doar favoruri pentru ei și se supără când directorul ajută și pe rivalii lor.
Raspunde

NASOL!

Acum 10 ani

Chiar nu gasim un profesor univ. de medicina cu prestigiu real, de la Tg. Mures sau Cluj? Ar impune respect corpului medical. Uite, marii academicieni profesori Gheorghe Benga (***ro.wikipedia.org/wiki/Gheorghe_Benga, Cluj) si Radu Deac (***ro.wikipedia.org/wiki/Radu_Deac, Tg. Mures) s-au dus sa conduca in alte orase!! Noi punem politruci, fosti militari habarnisti, facuti la batranete juristi, nulitati patente. NASOL!
Raspunde

SOS

Acum 10 ani

Sa te vedem cat rezisti in fata mafiei si coruptiei?
Raspunde

@5

Acum 10 ani

Bună întrebarea ta,raspuns-maximum o lună în caracatița aia mafiotă cancerigenă care bântuie (și) in sistemul sanitar!
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 10 ani

@cunoscator: tu chiar il cunosti pe individ... daca si asta va conduce spitalul judetean, e grav... suntem aserviti politicului mai rau decat pe vremea impuscatului... traiasca cindrea si johannis-sens-giratoriu, ca noi om supravietui, ca si pana acum...
Raspunde

militar

Acum 10 ani

Daca nu v-a placut cu caprarul Budescu... Ala macar era si medic de dinti. Nu-i spun stomatolog, sau doctor, ca i-as jigni pe cei care chiar au invatat medicina. Oare acest nou director va fi impartial sau va directiona cazurile catre spitalul lui Vonica???
Raspunde

@8

Acum 10 ani

ultima variantă e cea realistă....sabotaj pe linie...în toate domeniile...las asta sunt buni românii de 23 de ani...de aia am ajuns mai rău ca ăia din Madacascar și Tanzania...vai de capul nostru dacă nu știm să dăm de pământ cu escrocii și trădătorii ce ne-au condus și ne conduc spre dezastrul final și spre falimentul țării! huooooo...la scaunul electric cu voi jegurilor!!!!
Raspunde

Specific romanasc

Acum 10 ani

Au inceput postacii de serviciu sa improaste cu flegme, bube si noroi pe noul director, chiar daca nu au habar de persoana in cauza. Aflat \"domnilor\" ca IQ-ul d-lui Spinean este mult, mult peste al vostru si daca nu credeti inscrieti-va in audienta, discutati tête-à-tête si va veti lamuri. Usor nu-i va fi, asa cum spunea si @cunoscator, mai ales din cauza problemelor existente in spital ceea ce nu stiu daca noul manager stie. Oare de ce si-au dat demisia cei din conducerea anterioara? Succes Vasile!!!!!!!!!!!!
Raspunde

@10

Acum 10 ani

Tu de unde știi atâtea amănunte?ai vreun interes ascuns în al lăuda pe acest om?,sau bați câmpii aiurea?păi pe sistemu ăsta...că ,maram un medic n-are ce căuta în conducerea spitalului propun să puneți director un tâmplar,un miner,un patiser,un boschetar cu facultate sau un sas rătăcit(rămas)prin Sibiu!am ajuns să conducă spitalu județean spionii din armată...doamne ce-am ajuns....ne merităm soarta!!
Raspunde

mama lor

Acum 10 ani

inca unu din fosta armata ...astia nu au sustinut in viata lor un concurs adevarat. dupa 89 au ajuns mari si e normal * bre* doar au tras saracii !!??? cat, pe unde si in cine au putut si ei. acum devin ca ar fi prea greus sa *sunt *.
Raspunde

I.Voinica

Acum 10 ani

Stimabililor, voi chiar nu tineti cont de zicerile lui Dabija??!!!?
Raspunde

socialistul

Acum 10 ani

A fost sef de promotie, bravo lui, dar vreau sa stiu cum a plecat din armata la varsta de 40 de ani, pensionat? restructurat? etc. Ce experienta are in functii de conducere. Faptul ca a aderat la un partid politic (asta deduc) nu-i suficient. Oricum ii doresc mult succes
Raspunde

alzara

Acum 10 ani

Demoland ce e de demolat, in curtea spitalului judetean este spstiu pt construirea unui spital modern.Ce se intamlpa azi - de la UPU la CT -apoi cu salvarea la neuro...o adevarata odisee. Spitalul pavilionar de sec XIX e cea mai mare rusine a Sibiului. Nu doresc sa va convingeti pe proproie piele.
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Se face atâta caz că vezi Doamne, ofițerii sunt ordonați și disciplinați, păi ăsta nu e un un post pentru unul disciplinat ci pentru un manager creativ în stare să găsească soluții. <br> Și pentru asta avem facultăți de management nu școală de răcani, chiar dacă sunt instruiți de Moş Teacă generalul Uscoi, mare specialist în tunuri. <br> Ăsta nu e altceva decât o altă coadă de topor, în mâna lui cindrea și comp.
Raspunde

Radu

Acum 10 ani

Asta este alta sluga pusa de Vonica Polisano. Saboteaza Spitalul de stat ca sa-si dezvolte spitalul privat. De altfel acest neica nimeni spinean a fost singurul candidat deoarece se stia al cui om este. Ori in aceste conditii nici o alta persoana nu a mai riscat sa candideze la sefia Spitalului Judetean.
Raspunde

@17

Acum 10 ani

Radule,spre deosebire de joseph-care amestecă lucrurile,face doar un ghiveci și nu înțelege nimic-tu ai f. mare dreptate...SABOTAJ CURAT!
Raspunde

briza

Acum 10 ani

Nu-l cunosc, si nu zic nimic de calitatile si pregatirea in domeniu al noului director a lui Cindrea pardon al Spitalului Judetean, dar conjunctura este tare curioasa. Din sef de promotie intr-o scoala militara ajunge nu comandant printr-o structura a Apararii ci jurist sef in scoala militara de unde Vonica il pescuieste si-l face tot jurist sef la Polisano iar de aici ( sari doar gardul) ajunge managerul Spitalului Judetean... tare curios Sper ca SJ sa nu devina anexa la Polisano....
Raspunde

Hanţi

Acum 10 ani

Ce usor e sa cataloghezi si sa vorbesti fara sa cunosti, in cazul asta persoana si contextul, insa vorbele astea aruncate asa anapoda si transmit multe despre cat de putine ganduri au persoanele care le scriu ... Eu sunt printre cei care il cunosc pe domnul Spinean si stiu ca lucrurile vor fi mult mai bine organizate sub conducerea lui decat sunt azi . Am sa revin peste un an cu un comment - cand vom discuta despre fapte, nu teorii, ca sa dau peste nas celor ...superficiali ( sa fim finuti ) si neincrezatori. Mult succes domnule Spinean !
Raspunde

Neica nimeni

Acum 10 ani

No amu, faina echipa ii la spital. Un fost apv-ist manager, \"doctor in informatii\" bag sama in adunarea lor de la lingaii si papagalii locali, cativa directori in pragul penziei, cativa babalaci gata pensionati, care conduc ceva birouri de doi bani, s.a.m.d. Multam fain. Halal !
Raspunde

POPA D.

Acum 10 ani

FELICITARI! AI ENERGIA NECESARA PENTRU A DEMONSTRA CA SE POATE!!! PESTE TREI ANI TE VAD SEF DE PROMOTIE PRINTRE MANAGERII DIN SIBIU!!!
Raspunde

Georg

Acum 10 ani

SECURITATEA e buna la toate...si acum se vede... Nu moare...se transforma..
Raspunde

bkgHuqaLDZVG

Acum 10 ani

Thanks for contributing. me issues. helped atenolol levitra heliomeds.com best online site for levitra understand comparehealthinsur.com life insurance policy quotes bestlifeinsurpolicy.com It's the
Raspunde

Mj1gOXCg

Acum 10 ani

A covered and insured family are additionally protected under medicine pay if QuotesChimp are reach as pedestrians by regardless of who caused the mishap, a vehicle intended to be driven on public roads. Twelvemonths #34 this &; #34 & no-fault; feature of med pay coverage since you don't have to wait until the issue is concluded in tribunal to get benefitswhich in some states, can be significant can take.
Raspunde

mitix

Acum 10 ani

Nu trebuie sa fii neaparat medic ca sa conduci un spital , important este sa fii un bun manager , si domnul spinean este ....mitix tg mures
Raspunde

unu\'

Acum 10 ani

Domnisoara Mohanu,dumneavoastra chiar ati crezut ca dr. inseamna medic???Cum vi se mai simte \'\'background-ul\'\' dupa o asa revelatie?
Raspunde

ION Dumitru

Acum 10 ani

Felicitări Vasile! Și demonstraeză-ți competența managerială și în domeniul civil! Rezultatele vor vorbi!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus