Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Ateliere pentru copii si concerte cu Joyband si Electric Band la Targul de Craciun

Spectacole tradiționale, ateliere pentru copii, colinde și cântece de Crăciun prezentate în centrul Sibiului sub diferite interpretări, repertorii personalizate, spectacole de lumini, luminițe decorative, teatru, patinaj artistic, jocuri distractive, weekenduri colorate pline de distracție sau seri liniștite, acoperite de fulgi de zăpadă. De asta au avut parte cei care au vizitat Târgul de Crăciun din Sibiu în ultima perioadă. Cu doar două săptămâni înainte de Crăciun, evenimentul rămâne în continuare principala atracție de sezon și poate fi vizitat zilnic, în intervalul orar 10:00 – 21:00, până în 26 decembrie.

Meseriași pe bandă rulantă la Atelierul lui Moș Crăciun

În prima săptămână, 856 de copii și-au făcut ucenicia la “Atelierul lui Moș Crăciun” învățând totul despre munca frumoasă care se ascunde în spatele unei felii de pâine. Maeștrii brutari de la Panalim le-au spus copiilor poveștile boabelor de grâu și ale făinii și le-au arătat toate stadiile de preparare ale unui produs de panificație.

„A urmat apoi seria decoratorilor de turtă dulce de la Boromir. 877 de copii au avut la îndemână bomboane, glazură colorată și multă imaginație, pentru a-și crea propriile turte dulci și s-au descurcat admirabil. Brăduleții de turtă dulce au fost împodobiți după simțul estetic al fiecărui copil, ieșind pe ușile “fabricii de turtă dulce” din Piața Mare. În final, toată lumea a plecat acasă cu o diplomă de calificare și cu “operele de artă” pentru a putea fi evaluate de părinți”, spun organizatorii.

Săptămâna aceasta copiii vor decora, picta și glazura figurine din ceramică: brăduți, steluțe și îngerași iar în ultima săptămână, cei mici vor crea lumânări colorate, strat cu strat, după propria imaginație. Faptul că este folosită tehnica străveche a scufundării în realizarea lumânărilor face ca acest atelier să fie unic țară în rândul atelierelor destinate publicului.

Atelierele lui Moș Crăciun se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 9 ani. Pentru școli, grădinițe și grupuri organizate: participarea la ateliere se face de luni până vineri, între orele 10:00 și 16:00, doar în baza unei programări efectuate prin formularul de rezervări ce poate fi accesat online pe site-ul oficial al evenimentului, www.targuldecraciun.ro, în limita locurilor disponibile. Gradul de ocupare al atelierelor este de 98,33%, ceea ce demonstrează un interes ridicat al publicului pentru acesta. Sâmbăta și duminica, atelierele sunt deschise vizitatorilor, fără a fi necesară o programare, între orele 12-20. Intrarea la ateliere se face la oră fixă.

Urmează weekendul VERDE

Sub conceptul “Colors of Christmas”, fiecare weekend din perioada Târgului a adus în centrul Sibiului spectacole deosebite, grupate tematic, susținute de artiști din țară și străinătate care au transmis muzical și artistic atmosfera Sărbătorilor de Iarnă, într-o paletă colorată – de la folclorul românesc până la gospelul american.

Următorul weekend va fi VERDE iar genul abordat Rock ‘n Roll. “Băieții care cânta cu bucurie joi” de la Joyband și trupa Electric Band, vor înfrunta frigul din Piața Mare, încălzindu-ne sufletele cu un repertoriu internațional de exceptie. Cele două trupe vor face o trecere în revistă a celor mai frumoase cântece de Crăciun interpretate de Elvis Presley, Shakin’ Stevens, Bon Jovi, Chris Rea, Taylor Swift și alții.

foto Silvana Armat

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus